12

آذر

1403


فرهنگی و هنری

30 آبان 1403 21:09 0 کامنت

ساکنان بنادر تاریخی هرمزگان هم‌چون بندرکنگ و بندرلافت، ماهرترین و شناخته‌شده‌ترین دریانوردان ایرانی در چند قرن گذشته بودند. امروز اما دیگر این سفرها به شیوه گذشته نیست و آیین‌ها و مراسمات خاص سفر دریایی کم‌رنگ شده است. از سال گذشته بود که به همت «محمد آتشین‌ماه»، شهردار بندر تاریخی لافت و به نوعی سفیر صلح و دوستی میان شهرهای ساحلی هرمزگان، بازسازی سفر گپ کلید خورد و ناخدایان قدیمی دوباره سوار بر جهاز بادبانی، به شهرهای هرمزگان سفر کردند تا ضمن ثبت خواهرخواندگی، پیوندی را که با هم‌سفران دیرینه خود داشتند محکم‌تر کنند.

به گزارش صبح ساحل، «محمد آتشین‌ماه»، شهردار بندر تاریخی لافت در بیان دلایل خود برای طراحی و اجرای این سفرها گفت: از ابتدای فعالیت در شهرداری بندر تاریخی لافت، تلاش کردیم تا با رجوع به حافظه شهر مدلی را برای مدیریت این بندرشهر تاریخی استخراج کنیم. در این مسیر دریافتیم که دریانوردان لافتی و کنگی در گذشته به کشور‌هایی مانند مصر، یمن، زنگبار، عراق و ... سفر می‌کردند.

او افزود: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم خواهرخواندگی بندر لافت با شهرهایی که در گذشته با آن‌ها ارتباط داشته را ثبت کنیم و چه بهتر که این اقدام را از شهر‌های داخلی شروع کنیم، چرا‌که در گذشته برخی از شهر‌ها مانند بندرکنگ با بندر لافت، مکمل همدیگر بوده و با هم مرواده داشتند.

آتشین‌ماه درمورد سفرهایی که تاکنون طراحی کرده است، گفت: آبان‌ماه سال گذشته، به همراه تعدادی از ناخدایان و ملوانان بندرلافت، طی برنامه‌ای با عنوان «سفری به قدمت قرن»، با لنج به بندرکنگ رفتیم تا ضمن تجدید دیدار ناخدایان با همسفران قدیمی خود، آیین‌های دریانوردی را به صورت نمادین به اجرا درآورده و این میراث ناملموس را زنده نگه داریم.

شهردار بندرتاریخی لافت اظهار کرد: در ادامه، برنامه «سفری سوار بر باد» را به منظور بازسازی «سفر گپ» (بزرگ) {سفر به هند و آفریقا در گذشته} ترتیب دادیم که همراه با ناخدایان سوار بر لنج بادبانی به بندرعباس رفتیم و سفر سوم نیز «احیای مسیر هوبادی» نام داشت که مقصود از آن، احیای یکی از سنت‌های دیرینه یعنی همان سفر به «هوباد» (آبگرم) و همچنین ثبت خواهرخواندگی با بندرخمیر بود.

او ادامه داد: سپس در آبان‌ماه امسال، از ناخدایان بندر تاریخی کنگ برای شرکت در عروسی دسته‌جمعی جوانان لافتی دعوت کردیم که به این منظور ناخدایان کنگی با لنج به لافت سفر کردند و ضمن شرکت در این جشن ازدواج، آیین‌های دریانوردی قدیمی نیز اجرا شد.

آتشین‌ماه در بیان اهداف این سفرها، گفت: در نظر داریم که ضمن احیای میراث ناملموس، ارتباطات قدیمی میان این شهرها را زنده کنیم؛ چراکه هرچه ارتباط و پیوند بین این شهرها قوی‌تر شود، شبکه‌ای منسجم بین آن‌ها شکل گرفته و روند توسعه و پیشرفت اقتصادی این شهرها شتاب می‌گیرد.

 

دیدگاه ها (0)
img