10

فروردین

1404


اقتصادی

28 اردیبهشت 1392 10:30 0 کامنت

صبح ساحل، اقتصادی _ روزی نیست که شما پیام تبلیغاتی بانکی یا موسسه ای را دریافت نکنید. و روزی نیست که محیط شهر شما، از تابلوهای تبلیغاتی موسسه ها و بانک ها پرنشده باشد. پیام هایی که شما را ترغیب می کند که از چگونگی ‌آن آگاه شوید. راهی بانک مقصد می شوید. مسوول اعطای وام، جوان کم سن وسالی است که نشان دهنده تازه کار بودنش است.

 

هنوز علت حضور خود را بر زبان جاری نساخته ای که بلافاصله جزییات و نحوه پرداخت وام با کارمزد 2درصد و... را برایتان تشریح می کند. توضیحات چند دقیقه ای آقای جوان دریک جمله خلاصه می شود؛ اگر پول داری، وام بگیر. بانکی دیگر و وضعیتی مشابه این بانک دارد. هرچه در بانک ویا موسسه  های مالی و اعتباری سپرده گذاری کردید، به همان میزان به شما وام پرداخت می کنند. اما این اعطای وام مستلزم این است که شما باید 4 ماه، پول بی زبان خود را در بانک یا موسسه مالی گرو بگذارید تا پس از160 روز،آقایان مرحمت کرده و به شما وام بدهند! آنهم بعد از گذشت از 7 خان!!

 

به راستی اگر کسی پول داشته باشد چه نیازی که دنبال وام از این بانک به آن بانک سرگردان شود.این یک نکته. نکته بعدی اینکه، این نوع سپرده گذاری، سپرده های وام خواه تلقی می شود. یعنی مجبوری برای دریافت تسهیلات، پولی را به عنوان سپرده در بانک بگذارید. و اما نکته دیگر اینکه  چند سال پیش، آقایان بانک مرکزی در بخشنامه ای که به تمام بانک ها وموسسات مالی  و اعتباری ارسال کردند، این نوع سپرده گذاری، تحت عنوان سپرده های وام خواه که برای دریافت وام، نزد بانک نگهداری می شود را ممنوع اعلام کردند و تاکیدکردندکه با بانک ها وموسسات مالی متخلف برخورد قانونی خواهند کرد.

 

اینگونه که از شواهد و قراین پیداست نه بانک مرکزی توان برخورد با  بانک های متخلف را  دارد و نه بانک ها از بخشنامه های این چنینی بانک مرکزی تمکین می کنند. دراین میان شعار مشتری مداری وتکریم ارباب رجوع و رفع نیازمندی های مردم چه می شود. شعاری که از سوی بانک ها شنیده می شود اما درعمل اینگونه نیست وخبری از مشتری مداری وتوجه به نیازهای مردم هم نیست.

 

آقایان بانکی که ازنظر تسهیلات هیچ مشکلی ندارند و تا می توانند از انواع و اقسام تسهیلات و وام ها برخوردار می شوند و پرداخت تسهیلات با شرایط آسان برای مردم نیز اصلاً برایشان مهم نیست. متاسفانه آقایان بانکی تنها خود را  می بینند و از دل آن شهروند وجوانی که با یک میلیون تومان زندگی اش دگرگون می شود، هیچ خبر ندارند.

 

مردم مشکل دارند، این را باید پذیرفت، هرچه گرانی ها بیشتر می شود مشکلات مردم از قشر پایین جامعه،بیشتر بیشتر می شود.این دسته از مردم برای رفع بخشی از مشکلات، دست شان به سوی بانک دراز است.

 

بانک ها تنها به روی افراد متمول نظر دارند و با میلیاردی ها چای می خورند. شرایط باید به گونه ای فراهم شودکه هم بانک های دولتی  وهم بانک های نوبنیاد وموسسه ها ازمنابع موجود و در جهت رفع مشکلات مردم، تسهیلات پرداخت کنند.علیرغم عدم تمکین بانک ها از بخشنامه های بانک مرکزی و اطلاع بانک مرکزی از تخلف بانک ها، تاکنون خبری مبنی بر برخورد این بانک با بانک های متخلف منتشر نشده است.

 

گویا این بخشنامه در بایگانی بانک ها، خاک می خورد و کسی هم سراغ آن نمی رود، چرا که مشکلات مردم برایشان مهم نیست وتنها به منابع و منافع خود می اندیشند.

 

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

مرحله دوم فروش بلیت قطار از امروز آغاز می‌شود