اجتماعی
صبح ساحل ، اجتماعی - اعظم رام:«40 درصد نمونه های سنجش نمک در نان بیش از حد استاندارد است» این مطلب را چندی پیش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان ...
صبح ساحل ، اجتماعی - اعظم رام:«40 درصد نمونه های سنجش نمک در نان بیش از حد استاندارد است» این مطلب را چندی پیش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان در کارگروه جلسه شورای سلامت مطرح کرد که بیانگر زنگ خطری در سلامت استان است.
بدن انسان تا حدی به نمک نیاز دارد اما مصرف زیاد آن علاوه بر افزایش فشار خون مشکلاتی جدی برای سلامتی در بردارد. مهمترین عارضه مصرف زیاد نمک، افزایش فشار خون، خطر سکته یا حمله قلبی برای افراد به ویژه سالمندان است در حالی که به تبع آن بیماری های دیگری نیز متوجه مصرف کننده آن می شود. یکی از چالش های اساسی سال های اخیر در حوزه سلامت کشور بالابودن نمک نان است که یکی از غذای اصلی مهم ما ایرانی هاست .
به گفته دکتر سید حسین داودی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان اکنون مصرف نمک در نانهای استان یک و هشت دهم گرم در صد گرم نان است در صورتی که استاندارد مطابق دستوری که از ریاست جمهوری به کل کشور و استاندارد ابلاغ شده و سازمان استاندارد نیز ابلاغ کرده این رقم باید به عدد یک گرم در ۱۰۰ گرم نان برسد که با استانداردهای ملی فاصله داریم.وی معتقد است که با برنامههای آموزشی در مدارس استان و دستگاههای اجرایی و نانوایهای استان باید این عدد به استاندارد ملی برسد.
این مقام مسوول بیان داشت:بیش از ۴۰ درصد از نان های استان که نمونه گیری از آنها صورت گرفته نمک موجود در آنها بالا بوده که قرار است در یک جلسه ای این موضوع به صورت تخصصی در کارگروه سلامت و با حضور دستگاه های مربوطه به آن پرداخته شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان که به عنوان رییس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در این جلسه سخن می گفت موضوع سلامت نان در استان را موضوع مهم ذکر وتاکید کرد که باید کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان یک جلسه مستقل برای آن در نظر گیرد و تمامی زوایای تهیه نان در استان بررسی شود.
بهروز اکرمی افزود:در مورد بحث نان نیز گزارشی مبنی بر مصرف زیاد نمک در نانوایی ها داشته ایم که یکی از موضوعات مهمی بوده که باید در یک جلسه جدا و به صورت ویژه به آن پرداخت ، باید این مسئله حل شده و از بروز بیماری هایی که سلامت مردم جامعه را به خطر می اندازد جلوگیری شود.
آمار بالای دیابت در بندرلنگه و بندرکنگدر این جلسه ، از آمار قابل توجه فشار خون و دیابتی هرمزگانی ها سخن به میان آورده شد که به گفته دکتر داوودی پیش بینی میشود حدود 30 درصد هرمزگانیها به بیماری فشار خون و همچنین 8تا 10درصد نیز به بیماری دیابت مبتلا باشند البته طبق پروژه های تحقیقاتی که صورت گرفته این میزان آمار دیابت در بعضی از شهرستان هایی مانند بندرلنگه و بندرکنگ تا به ۱۵ درصد نیز می رسد.
وی دلیل اصلی آن بی تحرکی و نبود برنامه غذایی سالم و سبک زندگی نا سالم دانست و توصیه کرد که مردم باید سبک زندگی شان را در خصوص رفتارهای تغذیه اصلاح کنند ، میزان فعالیت فیزیکی خود را افزایش دهند. تا سلامت خود را حفظ کنند.
دکتر داوودی هشدار داد:بیماری های غیر واگیر رو به افزایش است و جهت کنترل این بیماری ها، تمام دستگاه هایی که با سلامت ارتباط دارند، باید اقدامات و پروژه های مربوطه را انجام دهند.
وی یادآور شد: این موضوع باعث شده در استان نیز تقریبا تمام دستگاه هایی که با سلامت مرتبط بوده درگیر کار هستند تا این موضوع مدیریت و کنترل شود.دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی هرمزگان در خصوص این جلسه گفت: طرح توسعه سلامت که طرحی ۵ ساله بوده ، در آن تکلیف دانشگاه و استان را نسبت به سلامت مشخص کرده و مقرر شد در کارگروه های ساغ فقط در قالب پروژه های مصوب برنامه توسعه موضوعات را پیش برده و پیگیری نماییم تا بتوانیم به درصد زیادی از اهداف که تا سال 1400 پیش بینی کرده ایم، برسیم.
دکتر داوودی از دستور کار قرار گرفتن تقویت فعالیتهای کارگروه های سلامت در شهرستانهای استان و توسعه برنامه سلامت سخن گفت و افزود: گزارش عملکرد کارگروه های سلامت در بعضی شهرستان ها نشان از فعالیت خوب آنها بوده و بعضی از شهرستان های دیگر نیز نیاز هست فعالیت آنها تقویت شود و فرمانداران در رأس این کارگروه ها در شهرستان ها و با همکاری مدیران شبکه بهداشت باید موضوعات مهم شهرستانی در ارتباط با برنامه توسعه سلامت پیگیری و جلسات با کیفیتی برگزار کرده تا خروجی خوبی داشته باشند.تصویب برنامه جامع سلامت و امنیت غذاییمعاون سیاسی و امنیتی استاندار هرمزگان از تصویب برنامه جامع سلامت و امنیت غذایی استان در کارگروه سلامت هرمزگان خبر داد و گفت: علت وقوع هر مشکل و مسئله در حوزه سلامت باید در این کارگروه واکاوی و ریشه یابی شود تا بتوان بهترین راه حل ها را برای مقابله با مسائل انتخاب کرد.
اکرمی افزود : برنامه جامع سلامت و امنیت غذایی استان پس از تصویب در این کارگروه به شورای سلامت استان برای تصویب نهایی و اجرایی شدن آن ارسال خواهد شد.
وی تاکید کرد:باید مسائلی که سلامت جامعه را تهدید می کند شناسایی کنیم و باید کار گروه سلامت و امنیت غذایی در شهرستان ها نیز با فعالیت جدی تری و در راس آن نیز فرمانداران باشند و گزارش ۶ ماهه نخست امسال از ارزیابی و کارهای در دست اجرا و صورت گرفته و مهمتر از آن خروجی کار را به ما ارائه دهند.
اکرمی افزود: از این پس اولویتهای بهداشتی و درمانی هرمنطقه نیز با حضور فرمانداران شهرستانها با جدیت بیشتری برگزار می شود. این مقام مسوول بررسی وضعیت موجود سلامت و امنیت غذایی در مدارس استان را یکی وظایف کارگروه سلامت استان دانست و اظهار داشت: به دلیل اهمیت سلامت و امنیت غذایی در مدارس باید این کارگروه جلسه ایی را به این موضوع اختصاص دهد و وضعیت موجود سلامت و امنیت غذایی مدارس استان مورد بررسی قرار گیرد.
اخبار مرتبط
چرا باید عوارض فشارخون بالا را جدی بگیرید؟
کاهش ۱۸ درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی در هرمزگان
۴۱۲ نفر از کارکنان بیمارستانهای استان بوشهر کرونایی شدند
افزایش موارد مثبت ابتلا به کرونا در هرمزگان خطرناک است
تاثیر نمک بر نامنظم شدن ضربان قلب
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
نرخ کرایه حمل خودرو در مسیر پل - لافت برای سفر به جزیره قشم افزایش یافت.
با آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی خدمات پیامرسان واتساپ برای میلیونها کاربری که از تلفنهای همراه قدیمی استفاده میکنند، متوقف خود خواهد شد.
جدیدترین اخبار