30

آبان

1403


اقتصادی

اجتماعی

21 خرداد 1403 20:25 0 کامنت

به مناسبت هفته محیط زیست، روز دوشنبه، ۲۱ خردادماه، همایش هفته محیط‌‌ زیست به میزبانی شرکت نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد. در این نشست رئیس سازمان محیط زیست استان هرمزگان از دستاوردهای این سازمان در دولت سیزدهم سخن گفت. مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز اثرگذاری‌ها و عملکرد این شرکت در راستای ترویج فرهنگ و حفظ محیط زیست را اعلام کرد.

 



اثرگذاری پررنگ نفت ستاره خلیج فارس در حفظ محیط زیست

 


 

به گزارش صبح ساحل، «علیرضا جعفرپور»، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ضمن خوشامدگویی به رئیس سازمان محیط زیست استان هرمزگان، بازرسی استان و مسئولان دیگر و گرامیداشت روز محیط بان و محیط زیست گفت:« از سال ۱۹۷۲ تا کنون روز ۵ ژوئن، روز محیط زیست بوده؛ اما در ایران به علت اینکه اهمیت بیشتری به این موضوع داده شود و آشنایی مردم با محیط زیست و فرهنگ سازی آن، یک هفته را به نام "هفته محیط زیست" نامگذاری کرده اند».

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای حفظ محیط زیست، بیان کرد:« خانواده‌های پرسنل شرکت به صورت خودجوش در پاکسازی سواحل بندرعباس، هرمز و سایر سواحل نیلگون خلیج فارس مشارکت داشتند. همچنین در کوه گنو نیز پالایشگاه مسئولیتش را قبول کرد که ده‌ها تن زباله از سطح کوه گنو جمع‌آوری کند و درهمین رابطه با صندوق ملی محیط زیست یک تفاهمنامه‌هایی انجام شده است که برای آبشخور، راه‌سازی، تامین علوفه و غیره در حد مقدورات مجموعه کمک‌رسانی انجام شود».

جعفرپور به اقدامات انجام شده پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود:« سال گذشته توانستیم واحد تصفیه گازوئیل را راه‌اندازی کنیم که درحال حاضر پخش ترتیبی درحال عرضه است که دارای استاندارد یورو است. افزایش ظرفیت حدود یکصد هزار بشکه به ظرفیت شیرین‌سازی انواع فرآورده از اقدامات خوب این شرکت در سال گذشته بوده است برای مثال؛ موفق به تصفیه نفت سفید شده‌ایم، نفت سفیدی که یک فرآورده غیر استاندارد و قابلیت صادرات نداشت را توانستیم در سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار تن نفت سفید را صادر کنیم. مجموع تولید بنزین سال ۱۴۰۰ نیز ۳۳ میلیون لیتر در روز بوده اما از سال ۱۴۰۲ تاکنون ۴۴ میلیون لیتر در روز رسیده است».

وی با بیان اینکه دریافت گواهینامه سبز، دریافت گواهی شایستگی محیط زیست از سفیر سبز سازمان ملل، کاشت نهال حرا در سواحل بندرعباس، کسب رتبه اول محیط زیست در بین شرکت‌های پالایشی از موفقیت‌های این پالایشگاه در راستای حفظ محیط است، گفت:« درحال حاضر ۱۲۰ حلقه چاه حفر کرده‌ایم که به صورت آنلاین میزان نفوذ احتمالی نفت را پایش کنیم تا در صورت بروز مشکلی، سریعا برای حل آن اقدام نماییم. نصب سیستم های آنالایزر در خط روی دودکش‌های کوره نیز از دیگر اقدامات است که تمام پارامتر زیست محیطی را به صورت صورت آفلاین اندازه گیری و رصد می‌شود. خرید دستگاه پایش آنلاین برای سطح شهر بندرعباس را در اهداف خود قرار دادیم که در محیط شهری نصب می‌شود و مردم می‌توانند لحظه‌ای کیفیت هوای شهر را مشاهده کنند».

جعفرپور طرح آمونیاک در گذر انرژی جهان را یک طرح مهم خواند و ادامه داد:« حجم زیادی از سرمایه گذاری در دنیا برای انرژی خورشیدی هزینه می‌شود. در سال گذشته نیز حجم سرمایه گذاری در این حوزه نسبت به سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز، بالاتر بوده است. به طور کلی، روزانه به طور متوسط، یک میلیارد دلار در زمینه انرژی خورشیدی هزینه می‌شود. درنهایت، آینده جهان در سال ۲۰۵۰ به سمتی می‌رود که حدود ۵۰ درصد انرژی جهان انرژی سولار و بادی است».

این مقام مسئول در پایان افزود:« پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس همواره در راستای حفظ محیط زیست و برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها در این رابطه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود».

 



تلاش برای تبدیل شدن غرب بندرعباس به مرکز سبز شهر

 

 

«حبیب مسیحی تازیانی»، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با تشکر و قدردانی از مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای همکاری و اثرگذاری در این راستا گفت:« رسالت اصلی واحدهای صنعتی کاهش میزان آلودگی‌هایی است که در خودش در جای دارد که تلاش، برنامه‌ریزی و هزینه بیشتر را می‌طلبد و هر چند هزینه بیشتر صرف شود، سود بیشتری برای پرسنل و مردم درپی دارد. انشالله به روزی برسیم که منطقه غرب بندرعباس، مرکز سبز بندرعباس باشد. تمامی صنایعی که در منطقه غرب شهرستان هستند علاوه بر رصد خودشان، حتی آلودگی‌هایی که از خارج می‌آیند را بتوانند کمک کنند که بار اضافی از نگاه صنایع شکل گرفته را کاهش دهند. زمانی‌که پرسنل صنایع همت می‌کنند و در روز محیط زیست نگاهشان به این مقوله است یعنی سهم خود را در این راه ادا کرده‌اند. البته طبق اصل پنجم قانون اساسی؛ هر کارگر و هر شهروند نقش و سهم خودش را در حیات باید ایفا کند».

این مقام مسئول با گرامیداشت شهدای محیط زیست و جان‌فشانی آنان در این راه، افزود:« این عزیزان در راستای حفظ و حراست از انفال و موجوداتی که خداوند به انسان عطا کرده، جان‌فشانی می‌کنند و جان خودشان را در این مرز و بوم فدا می‌کنند».

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم این سازمان ادامه داد:« در این ۳۳ ماه، کارهای ارزشمند را انجام داده‌ایم. بهره‌برداری مجدد تصفیه خونه سه شهرک از جمله شهرک خلیج فارس، ساخت ۷ پاسگاه‌های محیط‌بانی {که در سفر رئیس جمهور شهید، چهار پاسگاه افتتاح شد}، ساخت و احیای دو مرکز پایش در مرکز و غرب استان که در شرق هم در مسیر انجام و برنامه‌ریزی است، برای اولین بار؛ کسب شاخص دوم در حوزه حیات، افزایش تجهیزی، افزایش تجهیز پاسگاه‌ها و مراکزی برای ارتقا مناطق تحت مدیریت، افتتاح و راه‌اندازی ۱۱ خانه‌آموز خانه محیط زیست در استان، افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی در حوزه آموزش، راه‌اندازی مرکز نگهداری موفق گونه‌های حیات وحش در شهرستان بندرعباس، کلید خوردن بزرگترین پروژه باز چرخانه اعصاب شهری در جنوب کشور و پیشرفت ۹۰ درصدی آن بخشی از عملکرد سی‌وسه ماهه اداره کل حفاظت محیط زیست استان است».

مسیحی تازیانی اضافه کرد:« در تلاش هستیم که ارتباط نزدیک‌تری با حوزه دانشگاهی و تولید علم داشته باشیم و همکاری می‌کنیم که در حوزه محیط زیست کارهای علمی انجام شود که از این علم و در کنار تجربه‌ها، راهکارهای خوبی در این زمینه استخراج شود. از طرفی در برنامه‌ریزی‌هایی که در حوزه صنعتی اتفاق افتاده است، نیازمند این هستیم که پوشش سبز یا سبز صنایع را آنچه که درخور منطقه غرب بندرعباس و مناطق صنعتی است را با برگزاری جلسات دو طرفه با واحدهای صنعتی و واحد در سطح کلان را رصد کنیم تا بتوانیم میزان پوشش سبز را در خارج از این واحدهای صنعتی گسترش دهیم».

این مقام مسئول در پایان بیان کرد:« ما به دنبال نگاه مشترک از لحاظ علمی، آموزش و دانش بنیان بودن این موضوعات با صنایع هستیم که بتوانیم نکات مهم را رصد کنیم. اگر ما کنترلی در این مدل کارها نداشته باشیم در حوزه مصارف، یک ضرر اقتصادی وارد می‌شود. ‌انشالله با اولویت گذاشتن این موارد بتوانیم در یک مسیر سبز واقعی حرکت کنیم تا به مسیر تعالی برسیم».


در پایان از پرسنل سازمان حفاظت محیط زیست، خانواده شهدا محیط بان و پرسنل شرکت نفت ستاره خلیج فارس تقدیر و تشکر شد.

 

 

دیدگاه ها (0)
img