27

دی

1403


اجتماعی

سلامت

27 مرداد 1403 19:08 0 کامنت

پس از شناسایی چند مورد از ابتلا به بیماری ویروس آبله میمون در پاکستان، نخست وزیر این کشور طی نشست ویژه برای بررسی راهکارهای جلوگیری از شیوع این بیماری اعلام وضعیت اضطراری کرد. باتوجه به ورود زائران پاکستانی به ایران برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی، نسبت به شیوع این بیماری در کشور نگرانی‌هایی وجود دارد اما تاکنون آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است.



به گزارش صبح ساحل، روابط عمومی دفتر نخست وزیری پاکستان، نشست فوق العاده مسوولان ستاد ملی فرماندهی و عملیات NCOC به ریاست شهباز شریف نخست وزیر پاکستان امروز در اسلام‌آباد برگزار شد.

این در حالی است که مسوولان وزارت بهداشت پاکستان شناسایی ۱۱ مورد ابتلا به آبله میمون در این کشور را تایید کردند اما در عین حال گفتند که این وضعیت مانند شیوع ویروس کرونا نیست.

نخست وزیر پاکستان گفت که پس از اعلام وضعیت اضطراری از سوی سازمان جهانی بهداشت دولت اسلام‌آباد نیز این وضعیت را دنبال کرده و روند نظارت بر مرزهای زمینی و هوایی را تشدید می‌کند.

در نشست مقامات پاکستان ضمن تاکید بر تقویت راهکارهای شناسایی موارد مشکوک به ویروس آبله میمون، قرار شد تجهیزات پزشکی مرتبط با آزمایش افراد در فرودگاه‌ها از جمله مسافران بازگشتی از خاورمیانه تامین شود.

 

ورود ۲۵ هزار پاکستانی به ایران برای شرکت در راهپیمایی اربعین در عراق

رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه با بیان این‌که تاکنون قریب به ۲۵ هزار زائر پاکستانی از مرزهای ریمدان و میرجاوه برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی وارد خاک کشور شده‌اند، اظهار کرد: هماهنگی‌های لازم در نمایندگی‌های ایران و پاکستان صورت گرفته که با سهولت بیشتری روادید برای زائران اربعین حسینی صادر شود و در همین چارچوب صدور روادید برای آنها رایگان است. دولت عراق نیز روادید را به صورت رایگان برای آنها صادر می‌کند.

 

نگرانی از شیوع بیماری در بین زائران اربعین

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان تاکنون خبر داد.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از افزایش مراقبت های بهداشتی در کشورمان به دنبال گزارش موارد ابتلا به آبله میمونی در پاکستان خبر داد و گفت: به پایگاه های مراقبت های مرزی در سراسر کشور هشدار داده ایم بیمارانی که از مرزهای شرقی و غربی کشورمان عبور می کنند باتوجه به علائم آبله میمونی، شناسایی شوند. 

عشرتی به زائران اربعین توصیه کرد که نه فقط در مورد آبله میمونی بلکه در مورد سایر بیماری های عفونی، اسهالی و تنفسی، بهداشت فردی را رعایت کرده و ضمن شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و یا حتی ضدعفونی کننده ها، حتما در ازدحام جمعیت ماسک به همراه داشته باشند. 

وی خاطرنشان کرد: اگر زائران و مردم، بیماری را با علائمی مانند ضایعات تاولی در بدن یا صورت دیدند از او فاصله بگیرند که این فاصله می تواند یک متر باشد و البته بهتر است فرد بیمار در مجامع و محل های شلوغ، حاضر نشود و به استراحت بپردازد. 

 

علائم بیماری آبله میمونی

دکتر بابک عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علائم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه های قرمز رنگ بر روی بدن است، گفت: لکه‌های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی اول بر روی صورت و بعد بر روی گردن، بدن و دست‌ها ظاهر می شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله مرغان به خود می‌گیرند.

وی افزود: اندازه ضایعات پوستی آبله میمونی از تاول‌های آبله مرغان بزرگتر است و مقداری نیز غدد لفناوی گردن متورم می شود. راه انتقال آبله میمونی بیشتر از طریق تماس با پوست است و اگر ترشحات ضایعات تاولی با پوست تماس داشته باشد، این بیماری منتقل می‌شود. 

این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: انتقال بیماری آبله میمونی و شیوع آن ارتباطی به فصول گرما یا فصل خاصی ندارد. راه انتقال این بیماری بیشتر از طریق پوست و تماس های نزدیک است. بزاق دهان اگر بر روی پوست آسیب دیده بیفتد ممکن است راهی برای انتقال این بیماری باشد. 

 



سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته برای دومین بار در دو سال گذشته به دلیل شیوع بیماری «آبله میمونی» وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بین‌المللی اعلام کرد.

آبله میمونی پیشتر در ماه می ۲۰۲۲ در سطح جهانی شیوع پیدا کرد و سازمان جهانی بهداشت از ژوئیه ۲۰۲۲ تا می ۲۰۲۳ اعلام وضعیت اضطراری کرد. در این مدت، حدود ۹۰ هزار مورد ابتلا به آبله میمونی شناسایی شد که جان حدود ۱۴۰ تن را گرفت.

آبله میمونی یک بیماری عفونی است که ویروس آن از حیوانات مبتلا به انسان منتقل می‌شود و همچنین بر اثر تماس فیزیکی نزدیک میان انسان‌ها نیز قابل انتقال است.

 

منابع: ایرنا، ایسنا

دیدگاه ها (0)
img