03

آذر

1403


خواندنی‌ها

24 آبان 1399 20:41 0 کامنت

در روزهای سرد پاییزی و خزان که هوا زود تاریک می شود خیلی از افراد در این فصل دچار رخوت و افسردگی موقت می شوند و دلیل اصلی آن هم کاهش نور خورشید است در ادامه مطلب هر آنچه را که درباره افسردگی فصلی باید بدانید را خواهیم گفت.

به گزارش صبح ساحل، افسردگی ممکن است در تمام طول سال رخ دهد اما در برخی از فصول سال شایع تر است این افسردگی ها در پاییز و زمستان رخ می دهد و با پایان فصل هم تمام می شود علت اصلی این افسردگی ها هم کم شدن نور خورشید و کاهش ویتامین D  و همچنین کاهش نور باعث کاهش هورمونی در بدن می شود که خود باعث رخوت و کسل شدن و خواب الودگی می شود .

 دلایل و درمان افسردگی پاییزی

فصل پاییز با وجود تمام زیبایی هایش، بیماری‌های روحی و جسمی هم با خود به همراه می آورد.سرماخوردگی یکی ازبیماری های فصل پاییز است.

علاوه بر سرماخوردگی که یک مشکل جسمی است، بیماری‌های روحی زیادی هم در این فصل افراد را تهدید می‌کند.

آیا عوامل محیطی و اجتماعی در افسردگی پاییزی نقش دارند؟

بعضی وقت ها عوامل محیطی و اجتماعی در افسردگی پاییزی موثر است. به عنوان مثال شخصی که کار و کاسبی خوبی در تابستان دارد و اوج شلوغی و درآمدش در فصل تابستان است، باشروع پاییز و رکود شغلی دچار افسردگی می شود.

همچنین "رضا فریدی"، روانشناس بالینی، درباره بروز افسردگی در افراد در فصل پاییز، گفت: با شروع فصل پاییز و زمستان، برخی از افراد علائم افسردگی را از خود نشان می‌دهند. این روانشناس بالینی ادامه داد: اینکه افراد در زمان‌های مختلف حالات روانی متفاوتی داشته باشند، امری کاملا طبیعی است. مثلا بی‌حوصله بودن در زمستان را بسیاری از افراد تجربه می‌کنند، اما وقتی این حالات از حدی فراتر می‌رود، می‌توان آن را به عنوان یک اختلال بررسی کرد. "اختلال خلقی فصلی" که به افسردگی فصلی نیز مشهور است. وی افزود: افسردگی فصلی که به آن اختلال عاطفی فصلی نیز می‌گویند، نوعی اختلال خلقی است که مشابه افسردگی اساسی است، با این تفاوت که این نوع افسردگی در طول ماه‌های زمستان و پاییز زمانی که نور خورشید کمتر است ظاهر می‌شود و معمولا سالی یک بار برای فرد رخ می‌دهد.

فریدی تصریح کرد: کوتاه شدن روز و کاهش اشعه خورشید و به دنبال آن کاهش تولید ملاتونین در ایجاد این نوع افسردگی نقش دارد و زمینه بروز افسردگی فصلی را خصوصاً در افرادی که آسیب پذیری بیولوژیک بیشتری دارند، ایجاد می‌کند. ملاتونین هورمونی در مغز است که بدن را از شب‌ هنگام با خبر می‌سازد.این روانشناس بالینی با تأکید بر اینکه هورمون ملاتونین یکی از مهم‌ترین هورمون‌های مورد نیاز بدن است که تأثیر بسیار زیادی بر سلامت روحی و جسمانی می‌گذارد، گفت: سیکل خواب و بیداری بدن، با این هورمون تنظیم می‌شود. با تاریک شدن هوا، ترشح این هورمون افزایش می‌یابد و موجب خواب عمیق در افراد می‌شود. وی بیان کرد: احساس غم و ناراحتی عمیق با منشأ نامعلوم، تصور پوچی و بی‌ارزشی، ناتوانی در تصمیم‌گیری درست، بی‌انرژی بودن برای هرکاری، سرزنش دائمی خود به خاطر مسائل واقعی یا موهوم، احساس کسالت شدید، اضطراب بی‌دلیل و عدم تمرکز از علائم اختلال افسردگی فصلی است.

فریدی درباره اقداماتی که برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی پاییزی باید انجام دهیم، گفت: انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم؛ در زمستان به دلیل کاهش فعالیت بدنی روزمره این موضوع ضرورت بیشتری پیدا می‌کند. پیاده روی در هنگام صبح بسیار مفید است، قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به میزان حداقل یک ساعت در روز، باز کردن پرده‌ها و قرار گرفتن در مکان‌های پرنورتر منزل یا محل کار، چندسفر کوتاه به مناطق گرم‌تر و آفتاب‌گیرتر، البته با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و دور از مکان‌های شلوغ و در صورت لزوم و رژیم غذایی مناسب که در آن ویتامین‌ها و مواد معدنی به مقدار کافی تأمین شده باشد. وی با بیان اینکه در خصوص مشکل‌تان با یک متخصص حرف بزنید، بیان کرد: اگر تمام این راه‌ها را رفته‌اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید، یک راه دیگر باقی می‌ماند: در خصوص آن حرف بزنید و به یک متخصص روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. فریدی با اشاره به اینکه یادمان باشد که دچار شدن به افسردگی گناه و نشانه‌ ضعف شما نیست، افزود: برای همه‌ ما پیش می‌آید که در طول زندگی بار‌ها احساس ضعف، افسردگی و ناتوانی داشته باشید. نیازی نیست تمام مشکلات زندگی را به تنهایی به دوش بکشید و به سلامتی خود آسیب برسانید.

دیدگاه ها (0)
img