به گزارش صبح ساحل، ادریس راموز که در نمایشگاه رسانههای ایران حاضر شده بود، با حضور در غرفه صبح ساحل با تاکید بر اهمیت تغییر تصویر ذهنی از جزیره قشم برای گروههای مختلف از جمله ساکنان، گردشگران، دولتمردان و... یادآور شد: قشم دارای بزرگترین ژئوپارک خاورمیانه است و از نظر زمینشناسی برای محققان بسیار بااهمیت است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد قشم مهمترین چالش موجود در جزیره قشم را شناخت ناکافی از میراث ملموس و ناملموس عنوان کرد و افزود: سنتهای کهنی در قشم وجود دارد که از طریق برگزاری رویدادهای مختلف به دنبال احیاء آنها هستیم. قشم یک موزه است و باید رفتار موزهوار با آن داشته باشیم و بسیاری از قواعد را برای حضور در آن رعایت کرده و نسبت به حفظ محیط زیست و میراث موجود اقدام کنیم. با آگاهسازی مردم و گردشگران میتوانیم چالشها را برطرف و به سمت گردشکری خاص و خلاق حرکت کنیم و قشم را صرفا تنها مکانی برای تفریخ و سرگرمی نبینیم.
او تاکید کرد: قشم مانند جزیرهای در مکانی نامعلوم نیست. قشم یک تاریخ و تمدن کهن دارد و بومیان ما دوست ندارند فرهنگشان تحریف و تضعیف شود، از این رو برای تحقق این هدف از بومیان برای توسعه مناسب گردشگری استفاده میکنیم تا ناقلان معنا باشند.
راموز افزود: با تهدیدهایی در زمینه محیط زیست و فرهنگ مواجه هستیم که برطرف شدن خیلی از آنها نیاز به آموزش و تذکر دارد تا گردشگر آگاهانه به قشم سفر کند.
قائممقام ستاد سفر جزیره قشم درباره برنامهریزی سفرهای نوروزی به جزیره قشم گفت: تمهیدات ویژهای در مبادی ورودی جزیره از مسیر فرودگاه و اسکله شهید ذاکری و بند پل و لافت داریم. تعاملی با استانداری هرمزگان داشتیم تا کشتیها و شناورهای بزرگتری در اختیار گردشگران قرار دهند تا ورود آنها تسهیل شود. تمهیداتی نیز برای افزایش پهنه آسفالت بندر خمیر اندیشیدهایم.
او همچنین درباره شکلگیری صف چند کیلومتری در مبادی ورودی به قشم در آخرین تعطیلات، اظهار کرد: این نشاندهنده اهمیت گردشگری است که مردم وقت گذاشتند تا وارد جزیره شوند. البته با گمرک وارد مذاکره شدیم تا مردم مدت زمان کمتری در صف منتطر بمانند.
راموز با اشاره به طراحی کمپپارکها در قشم، گفت: از مردم میخواهیم از چادر زدن و اقامت در معابر عمومی خودداری کنند و از خانههای گردشگری مورد تأیید استفاده کنند تا مشکلات امنیتی و ایمنی برای آنها رخ ندهد. ما سعی میکنیم با این شیوه، جمعیت را در سطح جزیره پخش کنیم تا تراکم اتفاق نیفتد.
او افزود: امکانات گردشگری را متناسب با هر زیستبوم افزایش دادهایم تا کمترین چالش را داشته باشیم. از گردشگران هم میخواهیم صبوری کنند و به هشدارهای سازمان منطقه آزاد قشم اهمیت دهند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد قشم درباره حضور این منطقه آزاد در نمایشگاه رسانههای ایران، گفت: جایگاه جزیره قشم را به مثابه یک رسانه در جنوب ایران تعریف میکنیم که با کشورهای مختلف بهویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس ارتباط داشته و داراییهای فرهنگی و تاریخی ایران را به زبان کشورهای مختلف به آنها اطلاع میداده است، یعنی مخاطبشناسی و تولید پیام دقیقی داشته است. ارتباطات، مبتنی بر انتقال اطلاعات و فرهنگ است که این ویژگی از سالیان گذشته در جزیره جهانی قشم وجود داشته است و خود قشم به عنوان یک رسانه عمل میکند و بر همین اساس در نمایشگاه حاضر شدیم که با ابزار رسانه از فعالان این حوزه بخواهیم قشم را به عنوان یک نهاد رسانهای بشناسند و از ظرفیتهای این جزیره برای ارتباطات بینالملل در حوزه گردشگری، فرهنگی، صنایع دستی و... استفاده کنند.
راموز همچنین از ثبت قشم به عنوان جزیره نوآور خبر داد و با اشاره به صدور کارت قشموندی در نمایشگاه رسانههای ایران، اظهار کرد: قشم سرزمینی به وسعت ۱۵۰۰ کیلومتر مربع با تمدنی چندهزارساله است و باید از این ظرفیت برای برندسازی ایران استفاده کرد و با این اقدام میخواهیم به خبرنگاران و اهالی رسانه بگوییم برای فعالیت در این جزیره، جایگاه ویژه خواهند داشت.