مینو محرز:

کمبود آنتی‌بیوتیک جدی است، همه واکسن آنفلوآنزا بزنند



کمبود دارویی و افزایش آنفلوآنزا یکی از مهم‌ترین چالش‌های این روزهای نظام سلامت کشور محسوب می‌شود. کمبود دارو از آنجایی مهم‌تر از همیشه به چشم آمده که از داروهای بیماری‌های خاص به داروهای عمومی شامل آنتی بیوتیک‌ها و شربت‌های سرماخوردگی و قرص‌های معمولی رسیده است. همچنین مینو محرز دراین باره گفت:«شدت بیماری آنفلوآنزا امسال جدی بوده و حتی موارد بستری هم داشته‌ایم بر همین اساس توصیه می‌کنم همه واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.»
به گزارش صبح ساحل، «دکتر مینو محرز»، متخصص بیماری‌های عفونی با توجه به افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور گفت: ما هر سال با شیوع آنفلوآنزا مواجه بودیم و که پیک این بیماری هم ماه آذر بود اما امسال با توجه به زمان راهپیمایی اربعین، شیوع آنفلوآنزا زودتر از سال‌های قبل اتفاق افتاد.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: شدت بیماری آنفلوآنزا امسال جدی بوده و حتی موارد بستری هم داشته‌ایم بر همین اساس توصیه می‌کنم همه واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
 
وی در پاسخ به این سوال که معمولا در سال‌های گذشته توصیه می‌شد که فقط گروه‌های خاص نظیر مبتلایان به بیماری‌های قلبی و تنفسی، سالمندان و کودکان و زنان باردار و ...نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند، توضیح داد: با توجه به میزان شیوع امسال، توصیه می‌کنم همه مردم برای واکسن اقدام کنند و از نظر زمانی هم باید بگویم که دیر نیست و حتی الان هم واکسن بزنند موثر خواهد بود.
 
همچنین «دکتر محمد طاهری»، داروساز و کارشناس حوزه دارو، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «با توجه به عوامل مختلف، طی سال‌های متمادی و حتی ۱۰سال اخیر به طور مقطعی دچار کمبود دارو در سطوح گسترده شده‌ایم. در یک برهه زمانی، داروهای بیماری‌های خاص مانند تالاسمی کم‌یاب شد، در مقطعی هم با کمبود داروهای شیمی‌درمانی مواجه شدیم؛ اما این موضوع هرگز به این جدیتی که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستیم، بدل نشده بود».
 
وی افزود: جدیت مسئله کمبود دارو به‌قدری است که ما اکنون در تأمین داروهای عمومی هم مشکل داریم؛ داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، شربت‌های سرماخوردگی، دیفن‌هیدرامین و حتی شربت‌ها و قرص‌های عادی و داروهایی که پیش‌تر به‌سهولت در دسترس عموم قرار می‌گرفتند. این موارد جزو داروهایی هستند که تاکنون در بازار دارو به این شدت با کمبود روبه‌رو نشده‌بودند، ولی حالا می‌بینیم که کمبودهای ما به این مرحله رسیده و لیست داروهای کم‌یاب را طولانی‌تر کرده است. علاوه بر داروهای خاص که تولید و توزیع آن فوریت دارد، در تولید و تأمین داروهای عمومی هم دچار مشکل هستیم.
 
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها