29

آبان

1403


حوادث

05 دی 1390 11:24 0 کامنت

صبح ساحل، حوادث _  جواد طبق معمول با دوستانش قرار گذاشتند آخر هفته شان را بیرون از شهر بگذرانند. آن روز فرا رسید و این جوان 25 ساله  با خودروسواری اش  به همراه سه نفر از دوستان به سمت خارج از شهر حرکت کردند، ساعت 5 بعدازظهر را نشان می داد جواد همچنین به سرعت می راند و با دوستانش گرم  صحبت کردن بود و در همان لحظه تلفن همراهش به صدا در آمد و بی درنگ پاسخش را داد و مشغول صحبت با یکی از آشنایان شد که ناگهان ..

ترافیک زیاد شده بود، هر  کسی زیر لب دعا می کرد تا اتفاق ناگواری نیفتاده باشد. آمبولانس آژیرکشان وارد محل شد، نیروهای امدادی به دلیل ازدحام جمعیت به سختی خود را به مجروحان رساندند. جواد و دوستانش خون آلود در خودرو بودند که با کمک امدادگران اورژانس  از خودرو بیرون آورده شده وبه مرکز درمانی انتقال یافتند.پلیس عدم توجه به جلو و مکالمه تلفنی حین رانندگی را علت این سانحه رانندگی اعلام کرد.

براساس ماده 180 آئین نامه راهنمایی و رانندگی، خوردن، آشامیدن، استعمال دخانیات و استفاده از هرگونه وسایل و تجهیزات الكترونیكی مانند تلفن همراه كه باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شود، در حین رانندگی ممنوع بوده و رانندگان موظفند در هر حال به طور كامل به جلو توجه داشته باشند.با توجه به اینكه اصل حركت منوط به رؤیت و دیدن و ایمنی در حركت، مستلزم دقت و توجه است، لذا مفهوم مفاد بند قانونی مذكور شامل هرگونه عملی است كه فرد راننده را هنگام رانندگی از توجه به جلو و اطراف بازداشته و در نهایت باعث بروز خطر شود.

به گفته فرمانده پلیس راه استان هرمزگان مهمترين و بيشترين علل وقوع تصادفات جاده ای در آذرماه گذشته، عدم توجه كافي به جلو از سوي رانندگان  بوده است. صحبت كردن با تلفن همراه یكی از مصادیق بارز و ملموسی است كه موجب توجه نكردن راننده به جلو هنگام رانندگی می‌شود و در بیشتر موارد نیز بروز تصادفات خطرناكی را به دنبال دارد. از مهمترین ویژگی های رانندگی توجه به جلو و اتفاقات پیش روی راننده است و در صورت عدم توجه به این موضوع حوادث رانندگی در انتظار راننده خواهد بود.

 سرهنگ علی مجیدزاده معتقد است بیشترین علت وقوع تصادفات مربوط به عدم توجه به جلو است ونشان از سهل انگاری عده ای از رانندگان و اعتماد به نفس کاذب بعضی دیگر است که با ارتکاب به اعمالی که سبب سلب توجه شان به جلو می شود سبب بروز حوادث تلخ و ناگوار برای خود و سایرین می شوند.وی افزود:64 درصد تصادفات مربوط به عدم توجه به جلو است. سرهنگ مجیدزاده همكاري و تعامل شهروندان ورعايت قوانين و مقررات از سوي آنان بزرگترين گامي است كه شهروندان مي توانند در جهت ياري رساندن به پليس بردارند.

وقوع افزایش 15 درصدی تصادفات در آذرماه گذشته 

فرمانده پلیس راه استان گفت: طي یک ماه گذشته 204 فقره تصادف در سطح جاده هاي استان هرمزگان به وقوع پيوست كه اين سوامح جاده ای در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، 15درصد افزایش را نشان مي دهد.وي از كاهش 23 درصدي وقوع حوادث رانندگي منجر به مرگ طي اين مدت نسبت به سال قبل خبر داد.

موتورسواران مقصران 18 درصد تصادفات

سرهنگ مجیدزاده، موتور سواران را عامل وقوع  15درصد از حوادث رانندگي درسطح جاده هاي استان داشت وتصريح كرد:كمبود پوشش حفاظتي،پايين بودن سن راكبان و تهيه آسان و ارزان قيمت موتورسيكلت و نيز فرهنگ نادرست استفاده از اين وسيله نقليه در جاده هاي برون شهري موجب افزايش ميزان صدمات و تلفات ناشي از تصادفات شده است. وی این را هم گفت که اكثر موتورسواران به دليل رعايت نكردن قوانين مقصر بوده و منجر به تصادف مي‌شوند.

سرهنگ مجیدزاده با اشاره به اهميت استفاده از كلاه ايمني توسط موتورسواران اظهار كرد: ضربه خوردن به هر قسمت از بدن به هنگام تصادف جبران‌پذير است، اما ضربه خوردن به سر جبران‌پذير نيست، بنابراين بايد موتورسواران براي ايمني بيشتر خود از كلاه ايمني استفاده كنند. وی در رابطه با توقیف موتورسیکلت گفت:در این مدت توقیف موتورسیکلت نسبت به سال گذشته،43 درصد افزایش نشان می دهد و 18 درصد مقصران تصادفات، موتورسیکلت  بودند.

افزایش تخلفات رانندگی در آذرماه

فرمانده پلیس راه استان  از افزایش 6 درصدی تخلفات در آذرماه سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: تخلف رانندگان به علت  فاقد گواهینامه 15 درصد، سبقت غیرمجاز 15 درصد و تجاوز به چپ 18 درصد افزایش داشته است.

وی علت 15 درصد تصادفات را سرعت غیرمجاز نامید و بیشترین تصادفات جاده ای درمحور اصلی  با 76 درصد و محورهای فرعی 23 درصد خواند و اظهار داشت: 30 درصد تصادفات مربوط به واژگونی خودرو است. این مقام مسوول 58 درصد تصادفات جاده ای را در روز و 41 درصد در شب ذکر کرد.

 

 

دیدگاه ها (0)
img