ایمنی واکسن پاستوکووک برای کودکان زیر ۱۸ سال



رییس انستیتو پاستور ایران گفت: واکسن پاستوکووک محصول مشترک ایران و کوبا که علیه کرونا تهیه شده دارای ایمنی بالایی است و می تواند برای افراد زیر ۱۸ سال استفاده شود.

      

به گزارش صبح ساحل، علیرضا بیگلری روز سه شنبه در نشست خبری که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: واکسن پاستوکووک یا سوبرانا دارای ویژگی های منحصر به فردی است که با توجه به فرآیندهای شیمیایی، تولیدش راحت بوده و در دنیا بی خطر است.

وی با اشاره به اینکه برای واکسن های موجود علیه کرونا، کشورهای دنیا یادآور ( دز سوم ) نیز تولید می کنند، اظهار داشت: این واکسن با تزریق ۲ دز ، ۶۵ درصد موفقیت کارآیی خود را نشان داده و اگر یک دز یادآور نیز تزریق کنیم ۹۱ درصد ایمنی در بدن ایجاد کرده و ۷۵ درصد باعث عدم انتقال جهش های مختلف ویروس کرونا می شود و مرگ و میر را ۱۰۰ درصد کاهش می دهد.

وی ادامه داد: این واکسن در کشور کوبا اکنون استفاده می شود و در ایران نیز به ۶۸ هزار نفر تزریق شده و پاستوکووک یا سوبرانا می تواند به عنوان تکنولوژی برتر به سازمان جهانی بهداشت معرفی شود و توجه جهانی به این واکسن معطوف شده است.

بیگلری تصریح کرد: اولویت تامین این واکسن برای نیازهای داخلی ایران و کوبا است و می توان برای حفظ سلامت مردم یک اتفاق ماندگار باشد.

وی با بیان اینکه پاستوکووک سابقه ای از واکسن ذات الریه کودکان است، اظهار داشت: از زیر ساخت های این واکسن استفاده شده و می توانیم از زیر ساخت های آن برای تهیه واکسن های بعدی نیز استفاده کنیم.

رییس انستیتوپاستور ایران با بیان اینکه کارآزمایی بالینی پاستو کووک در هشت شهر کشور  انجام شده اظهار امیدواری کرد تا اواخر مرداد یا اوایل شهریور که نتایج کارآزمایی بالینی ایران تحلیل شود، اطلاعاتمان را به سازمان بهداشت جهانی ارائه می‌دهیم تا تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را بگیریم. 

بیگلری خاطرنشان کرد: انستیتوپاستور ایران  با قدمت ۱۰۰ ساله قدیمی ترین موسسه تولید واکسن در کشور و خاورمیانه است.

به گفته وی، از همه گیری شیوع ویروس کرونا، انستیتو پاستور ایران مسوولیت تشخیص آزمایشگاهی کرونا را بر عهده گرفت و با آموزش و راه اندازی حدود ۴۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور و تنظیم واردات و بررسی شرکت هایی که کیت تولید می کردند، توانست این زمینه را ایجاد کند تا کشور در زمینه تشخیص آزمایشگاهی کووید ۱۹ خودکفا باشد و این موضوع به عنوان برگی زرین در تاریخ سلامت ایران و انستیتوپاستور ثبت خواهد شد.

بیگلری ادامه داد: با همکاری مشترک ایران و کوبا از دو سال قبل تولید واکسن پنوموکوک آغاز شده بود ، ایران و کوبا همکاری های مشترک قبل از شیوع بحران کرونا در زمینه واکسن های مختلف از جمله پنوموکوک داشتند و اکنون نیز ادامه می دهند.

وی خاطرنشان کرد: از روزهای نخست پیش بینی می‌شد که ویروس جهش‌هایی داشته باشد و باید واکسنی می‌ساختیم تا با جهش‌های مختلف مقابله کند و این واکسن که واکسن خاصی است در عین حال بی خطر است و در کودکان هم به راحتی استفاده می‌شود.

رییس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد: کارآزمایی واکسن پاستو کووک یا سوبرانا در کوبا در مقابل واریانت‌های واکسن گریز نشان داد که درصد ایمنی بالایی دارد.

 

منبع:ایرنا

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها