13

بهمن

1404


سلامت

25 آبان 1404 08:51 0 کامنت

به گزاش صبح ساحل، دکتر علیرضا رئیسی_ معاون بهداشت وزارت بهداشت، در واکنش به اظهاراتی درباره شیوع سرخک و سرخجه در پی نادیده گرفتن واکسیناسیون از سوی برخی‌ها، با بیان اینکه واکسیناسیون از موضوع‌های روز دنیا محسوب می‌شود، اظهار کرد: نتایج مطالعات مختلف در سطح جهان و توصیه اکید سازمان جهانی بهداشت از اهمیت واکسیناسیون سخن می‌گوید؛ به نحوی که واکسیناسیون مهم‌ترین روش کنترل بیماری‌های واگیر به حساب می‌آید. این در حالی است که گروه‌ها، دسته‌ها و فرقه‌های مختلفی در سطح دنیا حضور دارند که مسائل شبه‌علم و ضدواکسن را مطرح می‌کنند. به طور مثال، تحت تاثیر همین فعالیت‌های ضد واکسن، میزان پوشش واکسیناسیون بیماری‌های سرخک و سرخجه در ایالات‌متحده کمتر از ۶۰ درصد است.

او ادامه داد: تفاوت‌های فرهنگی و تعداد زیاد مهاجران در ایالات‌متحده از دلایل پوشش پایین واکسیناسیون در این کشور محسوب می‌شود. خوشبختانه، فرهنگ واکسیناسیون در کشور ما بسیار خوب است اما همچنان شاهد حضور افراد ضدعلم و طرفداران شبه‌علم در جامعه هستیم. افرادی که با عناوین عجیب‌ و غریبی که برای خود برگزیده‌اند، مواردی را به جامعه توصیه می‌کنند. خوشبختانه، فرهنگ غنی و سواد سلامت مردم هنوز به نحوی است که پوشش واکسیناسیون را تحت تاثیر قرار نداده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره علل بروز سرخک و سرخجه توضیح داد: ایران در مرحله حذف سرخک و سرخجه قرار گرفته اما حذف این بیماری‌ها به این معنی نیست که هیچ موردی از سرخک و سرخجه گزارش نشود. منظور از حذف سرخک و سرخجه این است که کمتر از ۶ در هزار مورد در گروه هدف اتفاق افتد؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که ۶ مورد ابتلا به این بیماری‌ها اتفاق افتد.

رئیسی گفت: پرسش «چرا احتمال ابتلا به سرخک و سرخجه وجود دارد؟» را مطرح می‌کنم و در پاسخ باید گفت که این بیماری‌ها یک بیماری وارده به کشور است. کشورهای همسایه شرقی، بالاترین میزان شیوع و بروز سرخک را دارند و این در حالی است که برخی از ساکنان این کشورها به ایران رفت و آمد دارند. شروع واکسیناسیون این بیماری در کشور ما از ۱۵ ماهگی است و افرادی که کمتر از ۱۵ ماه دارند جزو اطفال محسوب می‌شوند و احتمال ابتلا به بیماری از گروه‌های وارده در آنها وجود دارد؛ چرا که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند.

معاون وزیر بهداشت درباره علت دیگر بروز سرخک و سرخجه گفت: این احتمال وجود دارد که سطح‌ آنتی‌بادی برخی افراد با توجه به سطح ایمنی آنها، کاهش یابد. بنابراین این افراد می‌توانند مستعد ابتلا به بیماری شوند؛ اگرچه ابتلا به بیماری برای آنها چندان خطرناک نیست اما می‌توانند ناقل بیماری باشند.

او توضیح داد: برخی بیمارستان‌هایی که در مراکز استان‌ها مستقر هستند و بیمارستان ارجاعی محسوب می‌شوند، افراد مبتلا به سرخک و سرخجه به آن‌ها مراجعه می‌کنند و به همین دلیل، گاهی‌اوقات تعداد مبتلایان زیاد به نظر می‌رسد. به طور قطع، هر موضوع علمی به شواهد، پیمایش و مطالعه نیاز دارد. سیستم بهداشتی و درمانی کشور به طور پیوسته در حال رصد است. موارد این بیماری تا به این لحظه در محدوده‌ای که می‌بایست قرار داشته باشد، خیلی بالاتر نرفته است و تلورانس‌هایی دارد اما در محدوده‌ قابل پیش‌بینی است.

رئیسی در پاسخ به پرسش «با توجه به توضیحاتی که ارائه دادید، می‌توان گفت که با شرایط خطرناک مواجه نیستیم؟» گفت: باید بگوییم که ابتلا را داشته‌ایم اما به مرحله خطرناک نرسیده‌ایم.

دیدگاه ها (0)
img

خسارت میلیون دلاری شرط بندی‌ها بعد از حمله نکردن ترامپ به ایران

آغاز پروازهای تهران - نجف و بالعکس از ۱۳ بهمن/ از سرگیری پروازهای استانبول به زودی

تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران

رکوردشکنی بازدهی و سودآوری پالایش نفت بندرعباس در بازار سرمایه/رشد ۱۷۳ درصدی سهام شبندر و ثبت سود ۵۳ همتی در ۹ ماهه ۱۴۰۴

عقبگرد دلار به کانال 154 هزار تومان

منشا بوی گاز احتمالاً از کشتی‌های حامل سوخت گاز مایع است

سرمربی لژیونرهای ایرانی در الوحده مشخص شد

فهرست کالاهای اساسی مشمول بسته حمایت از صنایع ابلاغ شد

بنیامین فرجی در جمع چهار نفر برتر جوانان جهان

روسیه تهدید به استفاده از سلاح اتمی کرد

پایان سبز بورس و فرابورس؛ جهش شاخص‌ها با رشد پرقدرت معاملات

قیمت طلا و سکه امروز ۱۳ بهمن؛ سکه ۱۰ میلیون تومان ریخت

جام ملت‌های فوتسال آسیا وارد مرحله مرگ و زندگی شد

۶۰ درصد روستابازارها به کالابرگ متصل هستند/ گندم کیفی وارد بورس کالا می شود

کلاس‌های آموزشی دانشجویان علوم پزشکی توانبخشی تا پایان سال مجازی شد

خـبر فوری:

بیشترین آلودگی ماینر، مربوط به غرب هرمزگان است