سلامت
در روزهای اخیر، گزارشهای تکاندهندهای از مرگ کودکان پس از خوردن ماکارونی در نقاط مختلف ایران منتشر شده است. این حوادث تلخ و مرموز، نگرانیهای زیادی را در مورد ایمنی مواد غذایی و نظارت بر تولید و توزیع آنها به وجود آورده است. سازمان ملی استاندارد ایران درباره ماکارونی توصیه کرد، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.
به گزارش صبح ساحل، در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳، یک خانواده در اهواز پس از خوردن ماکارونی خانگی، دچار مسمومیت شدید شدند. آرمین بادامی دزفولی، پدر خانواده، در مورد این حادثه دلخراش میگوید: «دخترم آرنیکا پس از خوردن ماکارونی، به شدت دچار دلدرد و استفراغ شد. در ابتدا فکر کردیم که یک ویروس ساده باشد، اما وضعیت او به سرعت وخیم شد.» این خانواده پس از مراجعه به درمانگاهها و بیمارستانهای مختلف، نهایتاً دختر ۷ سالهشان را از دست دادند.
در گواهی بیمارستان، علت مرگ آرنیکا به طور رسمی "مسمومیت غذایی" اعلام شد. اما پزشکی قانونی هنوز در حال بررسی دقیقتر علت مرگ این دختر است. آرمین بادامی در این خصوص اظهار داشت: «دخترم هیچ غذایی به جز ماکارونی نخورد و پزشکان علت مسمومیت را ناشناخته اعلام کردند.» این حادثه دومین مرگ بر اثر مسمومیت غذایی ناشی از ماکارونی در روزهای اخیر بود.
حادثهای مشابه با مسمومیت اخیر اهواز در تهران نیز رخ داده بود که نگرانیها را دوچندان کرده است. در مرداد ماه سال ۱۴۰۳، دو کودک در یک خانواده تهرانی پس از خوردن ماکارونی خانگی به شدت مسموم شدند و جان خود را از دست دادند. این خانواده ابتدا دچار علائمی مانند تهوع، تاری دید و استفراغ شدید شدند و به بیمارستان منتقل شدند. در بیمارستان، وضعیت کودک ۱۶ ماهه به نام پندار به شدت وخیم شد و پس از انتقال به بیمارستان روی دستان پدر خود جان باخت.
پویا، کودک بزرگتر این خانواده که ۸ سال داشت نیز، ۲۴ ساعت بعد از مرگ برادر کوچکترش جان خود را از دست داد. بررسیها نشان داد که غذاهای مصرف شده در آن شب هیچ ماده مسمومکنندهای نداشتند، اما تحقیقات همچنان ادامه دارد و مقامات قضایی احتمال وقوع جنایت را در این پرونده بررسی میکنند.
در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی میرساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری میباشد و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراوردههای مورد نظر را از منظر ویژگیهای کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار میدهد.
به گزارش سازمان کلی استاندارد، براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی، فرآورده هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب میشود.
لذا توصیه میشود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید. احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فراورده ماکارونی خام وجود ندارد.
اخبار مرتبط
ثبت نخستین مورد مثبت مالاریا طی سال جدید در هرمزگان
اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساختهای بهداشتی هرمزگان
در فصل بهار مراقب آنفلوآنزای معده باشید؛ این بیماری چه تفاوتی با آنفلوآنزای تنفسی دارد؟
آمادگی کامل مراکز درمانی هرمزگان برای موج دوم سفرهای نوروزی
شناسایی بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به سل در کشور؛خدمات درمانی رایگان است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
نرخ کرایه حمل خودرو در مسیر پل - لافت برای سفر به جزیره قشم افزایش یافت.
با آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی خدمات پیامرسان واتساپ برای میلیونها کاربری که از تلفنهای همراه قدیمی استفاده میکنند، متوقف خود خواهد شد.
جدیدترین اخبار