رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان خبر داد:

حمله بدون خسارت ملخ ها به اراضی کشاورزی:




رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با بیان اینکه با قدرت با حمله دستجات ملخ‌های صحرایی مبارزه می کنیم و تاکنون خسارتی وارد نشده است، گفت: احتمال می‌دهیم تا خردادماه درگیر با حمله ملخ‌ها باشیم.علی باقر زاده همایی ظهر امروز در نشستی خبری افزود: ریزش ملخ‌ها در هرمزگان مبحث جدیدی نیست بلکه در سنوات گذشته نیز همچون جاسک، سیریک و بندرلنگه وجود داشت بلکه امسال شدتش بیشتر شده است.


وی با بیان اینکه آفتی نیست که کنترل شود بلکه تمامی تجهیزات نیز مهیا است، تصریح کرد: علت این شدت ،عدم مبارزه مناسب با این ملخ‌ها در خارج از مرزها به سوی کشور عربستان و کشورهای در مسیر عبور دستجات ملخ صحرایی است که منجر به شدت حمله ملخ‌ها در کشورمان شده است.


باقرزاده همایی با اشاره به اینکه اگر مبارزه صورت نگیرد ممکن است خسارت وارد کند، اظهار کرد: اینکه مبارزه صورت نمی‌گیرد از سوی رسانه‌های خارجی امری نادرست و شانتاژ رسانه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه از بهمن‌ماه با تشکیل کمیته ویژه میارطه شروع شد و تاکنون 22 هزار هکتار آلوده به ملخ‌ها سم‌پاشی شده است، خاطرنشان کرد: در این خصوص کمک‌های لازم و اعتبارات کافی نیز در اختیار و حتی سه هواپیما نیز برای این امر اختصاص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با بیان اینکه بیش از یک میلیارد تومان نیز هزینه شده است تصریح کرد: تمامی امکانات مهیا و اگر سم و نیرو بیشتری لازم باشد، هیچ مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: از 530 هکتار اراضی ردیابی شده 50 نقطه آلوده به حمله ملخ‌های صحرایی استان در شهرستان‌های بندرلنگه، بندرعباس، سیریک و میناب نیز شناسایی شده و با 15 دستگاه تراکتور و بیش از 300 دستگاه سم‌پاشی پشتی و دستی و تأمین آفت‌کش نیز عملیات مبارزه صورت می‌گیرد.


باقرزاده با اشاره به اینکه هر فروند هواپیما تا هزار هکتار را تحت پوشش قرار می‌دهد، عنوان کرد: مردم در صورت مشاهده این‌گونه ملخ‌ها مراتب را به جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

وی با بیان اینکه تاکنون خسارتی نیز گزارش نشده و تنها نگرانی ما تخم‌گذاری آن‌هاست، اضافه کرد: بازسازی و آماده‌سازی 9 باند موقت فرود هواپیمای سم‌پاش در مناطق اصلی کشاورزی استان نیز صورت گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با اشاره به اینکه از 22 هزار هکتار شناسایی شده هشت هزار هکتار علیه پوره و 14 هزار هکتار علیه دستجات ملخ بود، تصریح کرد: تاکنون دو موج از حمله دستجات ملخ‌های صحرایی به هرمزگان رخ داده و در صورت وقوع موج‌های بعدی بازهم اجازه عبور آن‌ها به استان دیگر نداده و سریعاً آن‌ها را از بین می‌بریم و نخواهیم گذاشت تخم‌ریزی کنند.


وی با بیان اینکه در سال 1342 نخستین ورود گسترده ملخ‌های صحرایی کشور به وقوع پیوست، اضافه کرد: نخستین موج حمله در هفتم بهمن‌ماه سال گذشته در 7 نقطه رخ داد و موج دوم در نخستین روزهای سال جاری رخ داد.باقرزاده با بیان اینکه سه فروند هواپیمای درنظرگرفته شده برای مبارزه با ملخ‌های صحرایی نیز با سرنشین است، در پاسخ به سوال خبرنگاری، عنوان کرد: خوردن ملخ‌های زنده از لحاظ شرعی و بهداشتی مشکلی ندارد.


وی با اشاره به اینکه بیشتر حمله‌ها در بخش منابع طبیعی بوده است، تصریح کرد: این حملات به مزارع بسیار کم بوده و جلوگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم و احتمال می‌دهیم تا خردادماه درگیر با حمله ملخ‌ها باشیم.

باقرزاده با بیان اینکه در منطقه هشتبندی مبارزه کامل انجام داده و مشکلی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اگر خبری دال بر وجود ملخ‌ها نیز به گوش برسد، سریعاً نیز کارشناسان امر به محل اعزام و بررسی‌ها صورت می‌گیرد.این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: پیش‌بینی می کنیم در مجموع هفت تا هشت میلیارد تومان نیز برای مبارزه با دستجات ملخ‌های صحرایی نیز مورد نیاز باشد.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها