28

تیر

1405


اجتماعی

علم و فناوری

14 آذر 1402 22:11 0 کامنت

در جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان درباره برگزاری آزمون استخدامی اختصاصی افراد دارای معلولیت در بهمن ماه تصمیم‌گیری شد.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته باشگاه خبرنگاران، چهارمین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور حاوی مصوبات و خبر‌های خوبی برای جامعه افراد دارای معلولیت کشور بود که از میان آن‌ها می‌توان به برگزاری آزمون اختصاصی استخدام معلولین در بهمن ماه سال جاری، صفر شدن پشت نوبتی‌های دریافت مستمری بهزیستی و احداث ۷ هزار مسکن رایگان برای خانواده‌های سه معلول و بیشتر اشاره کرد.

مخبر در این جلسه با گرامیداشت روز جهانی معلولان و با اشاره به تحولات روز دنیا و ضرورت هوشمندسازی و دسترس‌پذیری شغل برای افراد دارای معلولیت، تأکید کرد: می‌بایست ایجاد مشاغل جدید در بستر دولت الکترونیک تعریف شود به نحوی که منجر به دسترس‌پذیری و متناسب‌سازی فرصت‌های شغلی برای افراد دارای معلولیت شود.

وی با بیان اینکه دولت برای حل مشکلات افراد دارای معلولیت به ویژه در بخش‌های مسکن، سلامت، بیمه، مناسب‌سازی ساختمان‌ها، اماکن عمومی و تدوین استاندارد مناسب‌سازی خودرو برای رانندگان دارای معلولیت جدیت ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: اغلب مصوبات و تصمیمات جلسه گذشته کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان عملیاتی شده که از دستگاه‌های متولی جای قدردانی دارد.

معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه که وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، ورزش و جوانان، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، رؤسای سازمان امور اداری و استخدامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران، رؤسای کمیسیون‌های اجتماعی، اصل نود و بهداشت مجلس شورای اسلامی، معاون و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان سایر دستگاه‌های دولتی، مدیران عامل برخی بانک‌ها و منتخبین شبکه‌های معلولین حضور داشتند، افزود: احداث ۷ هزار واحد مسکونی برای خانوار‌های دارای حداقل سه عضو معلول تا پایان دولت سیزدهم، افزایش تعرفه‌های حق پرستاری و مددکاری، پیش‌بینی اعتبار ماده ۲۷ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت موضوع حداقل دستمزد برای افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید فاقد شغل و درآمد در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ از مهمترین تصمیمات این جلسه بوده که گامی بزرگ در راستای اجرای مفاد قانون حمایت از حقوق معلولان محسوب می‌شود.

مخبر با اشاره به مصوبه جلسه گذشته این کمیته در خصوص بهره‌گیری افراد دارای معلولیت فاقد شغل و درآمد از حداقل مزایای قانون کار گفت: ظرف یک هفته در جلسه‌ای با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، رؤسای کمیسیون‌های اجتماعی و اصل نود مجلس شورای اسلامی تصمیم‌گیری نهایی در خصوص چگونگی اجرایی شدن ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان صورت پذیرد.

سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر کمیته نظارت بر اجرای قانون نیز در این جلسه با اشاره به تصویب ابلاغ مصوبات کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان به تمامی دستگاه‌ها، گفت: افزایش مستمری معلولان به صورت سنواتی در دستور کار قرار گرفته و در راستای ایجاد اشتغال برای این بخش از جامعه، ۱۰۰ هزار فرصت شغلی پیش‌بینی و ایجاد شده و در سال جاری با همکاری سازمان اداری و استخدامی ۴۳۰۰ مجوز برای جذب و استخدام افراد دارای معلولیت در دستگاه‌های اجرایی پس از برگزاری آزمون اختصاصی صادر شده است.

علی‌محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی نیز در این جلسه گزارشی از پیگیری و پیشرفت مصوبات جلسه‌های گذشته کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان ارائه کرد.

همچنین در خصوص تهیه مسکن افراد دارای معلولیت علاوه بر پیش‌بینی مسکن مورد نیاز برای افراد دارای معلولیت در طرح نهضت ملی مسکن دولت سیزدهم مقرر شد تا با همکاری وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و همچنین نهاد‌های عمومی و انقلابی تا پایان دولت سیزدهم و اختصاص تسهیلات و اعتبارات لازم برای تأمین ۷ هزار واحد مسکونی ویژه خانواده‌های دارای حداقل سه عضو معلول فراهم شود.

همچنین در ادامه این جلسه تصمیمات و پیشنهاداتی از جمله تأمین اعتبار جهت خرید ۱۰۰ دستگاه خودروی آمبولانس برای سازمان بهزیستی، افزایش تعرفه حق پرستاری و مددکاری، پیش‌بینی اعتبار هزار میلیارد تومان و اصلاح ساختار صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی مددجویان، تصمیم‌گیری و مصوب شد.

در پایان این جلسه نیز در حضور معاون اول رئیس‌جمهور تفاهم‌نامه همکاری مشترک برای کمک به تأمین مسکن معیشت‌محور افراد دارای معلولیت و مددجویان فاقد مسکن تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور به امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی و همچنین تفاهم‌نامه همکاری بابت کمک همیاران بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و سازمان بهزیستی به امضای مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و سازمان بهزیستی کشور رسید.

گفتنی است از ابتدای تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولین تا به حال ۶ جلسه کمیته هماهنگی برگزار شده که ۴ جلسه آن در دولت سیزدهم بوده است.

دیدگاه ها (0)
img
img

سوخت‌رسان‌های آمریکایی فرودگاه «رامون» را تخلیه کردند

یامال در آستانه تکرار رکورد جذاب ام‌باپه

آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای اربعین از ساعت ۸:۳۰ صبح فردا

راز سفر نخست وزیر عراق به تهران در اوج تنش میان ایران و آمریکا

دهقانی: ۲۱ هزار هرمزگانی در سامانه سماح ثبت‌نام کردند

تعیین مسیرهای جایگزین در محورهای آسیب‌دیده

دولت با تمام ظرفیت در کنار مردم هرمزگان و مدافعان ایران ایستاده است

آسیب به نیروگاه هنگام، بندرعباس و ایسین طی جنگ تحمیلی؛ اولویت ما برق‌رسانی به مناطق جنگی است

تعویق تمامی امتحانات نهایی استان‌های جنوبی تا پایان شرایط ویژه

تمام محورهای آسیب‌دیده هرمزگان بازگشایی شد/ تردد در مسیرهای ترانزیتی بندرعباس برقرار است

۵۱۷ مجروح در پی حملات اخیر آمریکا به ایران

افشاگری وال‌استریت ژورنال از کارزار میلیون دلاری اسرائیل برای نفوذ در افکار عمومی آمریکا

بیانیه‌ سازمان انرژی اتمی در محکومیت حمله‌ آمریکا به سایت هسته‌ای دارخوین

آسیب به ۴۵۲ واحد تولیدی در بخش صنعت و کشاورزی استان؛ ۴۰۲ لنج در هرمزگان به طور کامل از بین رفته است

هرمزگان پس از تهران درگیر بیشترین حملات بوده؛ ابوموسی طی چهل روز جنگ هدف یک هزار و ۴۰۰ پرتابه قرار گرفت

img
خـبر فوری:

اصابت پرتابه‌های دشمن آمریکایی در حوالی قشم