اقتصادی
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 8 آذرماه برای دومین هفته متوالی کاهش یافت.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 8 آذرماه برای دومین هفته متوالی کاهش یافت.
به گزارش صبح ساحل، بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود نرخ بهره بین بانکی را در هفته منتهی به 8 آذرماه به میزان 6 صدم درصد کاهش داد و به 23.54 درصد رساند. بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به 5 مهرماه ماه بوده که به نرخ 23.8 درصد رسیده بود.
طبق اعلام بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در 1 آذرماه، 23.60 درصد بوده است. این نرخ در هفته منتهی به 24 آبان ماه، 23.63 درصد و در هفته منتهی به 17 آبان ماه، 23.56 درصد بوده است. این نرخ 10 آبان ماه، 23.60 درصد و این نرخ در هفته منتهی به 3 آبان ماه، 23.71 درصد بوده است. نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 26 مهرماه، 23.72 درصد بود. این نرخ در هفته منتهی به 19 مهرماه به 23.76 درصد، هفته پیش از آن 23.75 درصد بوده است.
نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهر ماه با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود. این نرخ در پایان هفته منتهی به 29 شهریور ماه به 23.69 درصد رسیده بود.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 22 شهریورماه نیز با افزایش 7 صدم درصدی به 23.62 درصد افزایش یافته بود. این نرخ طی هفته منتهی به 15 شهریورماه با کاهش به 23.55 درصد رسیده بود. نرخ سود در هفته منتهی به 8 شهریورماه نیز با کاهش 2 صدم درصدی به 23.57 درصد رسید. این نرخ طی هفته منتهی به 1 شهریورماه با افزایش به 23.59 درصد رسیده بود. نرخ بهره بین بانکی طی دو ماه گذشته روند نوسانی داشته است.
کمترین نرخ این بازار در سه ماه اخیر، حوالی 23.4 بوده است. روند صعودی نرخ بهره بینبانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شد؛ از هفته منتهی به 30 آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال 21 درصدی شده و تا هفته منتهی به 19 بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود، ولی از 26 بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال 22 درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال 23 درصدی در نوسان است.
با افزایش نرخ بهره بانکی در هفته گذشته، به نظر می رسد بانک مرکزی برای کنترل عملیات بانکها در بازار بین بانکی مجبور به افزایش نرخ بهره شده است. نرخ بهره بین بانکی رکورد سالهای گذشته خود را شکسته و به سقف کریدور نزدیک شده است.
بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بینبانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از 14 تا 22 درصد بود به 17 تا 24 درصد افزایش داد، نرخ بهره بینبانکی بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک میشود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا خیر.
در حال حاضر بانکهای مرکزی دنیا در سیاستگذاری پولی یک کریدور نرخ بهره تعریف میکنند، کف و سقفی تعریف شده و معمولا نرخ بهره هدف، در وسط این کریدور تعیین میشود، به عنوان مثال نرخ بهره هدف 18 درصد است.
در صورت مدیریت صحیح، طبیعتا نرخ بهره در بازار بین بانکی از این سقف کریدور نباید بالاتر برود یا از کف آن به عدد پایینتری برسد.
بانکهای مرکزی در حال حاضر هدفگذاری تورمی انجام میدهند و این موضوع متعارف است، به عنوان مثال اعلام میکنند، نرخ تورم هدف، 22 درصد است و با همین نرخ بهره، به آن هدف میرسند و به اقتصاد جهتدهی میکنند؛ پس نرخ بهره بین بانکی که به آن لنگر اسمی گفته میشود، ابزاری است برای کنترل و هدفگذاری تورم که در همه دنیا از آن استفاده میکنند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
قیمت جدید خودروها پس از شهریورماه اعلام میشود
سقف وام مسکن ۴۸۰ میلیون تومان شد
بورس با رشد ۱۱ هزار و ۵۶۳ واحدی سبز پوش شد
اطلاعات بدهکاران کلان بانکی تا پایان شهریور ۱۴۰۱ منتشر شد
وصول ۹۲درصد چکها در شهریورماه ۱۴۰۱
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
زلزله ۴.۶ ریشتری بندرکنگ را لرزاند
آغاز امتحانات نهایی دانشآموزان از فردا؛ امتحانات صرفا «حضوری» برگزار میشود
«سلیمان ایرانمنش» پیشکسوت موسیقی هرمزگان درگذشت
خلیج فارس مواج می شود/ شناورهای سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد خودداری کنند
هویت تاریخی و فرهنگی بندر تاریخی لافت در «ایکوم ایران» معرفی شد لافت؛ اکوموزهای با ارزشهای کهن
27 بهله شاهین پس از کشف، در طبیعت رها شدند؛ پرندگان کمیاب در چنگ کارمند قاچاقچی