کاهش ۱ تا ۳ میلیونی قیمت‌ها در بازار خودرو/ در مزایده‌های خودروسازان چه می‌گذرد؟



قيمت برخي خودروهاي ايراني با کاهش 1 تا 2 ميليون توماني روبه‌رو است. در دوسال اخير نوسان قيمت ارز و اختلاف قيمت بالاي کارخانه با بازار باعث شده مردم رغبت کمتري به خريد پيدا کنند. به گفته، دبیر انجمن خودروسازان، تصویب FATF قیمت خودرو را نصف می‌کند. همچنين قیمت دلار و طلا هم در حال کاهش است و برخی می‌گویند موج جدید ارزانی در راه است و احتمالا قیمت خودرو سال آینده ارزان می‌شود. به تازگي اخبار مزايده خودروهاي ناقص، آن هم با قيمتي پايين‌تر شنيده مي‌شود.

به گزارش صبح ساحل، در زمان حاضر به‌ اعتقاد فعالان بازار قیمت انواع خودروهای داخلی همان قیمت دی ماه است و حتی روند نزولی خود را مدام طی می‌کند. در خودروهای داخلی کاهش قیمت‌ها امروز بین یک تا 3 میلیون تومان بوده است به‌نحوی که سمندال‌ایکس با کاهش 1 میلیون تومانی 175 میلیون تومان، سمند سورن 238 میلیون تومان، پژو 20 تیپ دو با قیمت 185 میلیون تومان و پژو206 تیپ پنج با قیمت 248 میلیون تومان مورد معامله قرار می‌گیرد. همچنین پراید 111 با کاهش یک میلیون تومانی 127 میلیون تومان، پراید 131 با کاهش دو میلیون تومانی 107 میلیون تومان، تیبا صندوقدار با کاهش سه میلیون تومانی 119 میلیون تومان و تیبادو با قیمت 129 میلیون تومان به فروش می‌رسد. به‌اعتقاد فعالان بازار روند کاهش قیمتها در بازار خودرو تا اوایل اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت و کسادی همچنان در معاملات حاکم است. در خودروهای وارداتی هم به‌دلیل روند کاهش قیمت توقف معاملات به‌وجود آمده است، البته افزایش قیمت‌ها در بخش خودروهای داخلی به‌حدی بوده است که با وجود کاهش قیمت‌ها هنوز خرید توجیهی ندارد.

 مزایده خودروهای ناقص

به تازگی اخبار مزایده خودروهای ناقص شنیده می‌شود، آن هم با قیمت‌هایی که با بهای کارخانه فاصله زیادی دارد و به قیمت بازار آزاد نزدیک‌تر است اما این تمام ماجرا نیست. یکی به بهانه خط و خش بدنه و دیگری به بهانه نداشتن سپر. یکی از خریداران خودروی ناقص می‌گوید یک دستگاه خودروی کوئیک را خریداری کردم که تنها نقص آن نداشتن درپوش پلاستیکی جعبه فیوز بود! مشتری دیگری با تجربه مشابه توضیح می‌دهد که یک دستگاه خودروی ۴۰۵ را در حالی خریداری کرده که علاوه بر گزارش‌های کاغذی نقص قطعه که روی شیشه جلوی خودرو چسبانده بودند، با ماژیک روی کاپوت و شیشه هم عنوان «خودروی ناقص» درج شده بود اما خودرو فقط زه یکی از درها را نداشت. خودروسازان در روزهای تحریم بهانه جدیدی جور کرده‌اند و بارها علت اختلال در عرضه منظم خودرو را نبود قطعات و خودروهای ناقص گفته‌اند. آخرین گزارش موجود از وضعیت خودروهای ناقص به ادعای فرشاد مقیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو برمی‌گردد که نیمه بهمن امسال تعداد آن را ۳۰ هزار دستگاه دانسته است.

آخرین آمار تجمیعی دو خودروساز هم مربوط به آبان ماه است که نشان می‌دهد حدود ۱۸ درصد خودروهای سواری تولید شده دچار نقص قطعه هستند.

کمبود قطعه نداریم!

به گفته‌ی «محمدرضا نجفی‌منش»، رییس انجمن قطعه‌سازان؛  کمبود خاصی از نظر قطعه خودرو وجود ندارد و تنها مشکل این است که قطعات وارد شده در گمرک دپو است که اگر این محموله آزاد شود خودروسازان هیچ مشکلی برای تامین قطعه ندارند.

«امیرارسلان منصوری»، عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان خودرو کشور درباره ادعای مشتریان بازار خودرو توضیح می‌دهد: خودروسازان بدون مجوز وزارت صمت و شورای رقابت نمی‌توانند خودروهای ناقص را به مزایده بگذارند و اگر این اتفاق افتاده است این نهادها باید پاسخگو باشند.

او ادامه می‌دهد: متاسفانه مشکلات زیادی در فرآیند توزیع خودرو وجود دارد که بارها از طریق تشکل‌های صنفی به شورای رقابت و وزارت صمت گزارش شده اما گوش شنوایی وجود ندارد و مصرف‌کننده تنها بازنده این بازار است.

منبع: تجارت نیوز/ تسنیم

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها