هنگام احساس خطر از مومو با ۱۲۳ تماس بگیرید



سرپرست دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پیامدهای اجتماعی چالش مومو در فضای مجازی گفت: این چالش می‌تواند سلامت روان یا حتی زندگی کودکان را با خطر مواجه کند و والدین می‌توانند درصورت احساس خطر و احتمال وقوع بحران قریب‌الوقوع برای کودکان خود برای دریافت مشاوره با شماره تلفن ۱۴۸۰ و در صورت مشاهده اقدامات عملی و خطر برای کودکان با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرند.

به گزارش صبح ساحل، محمود علیگو روز شنبه با یادآوری اینکه خط اورژانس ۱۲۳ برای رسیدگی به مواردی مانند کودک‌آزاری، خودکشی و همسرآزاری درنظر گرفته شده، افزود:‌ اعتماد بیش از حد به محتواهای منتشر شده در فضای مجازی، عدم آگاهی کامل از قابلیت‌های فضای مجازی و استفاده ناصحیح از فضای مجازی از آسیب‌های فضای مجازی است که باید نسبت به آن توجه داشت.

وی اضافه کرد: متاسفانه هرگونه محتوایی در فضای مجازی به سرعت فراگیر می‌شود و افراد هر مطلبی را بدون تعقل در فضای مجازی می‌پذیرند و اگر والدین از همان ابتدا آموزش‌های لازم در رابطه با فضای مجازی را به فرزندان خود بیاموزند، کمتر با آسیب‌های اجتماعی ناشی از فضای مجازی مواجه می‌شویم.

به نوشته ایرنا، رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار داشت: متاسفانه چالش «مومو» با دستیابی به اطلاعات گوشی فرد از این اطلاعات پنهانی به عنوان نقطه‌ضعف کودک استفاده می‌کند و با توجه به روحیه حساس کودکان، آنها از ترس آشکار شدن اطلاعات یا ترس روانی ناشی از آگاه بودن فردی به تمام اطلاعات شخصی آنها، تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند و این احتمال وجود دارد که دست به اقدامات تهدیدکننده برای سلامت خود یا اطرافیان‌ بزنند.

علیگو از خانواده‌ها خواست تا نسبت به بهره‌وری از فضای مجازی، آموزش‌های لازم را به کودکان خود ارائه دهند و خود نیز به عنوان الگویی در این زمینه برای فرزندانشان باشند.

وی اضافه کرد: سوءاستفاده‌کنندگانی که با ساخت اکانت‌های جعلی  نیز کودکان را به چالش مومو دعوت می‌کنند در حقیقت به نوعی مرتکب کودک‌آزاری می‌شوند و طبق قانون با آنها برخورد می‌شود.

گفتنی است که مومو یک اکانت واتس آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت و پس از شروع به گفت وگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتارهای خطرناک دعوت می شود.

ماجرای چالش مومو از فیس‌بوک آغاز شد. قضیه از این قرار است که عده‌ای از کاربران فیس‌بوک با شناختی که از این مجسمه یا عروسک در نمایشگاه توکیو ژاپن داشتند، در گروهی در فیس‌بوک، کاربرانِ دیگر را به چالش می‌کشاندند. چالش آن‌ها به این ترتیب بود که کاربرانِ دیگر باید برای مومو پیامی ارسال کنند و منتظر دریافت پاسخ مومو بمانند. مومو اما پاسخ آن‌ها را با تصاویری ترسناک و همراه با خشونت ارسال می‌کرد. گاه حتی پاسخ مومو تهدیدآمیز بود.

این چالش اکنون به واتس‌اپ رسیده‌است. کاربر برای مومو پیام می‌فرستد و شرایط طوری است که آغاز کردن چالش با خودش است، اما پایان‌دادن آن نه.

بازی یا چالش مومو را در کشورهای آرژانتین، آمریکا، فرانسه، آلمان و چند کشور دیگر انجام داده‌اند و متأسفانه تا کنون یک دختر نوجوان به‌واسطه‌ی این چالش دست به خودکشی زده‌است.

عده‌ای از کارشناسان نرم‌افزاری می‌گویند چالش مومو در واقع راهی از برای دزدی اطلاعات کاربران است و عده‌ای دیگر بر این عقیده اند که این چالش – به‌مانند نهنگ آبی – چالشی بیمارگونه و وسواسی است و تبعاتی بسیار منفی دارد.

در واقع هشدار در باب چالش مومو فقط مختص به ایران نیست، بلکه در بسیاری کشورهای دیگر در مورد این چالش هشدار داده‌اند.

اما ممکن است با خود بگویید که صحبت‌کردن با یک اکانت ناشناس آن هم با تصویری مثلاً ترسناک چه مضراتی می‌تواند داشته باشد که در کشورهای مختلف روی آن حساس شده‌اند؟ واقعیت این است که بازی مومو خطرناک‌تر از آن چیزی است که ممکن است در فکرتان باشد.

این چالش ممکن است نوجوانان و کودکان را ترغیب به خودکشی کند. همچنین ممکن است آن‌ها که ساده‌تر هستند و معمولاً برای کارهایی که انجام می‌دهند فکر نمی‌کنند، به‌واسطه‌ی صحبت با مومو دست به کارهایی بزنند که نباید انجام دهند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها