سلامت
بیماران دیابتی یکی از گروههای پرخطر در معرض ویروس کرونا معرفی شدند. در ابتدا دلیلی برای آسیبپذیری بیشتر این گروه از بیماران پیدا نشده بود. تحقیقات انجام شده جدید اما نشان میدهد که حمله و آسیب پانکراس میتواند علت آسیب پذیری زیاد بیمارن دیابتی در ابتلا به کووید-19 باشد. آزمایشها روی بیماران کووید-19 نشان میدهد که ویروس کرونا، لوزالمعده را مستقیماً هدف قرار میدهد. این ویروس، سلولهای تولیدکننده انسولین را نیز آلوده میکند و به آن آسیب میزند.
بیماران دیابتی یکی از گروههای پرخطر در معرض ویروس کرونا معرفی شدند. در ابتدا دلیلی برای آسیبپذیری بیشتر این گروه از بیماران پیدا نشده بود. تحقیقات انجام شده جدید اما نشان میدهد که حمله و آسیب پانکراس میتواند علت آسیب پذیری زیاد بیمارن دیابتی در ابتلا به کووید-19 باشد. آزمایشها روی بیماران کووید-19 نشان میدهد که ویروس کرونا، لوزالمعده را مستقیماً هدف قرار میدهد. این ویروس، سلولهای تولیدکننده انسولین را نیز آلوده میکند و به آن آسیب میزند. گزارشهای بسیاری از توسعه دیابت در نتیجه ویروس کرونا وجود دارد. از این یافتهها میتوان برای توضیح مشکلات قند خون در بسیاری از بیماران کووید-19 نیز استفاده کرد. پانکراس دو وظیفه مهم تولید آنزیمهای هضم، ایجاد و ترشح هورمونهای انسولین و گلوکاگون تنظیمکننده سطح خون را دارد. مجله علمی «Nature Metabolism» در مقالهای نتایج حاصل از مطالعات آزمایشگاهی و كالبدشکافی بر روی بیماران کووید-19 را منتشر کرد. محققان در این مقاله گزارش دادند كه ویروس کرونا سلولهای لوزالمعده را درگیر میکند، ژنهای آنها را تغییر شکل میهد و در عملکرد آنها اختلال ایجاد میکند. این دادههای جدید نشان میدهد «پانکراس انسان به عنوان هدف عفونت ویروس کرونا شناسایی شده است. عفونت سلول بتا موجب اختلال در تنظیم متابولیک بدن بیماران مبتلا به کووید-19 میشود». بیماران بهبودیافته از کووید-19 ممکن است به جای دو دوز، فقط یکبار به واکسن جدید مدرنا یا فایزر نیاز داشته باشند. براساس دو گزارش جداگانه منتشر شده در سایت پزشکی «medRxiv»، سیستم ایمنی بدن آنها شروع به یادگیری ویروس کرده است. در یک مطالعه، 59 کارمند مراقبتهای بهداشتی بهبودیافته از کووید-19، تنها یکی از واکسنها را دریافت کردند. نتایج نشان داد که سطح آنتیبادی پس از اولین عکسبرداری، بالاتر از میزان معمول پس از دریافت دو دوز واکسن در افراد بدون سابقه بیماری کووید-19بود. در یک مطالعه جداگانه، محققان دریافتند که 41 نفر از بازماندگان کووید-19، طی چند روز واکسیناسیون، آنتیبادی بالا ایجاد کردند. این سطح از آنتیبادی، 10 تا 20 برابر بیشتر از افراد داوطلب آلوده به ویروس کرونا و واکسینهنشده، پس از فقط یک دوز واکسن بود. نویسندگان آن مقاله گفتند: «پاسخ آنتیبادی به اولین دوز واکسن در افراد دارای بدن ایمن اولیه برابر یا حتی بیشتر از افراد آلودهنشده پس از دریافت دوز دوم است». آنها گفتند: «تغییر سیاست بر تزریق فقط یك دوز واكسن به این افراد، تاثیری منفی بر آنتیبادی آنها نخواهد داشت. آنها را از درد غیرضروری در امان نگه میدارد. در مصرف واکسن نیز صرفهجویی میشود».
منبع: Reuters.com
«صبح ساحل» به سوالات شما در مورد ویروس کرونا پاسخ میدهد. سوالاتتان را به این آدرس ایمیل کنید.
Email : Info.Sobhesahel@Gmail.Com
اخبار مرتبط
بایدن به کرونا مبتلا شد
راز مبتلانشدن برخی افراد به کووید-۱۹ کشف شد
سازمان جهانی بهداشت پایان وضعیت اضطراری کرونا را اعلام کرد
اثربخشی ۸۴ درصدی واکسن مدرنا در برابر یک ویروس تنفسی
قرص کرونای فایزر مجوز سازمان بهداشت جهانی را دریافت کرد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
نرخ کرایه حمل خودرو در مسیر پل - لافت برای سفر به جزیره قشم افزایش یافت.
با آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی خدمات پیامرسان واتساپ برای میلیونها کاربری که از تلفنهای همراه قدیمی استفاده میکنند، متوقف خود خواهد شد.
جدیدترین اخبار
کشف انبار سوخت قاچاق و توقیف دو خودرو در بندرعباس
مرثیهای برای آب؛ از زایندهرود تا هرمزگان؛ تشنه تدبیر
کلیک بر روی لینک جعلی منجر به برداشت 30 میلیونی شد
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان: جشنواره «بهار رویدر» ثبت ملی میشود
سیستم اطفای حریق اسکله سیریک کار نکرد؛ آتش اهمال بر اموال مردم