26

اسفند

1403


سیاسی

30 بهمن 1403 08:14 0 کامنت

 اروپا: روسیه یک تهدید جهانی است


الکساندر استاب، رییس‌جمهور فنلاند، در نشست امنیتی مونیخ در مورد عدم حضور کشور‌های اروپایی در مذاکرات به خبرنگاران گفت: «هیچ راهی نیست که بتوان بدون حضور اروپا درباره اوکراین، آینده اوکراین یا ساختار امنیتی اروپا مذاکره کرد. این در عین حال به معنی آن است که اروپا باید خود را جمع‌وجور کند، کمتر حرف بزند و بیشتر عمل کند.»
آنتونیو کاستا  رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز در مصاحبه‌ای در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «این امر فقط مربوط به اوکراین نیست. مذاکرات برای معماری جدید امنیتی باید صورت گیرد، زیرا روسیه یک تهدید برای جهان است نه فقط برای اوکراین».
هرچند بعد از روی کار آمدن دولت ترامپ با توجه به رویکرد او در دوره گذشته کنار زدن اروپا در تحولات بین‌المللی در سیاست خارجی آمریکا محتمل به نظر می‌رسید  سرعت این اتفاقات باتوجه به اظهارات مقامات اروپایی بیشتر از حد انتظار است.
از سوی دیگر دوشنبه ۲۹ بهمن یک روز قبل از آغاز مذاکرات  منطقه بلگورود روسیه از حمله ارتش کی‌یف به هفت ناحیه در بلگورود با ۶۲ فقره انواع مهمات و ۸۶ فروند پهپاد خبر داد. خبری که پیچیده بودن روند توافق بر سر آتش بس در اوکراین را نشان می‌دهد. توافقی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تمایل زیادی برای انجام آن در زمان کوتاهی دارد.

ترامپ به دنبال تضعیف روابط ایران و روسیه!


همانطور که گفته شد علاوه بر مسئله اوکراین دیدار ترامپ و پوتین از دیگر مسائل مورد بحث در مذاکرات ریاض خواهد بود. دیداری قریب‌الوقوع که شاید آینده تحولات بین‌المللی را دگرگون کند. ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری بایدن روابط خود را به روسیه قطع کرده بود و تحریم‌های بین‌المللی را همراه با اتحادیه اروپا بر علیه این کشور وضع کرده بود‌. تحریم‌هایی که فشار گسترده‌ای بر اقتصاد این کشور وارد کرده بود. همچنین این مذاکرات به احتمال زیاد شامل مسائل ایران نیز شود. ترامپ همانطور که بارها نشان داده است و اعلام کرده به دنبال اعمال فشار حداکثری به ایران است تا به گفته خودش مانع توسعه برنامه هسته‌ای و توان دفاعی ایران شود. بدون شک تضعیف روابط روسیه با ایران از اهداف مهم و اساسی رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده در گفتگو با رئیس جمهور روسیه خواهد بود. هدفی که با توجه به نیاز روسیه به خروج از بحران اوکراین و عدم پایبندی کامل این کشور به روابط ایران محقق خواهد شد. اتفاقی که اگر در صورت غفلت دستگاه سیاست خارجی ایران رخ دهد با در نظر گرفتن روابط نامطلوب ایران با اروپا به دلیل ادعاهای فروش پهباد به روسیه در جنگ اوکراین فشار حداکثری را بیش از دوره گذشته ریاست جمهوری ترامپ بر ایران اعمال کند.
در مجموع اخبار منتشر شده از مذاکرات ریاض و اتفاقاتی چون حمله دیروز اوکراین به روسیه از پیچیده بودن روند مذاکرات خبر می‌دهد‌. اما نکته‌ مهمی که در این مذاکرات وجود دارد بهبود روند روابط روسیه و ایالات متحده است. اتفاقی که وقوع آن محتمل خواهد بود اما می‌تواند تهدیدی جدی برای سیاست خارجی ایران باشد.
    

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

جلسه تعیین دستمزد به یکشنبه هفته آینده موکول شد