17

فروردین

1404


اقتصادی

09 فروردین 1404 15:23 0 کامنت

لازم به توضیح است که در اسفندماه نشانه‌هایی از شروع یک فاز انباشت در بازار و ادامه‌دار بودن روند صعودی در ابتدای سال آینده هویدا است. بر همین اساس می‌توان انتظار داشت چنانچه مقاومت 2 میلیون و 830 هزار واحدی پشت سر گذاشته شود و چند روز بالای این محدوده بازار تثبیت کند؛ صعود شاخص بورس ادامه‌دار باشد. اما چنانچه از این محدوده موفق به عبور و ثبیت بالای آن نشود؛ بازار وارد یک روند خنثی می‌شود. کف این روند محدوده 2میلیون و 500 الی 2 میلیون 600 هزار واحدی است. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که سناریوی منطقی در چنین شرایطی تشکیل یک کف محکم در این محدوده و سپس شروع یک رالی صعودی در سال آینده خواهد بود. افت شاخص کل به زیر این محدوده می‌تواند کار را برای صعود بازار بسیار پیچیده کند. نشانه تشخیص شروع روند صعودی از این محدوده، افزایش حجم معاملات از این ناحیه است که معاملاه‌گران بایستی به آن توجه کنند.با ذکر این نکات و گزارش از روند گذشته بازار، حال به سراغ علی فراقی، تحلیلگر با سابقه بازار بورس می‌رویم تا نظر ایشان را در خصوص وضعیت بورس جویا شویم. در ادامه با صبح ساحل همراه باشید.

وضعیت بورس را پس از برکناری وزیر اقتصاد تا پایان سال چطور ارزیابی می‌کنید؟

با توجه به برکناری وزیر اقتصاد و عدم وجود جایگزین مناسب می‌توان گفت بازار دچار یک شوک و سردرگمی است. شاید در دو هفته باقی مانده از سال، بازار راه خود را پیدا کند و دوباره به سمت اهداف بالا حرکت کند. ولی در پی این اتفاق، شاهد یک عقب‌گرد قابل توجه از سمت خریداران بازار بودیم.

همچنین باید اضافه کرد که با توجه به تنش‌های اخیر نمی‌توان توقع حمایت زیادی از دولت برای بازار داشت اما می‌توان انتظار داشت از سمت افرادی همچون، ریاست جدید سازمان بورس، بازار مورد حمایت قرار گیرد. به طور کلی بازار سرمایه در زمان بالا رفتن ریسک‌های سیاسی و ژئوپولیتیک، آسیب‌پذیرترین بازار است و دستخوش هیجانات منفی می‌شود. با این حال در دولت فعلی نسبت به دولت قبل توجه به بازار بیشتر شده است و وضعیت معاملاتی آن را کم رنگ‌تر کرده است. هرچند این تأثیرات هیچ زمانی به صفر نخواهد رسید.

شاخص کل بورس را از منظر تکنیکالی چطور تحلیل می‌کنید؟

از لحاظ تکنیکی اگر در این هفته، بازار در شاخص‌های اصلی خود شاهد بهبود معاملات و چرخش رو به بالا نباشد؛ برای حداقل یک الی دوماه آینده کار برای بازار سخت است و عملا سناریوی رسیدن مجدد بازار به نواحی شکسته شده سقف اردیبهشت ماه سال گذشته محتمل است. بر همین اساس بازار باید یک کف محکم بالاتر از محدوده‌های ساخته شده در دی و بهمن ماه سال جاری بسازد تا بتوانند مجدد محدوده‌هایی حمایتی و مقاومتی بالاتری را تشکیل دهند. برای مثال تارگت‌های بعدی شاخص کل در قدم‌های بعدی، محدوده سه میلیون و پانصد هزار واحدی و پس از آن چهار میلیون واحد است.

به نظر شما در سال آینده بورس چقدر احتمال دارد عقب ماندگی خود را جبران کند؟

طبق رفتارهای گذشته بازار هرچقدر حرکت صعودی دیرتر اتفاق بیفتد؛ در نهایت موج صعودی، پرشتاب‌تر خواهد بود و رسیدن به آن در بازه‌های زمانی بسیار کمتری میسر خواهد بود. مانند آخرین حرکت پرشتاب بازار که باعث عبور شاخص کل از سقف بسیار محکم سال قبل شد. در خصوص جبران عقب ماندگی بازار نیز باید گفت که احتمال حرکت صعودی بازار زیاد است و به نظر می‌رسد در سال آتی شاهد جبران واگرایی بازار سرمایه و دیگر بازارها از جهت میزان بازدهی، در قالب چند موج حرکتی رو به بالا به همراه اصلاح مقطعی باشیم.

نویسنده// مریم دهقان

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

مرحله دوم فروش بلیت قطار از امروز آغاز می‌شود