03

دی

1403


اجتماعی

05 آذر 1402 08:38 0 کامنت

دوره خدمت نظام وظیفه یا همان «سربازی» سال‌هاست که به یک کابوس برای بسیاری از مردان جوان تبدیل شده است. آنها وقتی به سن قانونی یعنی ۱۸ سال می‌رسند باید راهی پادگان‌های نظامی شوند تا دوره خدمت عمومی خود را بگذرانند. اگر هم راهی دانشگاه شوند، پس از دوران تحصیل به سربازی می‌روند؛ حالا هر قدر هم تحصیل ادامه‌دار باشد و تا بالاترین مقطع نیز تحصیل شود، آن حدودا ۲ سال سربازی از بین نمی‌رود و نهایتا باید با هر مدرک تحصیلی این دوره را گذراند؛ بسیاری این دوره را با تحصیلات‌شان عقب می‌اندازند، اما در نهایت باید مدتی را به پادگان‌ها بروند؛ به عبارت دیگر، «دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز ندارد». مگر اینکه از شرایط چون پزشکی، کفالت و برخی شرایط دیگر از معافیت برخوردار باشند. قانون خرید خدمت سربازی، برای اولین بار در سال در دهه هفتاد مطرح شد، در آن زمان مشمولان می‌توانستند با پرداخت مبلغی اقدام به خرید مدت زمان خدمت سربازی اجباری خود کنند. این قانون به مرور به دلیل نیاز مبرم کشور به سربازان جهت تامین امنیت کشور لغو شد.

                     

به گزارش صبح ساحل، خرید خدمت سربازی موضوعی است که بسیاری از جوانان به دنبال آن هستند چه آنهایی که سربازی رفته اند چه آنهایی که غایب هستند در گذشته طرحی برای خرید سربازی مشمولان غایب اجرا شد که هر شخصی با پرداخت مبلغی می توانست کارت پایان خدمت بگیرد اما اکنون چنین طرحی وجود ندارد و باید همه سربازی بروند. در دوسال گذشته بحث خرید سربازی بسیار داغ بود؛ حتی در دوره ای مجلس برای این بخش برنامه داشت در سال 1400 عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در رابطه با طرح خرید خدمت سربازی، گفت: این طرح در ابتدا برای ایرانیان خارج از کشور پیشنهاد شد با این حال در حال تدوین طرح جدیدی برای اصلاح طرح خرید خدمت سربازی هستیم.

از موافقان این طرح وزارت ورزش بود، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نسبتبه تصویب طرح خرید خدمت سربازی اینطور واکنش داد: صدها هزار مشمول غایب، بلاتکلیفی و محرومیت از حقوق و فرصت‌های شغلی و اجتماعی، عوارض روحی و روانی، بالارفتن سن ازدواج و... مسائلی به این اهمیت با خرید و فروش حل می‌شود؟ الان که در تامین برخی حداقل‌ها مشکل داریم، لااقل از سر راه جوانان "مانع زدایی" کنیم.برخی از سخنان معاون وزیر اینطور استنباط می‌کنند که ایشان با طرح خرید موافق، اما در خصوص مبالغ پیشنهادی در طرح خرید خدمت سربازی دارای مشکلاتی هستند.

    

مخالفت با تصویب طرح خرید خدمت سربازی

اما این طرح در مجلس تصویب نشد و خرید خدمت لغو شده است رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص طرح خرید خدمت سربازی گفت: در خصوص موضوع خرید خدمت سربازی برای مشمولان داخل کشور در کمیسیون تلفیق پیشنهادی ارائه شد که به دلیل بالا بودن مبالغ رای نیاورد. سردار تقی مهری رییس سازمان وظیفه عمومی در آخرین خبر اعلام کرده بود:  همانطور که بارها اعلام شده است چند سالی است که خرید خدمت سربازی دیگر در دستور کار نیست و همه افرادی که به سن مشمولیت رسیده اند باید وضعیت  خدمت سربازی خود را تعیین تکلیف کنند؛ همچنین کسانی که جزو مشمولان غایب هستند به امید خرید خدمت سربازی نباشند چرا که برنامه‌ای در این خصوص در دستور کار نیست. مشمولان عزیز دقت داشته باشند که غیبت از سربازی، محرومیت‌های اجتماعی از جمله عدم استخدام در سازمان ها و دستگاه های خصوصی و دولتی، نداشتن اجازه ادامه تحصیل و خروج از کشور و همچنین برخوردار نشدن از یکسری تسهیلات قانونی و اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

   

ارائه طرح خرید سربازی مشمولان خارج از کشور به نمایندگان مجلس

همانطور که پیشتر نیز گفته شد اکنون تنها طرحی که می توان از آن به عنوان خرید خدمت سربازی یاد کرد مربوط به طرح خرید سربازی مشمولان خارج از کشور است.
در این طرح افراد مشمول نظام وظیفه عمومی که در خارج از کشور مقیم هستند، چنانچه از زمان فراخوان آن ها به خدمت وظیفه عمومی حداقل ۵ سال گذشته باشد می‌ توانند با پرداخت مبلغی به عنوان جریمه غیبت، کارت معافیت سربازی خود را دریافت کنند.
مشمولان در این طرح که مورد بررسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت می توانند با رعایت اصل ۱۱۰ قانون اساسی جریمه نقدی خود را که معادل ریالی ۱۵ هزار یورو است پرداخت نمایند تا در تردد به کشور با مشکلی مواجه نشوند.

  

بررسی سفر مشمولان محصل خارج از کشور در سال ۱۴۰۲

مشمولان غایب در حال تحصیل در کشورهای خارجی می‌ توانند بعد از پایان دوران تحصیل خود (فارغ التحصیلی، انصراف یا اخراج از دانشگاه)، ودیعه لازم را واریز نمایند تا بتوانند دو بار در هر سال و به مدت سه ماه به کشور سفر کنند.

همچنین قرار است درآمد حاصل از خرید خدمت سربازان مشمول در خارج از کشور برای حمایت از سربازان مناطق مرزی و محروم مصرف گردد.

دیدگاه ها (0)
img