مدیر اراضی سازمان جهاد کشاورزی در همایش روز جهانی خاک مطرح کرد:

استفاده نادرست از آب عامل بایر شدن اراضی کشاورزی



به گزارش صبح ساحل،مهدی ترابی در همایش روز جهانی خاک  با بیان اینکه بیش از 95 درصد نیاز بشر توسط خاک تامین می شود، اظهار داشت:  عوامل متعددی باعث فرسایش خاک می شوند.وی افزود: تخریب خاک و کاهش سطح اراضی موجب کاهش کیفیت خاک می شوند.


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی ادامه داد: اراضی آبی و خاکی برای امنیت غذایی کشور اهمیت بسزایی دارند.ترابی با بیان اینکه فعالیت کشاورزی نادرست، اثراث تخریبی زیادی را بر محیط زیست خواهد داشت، خاطرنشان کرد: آلودگی هوا، آلودگی خاک، آب های سطحی وزیرزمینی وتغییر خصوصیات خاک از جمله اثراث مخرب محیط زیستی می باشند.


به گفته وی، استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و افزایش غلظت آلاینده های خاک به فلزات سنگین خواص خاک را تغییر داده و نفوذپذیری خاک را نسبت به هوا و آب کم کرده و در نتیجه کیفیت خاک را تغییر می دهند.مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز در همایش روز جهانی خاک اظهار داشت: بی شک زمین و خاک از نعمت های بزرگ خداوند بوده که در درون آن نعمت های دیگر نهفته است.


عبدالصمد صمصام پور با اشاره به اینکه ادامه و استمرار حیات ازدل خاک بدست می آید، افزود: حفظ خاک و اراضی کشاورزی در امنیت غذایی بسیار حیاتی و مهم می باشد.وی، با بیان اینکه امنیت غذایی در تاریخ موجب مهاجرت، جنگ و درگیری بین جوامع شده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای استعمارگر برای به کرسی نشاندن مقاصد خود از ابزار امنیت غذایی استفاده می‌کنند.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، در ادامه توسعه نامتوازن حوزه ساخت وساز و گسترش بی رویه درحریم روستاها و شهرها را موجب از دست رفتن اراضی کشاورزی دانست و افزود: خرد شدن اراضی کشاورزی زمینه از بین رفتن خاک و بایرشدن زمین را ایجاد می کند.


صمصام پور خاطرنشان کرد: از بین رفتن جنگل ها و استفاده نادرست از آب موجب بایرشدن اراضی کشاورزی و بخش هایی از آن می شود.به گفته وی، اراضی کشاورزی به عنوان ثروت ملی و نعمتی است که ازنسل های گذشته به ارث رسیده و ما موظفیم برای حیات و زندگی نسل های بعدی از این ثروت عظیم و گرانبها به نحو احسن استفاده کنیم.


این مسوول، همچنین به آمایش سرزمین و حدنگاری اراضی کشاورزی اشاره داشت و افزود: استفاده بهینه از اراضی کشاورزی زمینه را برای فرصت طلبی افرادی که چشم طمع به زمین وخاک دوختند را از بین خواهد برد.


صمصام پور در ادامه مقابله با خردشدن زمین را برای استفاده از بهینه از زمین و خاک مهم دانست و خاطرنشان ساخت: یکپارچه شدن زمین های کشاورزی و قانون منع خردشدن اراضی کشاورزی در جهت حفظ و استفاده بهینه این اراضی اجرا می‌شود.


وی همچنین ابراز داشت: مدیریت بهینه خاک و تدوین شیوه نامه روشهای نوین آبیاری، بهره وری صحیح از خاک در واقع کشاورزان را موظف به رعایت این شیوه نامه ها در جهت حفظ اراضی کشاورزی می کند.


این مسوول در پایان به راه اندازی سامانه 131 برای مشاوره به بهره برداران کشاورزی اشاره کرد وافزود: این سامانه در جهت حفظ اراضی کشاورزی و مشاوره به بهره برداران بخش کشاورزان می باشد.در پایان این همایش ترابی عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص اهمیت نقشه برداری خاک درمدیریت پایدار با مطالعه موردی نیمه تفصیلی دقیق خاکشناسی در 12000 هکتار از اراضی شهرستان میناب مطالبی را ایراد کرد.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها