به گزارش صبح ساحل، ریاض مدتهاست در حال مذاکره بر سر عضویت خود در این گروه بوده و «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در ماه اوت سال گذشته اعلام کرد که تمام جزئیات این اقدام قبل از اتخاذ «تصمیم مناسب» ارزیابی خواهد شد.
طبق گزارش راشا تودی، در آن زمان وزیر خارجه عربستان سعودی گفت که گروه بریکس «یک کانال مفید و مهم» برای تقویت همکاری اقتصادی بین کشورهای عضو است.
گروه بریکس که متشکل از بزرگترین اقتصادهای درحالتوسعه جهان - یعنی چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی - است، نشست امسال خود را در اوایل شهریور در آفریقای جنوبی برگزار کرد. در این نشست، از عربستان، امارات، ایران، اتیوپی، مصر و آرژانتین دعوت شد تا به عضویت این گروه درآیند.
سرانجام قرار بر این شد که از اول ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی) عربستان سعودی، ایران، امارات متحده عربی، آرژانتین، مصر و اتیوپی به صورت رسمی به گروه بریکس بپیوندند، اما «خاویر میلی» رئیسجمهوری جدید آرژانتین روز جمعه در نامهای به روسای جمهور روسیه و چین به صورت رسمی اعلام کرد که قصد عضویت در گروه بریکس را ندارد.
«نیکولاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا، تصمیم همتای آرژانتینی خود درخصوص رد عضویت در گروه بریکس را به باد انتقاد گرفت و آن را «حماقت» رئیسجمهور آرژانتین دانست.