تخم‌مرغ کیلویی ۱۲ هزارتومان به شرط تامین ۱۰۰ درصدی خوراک طیور



رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: اگر قرار است قیمت مصوب تخم مرغ از درب مرغداری کیلویی ۱۲ هزارتومان باشد باید ۱۰۰ درصد نهاده های مورد نیاز طیور توسط دولت تامین شود.

به گزارش صبح ساحل، ناصر نبی پوردر پاسخ به این سوال که آیا مرغداری ها موفق به دریافت نهاده‌های مورد نیاز خود شده‌اند یا خیر؟ گفت: بسیاری از واحدهای مرغداری تعیین سهمیه نشده‌اند و بخشی از مرغداری‌ها نیز هنوز ذرت و کنجاله سویای مورد نیاز خود را دریافت نکرده‌اند و مجبور هستند نهاده‌های مورد نیاز خود را از بازار آزاد با قیمت‌های بالا خریداری کنند. البته تعدادی از واحدها نیز موفق به دریافت نهاده شده‌اند.

وی ادامه داد: تشکل هایی وجود دارند که دولت می تواند نهاده ها را برای توزیع در اختیار آنها قرار دهد و سپس برآنها نظارت کند اما این اتفاق نمی افتد.  

به نوشته ایسنا، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه قیمت کنجاله سویا در بازار آزاد ۱۴ هزار و۵۰۰ تومان و ذرت ۴۴۰۰ تومان است، اظهار کرد: اگر قرار است قیمت مصوب تخم مرغ از درب مرغداری کیلویی ۱۲ هزارتومان باشد باید ۱۰۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز طیور توسط دولت تامین شود. این درست نیست که نهاده از بازار آزاد تهیه و سپس قیمت دستوری بر روی تولیدات گذاشته شود.

وی با اشاره به اینکه قیمت باقی اقلام واکسن، دارو، ریزمغذی  و کارتن نیز مرتب در حال افزایش است، گفت:کارتن شانه که زمانی ۵۰۰ خریداری می کردیم به ۷۰۰۰ تومان رسیده است.

تخم‌مرغ به عنوان یکی از آخرین پناهگاه‌های اقشار کم بضاعت برای تامین پروتئین، این روزها با جهش قیمت مواجه شده است. به طوری که در ماههای گذشته، نرخ آن از حدود شانه ای ۲۰ هزار تومان به ۳۸ هزار تومان رسید. این در حالی است که تخم‌مرغ از جمله کالاهایی است که ۷۰ درصد نهاده‌های آن یعنی خوراک مرغ از خارج و با ارز دولتی وارد می‌شود.

تنی است که ۸۵ درصد جیره غذایی مرغ تخم‌گذار ذرت و سویا است و زمانی که جیره کاهش می‌یابد یا تغییر می‌کند مرغ، تخم نمی‌گذارد و یا وقتی پروتئین جیره غذایی کاهش یابد، سایز تخم مرغ ریز می‌شود.

در آخرین نوسانات قیمت هر کیلو سویا و ذرت با نرخ دولتی ۳ هزار و ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که در دسترس مرغداران نیست و صاحبان مرغداری مجبور به تهیه در بازار آزاد از قرار هر کیلو ۱۳ هزار تومان هستند و به این دلیل برای جبران هزینه‌های تولید مجبور به افزایش قیمت هستند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها