مسیح کشاورز گفت: ذخایر برنج خارجی انبارهای بخشخصوصی هم در وضعیت نامناسبی است و این انبارها خالی هستند. همچنین سرمایه در گردش واردکنندگان به دلیل کاهش قابل توجه مصرف برنج مردم و تداوم ممنوعیتها کاهش داشته است.
دبیر انجمن برنج با اشاره به کاهش قدرت خرید برنج گفت: شیب تند افزایش قیمتها موجب شده که پنج دهک جامعه توانایی خرید برنج را نداشته باشند و به خریدهای بسیار کوچک برنج روی آورند.
او همچنین تاکید کرد: با حذف برنج خارجی جز نان هیچ جایگزینی برای دهکهای پایین درآمدی وجود ندارد. زیرا قیمت برنج ایرانی گزاف است و دولت باید با در نظر گرفتن این موضوع و تخصیص ارز واردات برنج خارجی مانع حذف برنج از سفره فقرا شود.
برای خرید شکر در صف انتظار باشید!
علاوه بر برنج خارجی گزارش شهروندان تهرانی حاکی از آن است که در برخی مناطق شهر یافتن شکر در فروشگاهها دشوار شده و بهای این کالا نسبت به ماه گذشته تا ۲٫۵ برابر رشد داشته است.
او توضیح داد: قنادان از سازمان بازرگانی دولتی درخواست خرید ۵۰۰ تن شکر داشتند اما به نظر میرسد که شکر نیست و ما در تامین شکر حتی با نرخ آزاد دچار مشکل هستیم.
گفتنی است در بازار ایران ۲٫۲ میلیون تن شکر در سال مصرف میشود که بنا به اعلام وزارت کشاورزی ۸۰ درصد این نیاز را تولید داخل تامین میکند و خوزستان به عنوان قطب تولید شکر ایران سال بحرانی آب را پشت سر میگذراند.
لازم به ذکر است که «قاسمعلی حسنی»، دبیراتحادیه بنکداران مواد غذایی، با بیان اینکه شکر از ابتدای امسال طی دو مرحله افزایش قیمت ۹۰ درصدی داشته است، اظهار کرد: در خردادماه شکر صنف و صنعت از کیلویی ۶۶۵۰ تومان به ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان رسید و در ۱۶ تیرماه نیز از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان تغییر قیمت داد. وی ادامه داد: به عبارت دیگر کمتر از یک هفته است که شکر ۱۱۰۰ تومان افزایش قیمت و رشد ۱۰ درصدی داشته است.