تشکیل جلسات فوق‌العاده برای اعلام نظر درباره بودجه ۹۸:

کسی از رفراندوم هراسی ندارد اما...



 

سخنگوی شورای نگهبان گفت: چهارشنبه هفته گذشته هم در دو نوبت صبح و بعدازظهر جلساتی داشتیم، اما به جز بررسی کلیات آن فرصت رسیدگی غیر رسمی به جزییات این لایحه را نداشتیم.

سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: رسیدگی به لایحه بودجه را آغاز کردیم و امیدواریم در هفته جاری با تشکیل جلسات فوق‌العاده بتوانیم در مورد لایحه بودجه ۹۸ اعلام نظر کنیم.سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که برخی در رابطه با پالرمو و cft درخواست برگزاری رفراندوم کرده‌اند نظر شما در این رابطه چیست؟، اظهار کرد: بارها اعلام کرده‌ام کسی از اصل رفراندوم هراسی ندارد ولی تا زمانی که مراجع قانونی وظیفه خودشان را انجام نداده‌اند فکر می‌کنم طرح همه پرسی هم موضوعیتی ندارد.

وی افزود: این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است و باید منتظر باشیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام چه نظری خواهد داشت.کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اینکه رئیس جمهور در صحبت‌های اخیر خود اعلام کرده‌اند که نهادهای مختلف از جمله شورای نگهبان موافقت خود را با لایحه پالرمو اعلام کرده‌اند، آیا واگذاری تصمیم گیری در این خصوص به مجمع تشخیص از سوی شورای نگهبان به معنای موافقت شورای نگهبان می‌توان تعبیر کرد؟ گفت: این را من شنیدم اما فکر می‌کنم تسامحی در فرمایشات ایشان بود چون هر دو لایحه مربوط به پالرمو و cft با ایراداتی از سوی شورای نگهبان برای مجلس ارسال شده است و چون اختلافی است در مجمع تشخیص مصلحت در حال بررسی است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در خصوص نزدیک بودن به انتخابات و اینکه بحث رجل سیاسی چه می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه بعد از اصلاحاتی که در چند سال گذشته داشتیم هم مجلس و هم دولت در قالب طرح و لایحه مشغول هستند و امیدواریم که نکاتی که گفتید و نکات یشتری که مدنظر ما بود در مجلس به تصویب برسد. البته هنوز در مرحله ابتدایی قرار دارد و شاید به بعد از سال نو موکول شود.

وی در رابطه با تعریف رجل سیاسی که بر عهده شورای نگهبان بود، افزود: آن را هم ما رسماً اعلام کردیم و مواردی که بر عهده شورای نگهبان بوده به مجلس هم اعلام شده است.کدخدایی در رابطه با موضوع اعتراض به تأیید یا رد نامزدهای مجلس از سوی شورای نگهبان و موضوع اعتماد عمومی پاسخ داد: به هر حال شما به شورای نگهبان بگویید طبق قانون این کار را انجام ندهد، وقتی وظیفه قانونی است فکر می‌کنم افکار عمومی هم آن را قبول می‌کند مگر اینکه برخی‌ها قانون را قبول نداشته باشند.وی در پاسخ به سوالی در رابطه با موضوع توئیت اخیرش، اظهار کرد: ما از هر پیشنهادی استقبال می‌کنیم فارغ از اینکه از چه گروه و جناحی باشد نشست‌هایی هم با خیلی از افراد داریم و اگر خودشان مصلحت می‌دانند می‌توانند اعلام کنند. ما از شنیدن حرف حسابی هراسی نداریم ولی به شرط اینکه حرف حسابی باشد. وقتی که هر روز و در هر هفته در سه نوبت مواردی که گفتید را علیه شورای نگهبان بیان می‌کنند، فکر می‌کنم گاهی اوقات هم باید پاسخی داشته باشند و این توئیت هم پاسخی به تکرار این مطالب بود.

کدخدایی در رابطه با لایحه جامع انتخابات اظهار کرد: ما پیگیر هستیم. ای کاش مجلس و دولت زودتر از اینها به فکر اصلاح قانون انتخابات می‌افتادند ولی با توجه به اینکه پیگیری وجود دارد، اما ما خوشحال هستیم که این اصلاحات در مجلس مطرح می‌شود. امیدواریم که ان‌شاءالله هر چه زودتر با تلاش مجلس به انتخابات آینده برسد.وی در رابطه با موضوع نظارت استصوابی و اینکه این موضوع نتوانسته منجر به فساد کمتر در بین برخی نمایندگان شود، راهکارهای شورای نگهبان در این رابطه چیست؟ پاسخ داد: شورای نگهبان بر اساس قوانین انتخابات مجلس و ریاست جمهوری شرایط حداقلی دارد و با همین حداقل‌هایی که قانون در اختیار آن قرار داده است، بررسی می‌کند.کدخدایی خاطرنشان کرد: ما ابزار شایسته سنجی را نداشتیم و نداریم و این دیگر منوط به انتخابات‌شان از سوی مردم می‌شود و مهمتر از آن مربوط به معرفی گروه‌ها و جناح‌های سیاسی که نامزدهای مختلف را معرفی می‌کنند. اگر گروه‌ها و جناح‌های سیاسی بتوانند در این جهت گام بردارند و افراد شایسته‌ای را معرفی کنند طبیعتاً این مشکل هم حل خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در لایحه انتخابات که اخیراً منتشر شد به نظر می‌رسد که دولت به دنبال دولتی کردن انتخابات است و دست شورای نگهبان را در این رابطه بسته است، نظر شما در این خصوص چیست؟ اظهار کرد: اینها لایحه است و هر لایحه‌ای تا به تصویب مجلس نرسد ما نمی‌توانیم درباره آن اظهار نظر کنیم، بنابراین منتظر تصمیم مجلس در این رابطه هستیم.وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای در خصوص نظارت استصوابی در رابطه با انتخابات شورای شهر هم وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: در اصل ۹۲ قانون اساسی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده شورای نگهبان نیست و ما هم مایل نیستیم و در این جهت توانی هم برای بررسی نداریم. پیشنهاد کردیم که سازمان مستقلی برای این کار تشکیل شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها