حوادث
رسید سازهای جعلی و ماجرای سرکیسه کردن فروشندگان همچنان از پروندههای پرشمار فضای مجازی بهحساب میآید. داستان کاسبانی است که فقط به یک عکس رسید پرداختی از سوی مشتری، بسنده میکنند.درحالیکه پیامکی از بانک دریافت نکردند و کالا را به او تحویل میدهند.مشتریانی که ادعای واریز مبلغ معامله را از طریق درگاههای مجازی دارند و وعده ارسال پیامک واریز را تا ساعتی دیگر میدهند. این افرادفرصتطلب برای جلب اعتماد با استفاده از اپلیکیشنهای رسیدساز اقدام به ساخت یک رسید تقلبی مشابه رسیدهای بانکی کرده و فروشنده را فریب میدهند،علت عدم دریافت پیامک واریز و انجام تراکنش را نیز شلوغی شبکه مطرح میکنند.
رسید سازهای جعلی و ماجرای سرکیسه کردن فروشندگان همچنان از پروندههای پرشمار فضای مجازی بهحساب میآید. داستان کاسبانی است که فقط به یک عکس رسید پرداختی از سوی مشتری، بسنده میکنند.درحالیکه پیامکی از بانک دریافت نکردند و کالا را به او تحویل میدهند.مشتریانی که ادعای واریز مبلغ معامله را از طریق درگاههای مجازی دارند و وعده ارسال پیامک واریز را تا ساعتی دیگر میدهند. این افرادفرصتطلب برای جلب اعتماد با استفاده از اپلیکیشنهای رسیدساز اقدام به ساخت یک رسید تقلبی مشابه رسیدهای بانکی کرده و فروشنده را فریب میدهند،علت عدم دریافت پیامک واریز و انجام تراکنش را نیز شلوغی شبکه مطرح میکنند.
با رسیدجعلی، خرید کردم
"از طریق فضای مجازی با برنامه رسیدساز آشنا شدم.پس از تسلط بر این برنامه و جلب اعتماد فروشندهها، بدون اینکهمتوجه شوند اجناس مورد نظر را برمی داشتم و با نشان دادن رسید الکترونیکی از مغازه خارج میشدم". این سخنان جوان 25 سالهای است که پس ازدستگیری بیان کرد و گفت: "برای خرید معمولاً تا ۱۰ میلیون تومان راهی مغازهها میشدم و پس از سفارش کالا ادعا میکردم کارتی همراهم نیست،از آنها میپرسیدم که اگر مشکلی نیست از طریق موبایل بانک، مبلغ موردنیاز را پرداخت کنم، معمولاً فروشندگان قبول میکردند، شماره شبا یا شماره کارت را از آنها میگرفتم و با همان برنامه رسیدساز،رسید را جعل میکردم و میگفتم حداکثر تا دو ساعت دیگر این پول بهحساب شمامیآید". این پسر کلاهبردار ادامه داد:"در این خصوص اعتراضی از سوی فروشندگان صورت نمیگرفت و سپس شماره تماس خودم را به آنها میدادم که اگر پول به حسابشان نیامد با من تماس بگیرند.نهایتاً با من تماس میگرفتند و میگفتندکه پول بهحساب ما واریز نشده است و منم با اطمینان به آنها میگفتم حتما پیامک وجه موردنظر حتماً به دستشان می رسد و از آن به بعد گوشی خود را خاموش میکردم و دیگر پاسخگویی آنها نبودم".
بدون پیامک بانکی، کالا را تحویل خریدار دادم
فروشنده موبایل است و کلاهبرداران با شگردهای مختلف و با استفادهاز برنامههای موبایلی،رسیدهای بانکی را جعل کرده و تقدیم او کردند. این مالباخته مدتی قبل راهی پلیس آگاهی استان شده و پیگیر یافتن کلاهبردار. تا اینکه فرد حقهباز به تله پلیس افتاد.
مالباخته گفت:" طبق عادتی که معمولاً ما مغازهدارها داریم مبالغ بالا را از طریق حواله پایا انتقال میدهیم، ماه گذشته دو مرد جوان برای خرید اقلام جانبی موبایل وارد مغازه شدند و با فن بیان و چربزبانی، اعتماد من و همکارم را جلب کردند،ساعت پایانی کار مغازه بود و خسته و آماده رفتن به منزل بودیم.آن دو نفر پس از یک ساعت خریدشان را انجام دادند. وی افزود:"یکی از آنها گفت که از طریق همراه بانک، حواله پایا را انجام داده است، معمولاً پیامک حواله پایا دو تا 4ساعت به طول میانجامید، آن فرد آن رسید را به شماره واتساپ من ارسال کرد و به همراه آن مرد از مغازه خارج شدند". مالباخته ادامه داد:"هیچ پیامکی به دستم نرسید تا اینکه پس از مراجعه به بانک متوجه شدم که پولی بهحساب من نیامده و آن رسید جعلی است، زمانی متوجه کلاهبرداری شدم که دیگر دیر شده و خبری از فرد کلاهبردار نیست.به پلیس آگاهی مراجعه کردم و مدتی بعد متهم شناسایی و دستگیر شد". وی از همصنفیهایش و مردم خواست که قبل از واریز شدن بهحساب، هیچ عملیات خرید و فروشی را انجام ندهند.
"پلیاستیشن" را پسندید و برد
مدتی بود که قصد فروش یک دستگاه "پلیاستیشن" را داشت وهفته گذشته عکس و مبلغ آن را در برنامه دیوار درج کرد. بعد از چند روز مشتری درخواست بازدیدمحصول راداشت، او به منزل نامبرده مراجعه کرد و دستگاه را پسندید.خریدار با توجه به اینکه انتقال مبلغ وجه بیشتر از انتقال و جابجایی بود انتقال را از طریق شبا انجام داد.فروشنده گفت:"بعد از نشان دادن رسید واریز مبلغ ، محصول رو تحویل گرفت و از منزل خارج شد. پس از گذشت حدود پنج ساعت،پیامک واریز پول بهحساب بنده نیامد که جهت پیگیری و شناسایی فرد موردنظر به اداره آگاهی مراجعه کردم و پس از انجام طی مراحل کارها انجام شد".
اعتمادی به رسیدهای الکترونیکی نیست
این داستانها همچنان ادامه دارد اگر کاسبی ششدانگ حواسش به افراد سودجو و کلاهبردار نباشد، آنها باشگردهایمختلف و با استفاده از برنامههای موبایلی رسیدهای بانکی را جعل کرده و تقدیم اش میکنند. سرهنگ عبدالمجیدکرمی رئیس پلیس آگاهی استان هرمزگان با تأکید بر اینکه اصلاً اعتمادیبه رسیدهای الکترونیکی نیست گفت:یکی از شیوههای کلاهبرداری، بهصورت رسید جعلی است یعنی فروشنده زمانی که کالایی را به خریدار میفروشد، آن خریدار با نرمافزاری نصبشده بر روی گوشی موبایلش،رسیدی را دریافت میکند و با نشان دادن آن رسید پرداخت پول بهحساب فروشنده، به او اطمینان واریز را میدهد، درحالیکه وجه بهحساب فروشنده واریز نشده است. وی تأکید کرد:شهروندان مخصوصاً بازاریان توجه داشته باشند کهاین افراد کلاهبردار هستندو به این رسیدها اعتماد نکنند، فرد خریدار ادعای واریز مبلغ معامله را با ارائه رسید کاغذی عابر بانک یا شبا داده و ادعا میکند که پیامک واریزی تاساعتی دیگر میرسد برای اطمینان باید وضعیت حساب خود را رصد کنید یا حتی میتوانید بلافاصله با مراجعه به عابر بانک و بررسی موجودی حساب خود از واریز مبلغ معامله مطمئن شوید.
سرهنگ کرمی شیوه دوم کلاهبرداری را کارت به کارتخواند که با برقراری تماس مابین کلاهبردار و مالباخته با عنوان برنده مسابقه و... صورت میگیرد. وی اظهار داشت:فرد ناشناسی با تماس با شخصی ادعا میکندکه او برندهشده است و پولی باید بهحساب او پرداختشود ،در اینجا به دو صورت،کلاهبرداری انجام میگیرد، اول اینکه آن شیاد، شهروند را با تطمیع بهپای عابربانکمیکشاند، درآنجا با راهنمایی او ،چند عملیات بانکی انجام میگیرد،بدینصورت،حساب آن فردخالی میشود.سرهنگ کرمی یادآور شد:شهروندان به اینگونه تماسها اعتنایی نکنند چراکه کلاهبرداری محض است و پای خودپرداز حاضر نشوند. وی تصریح کرد: دومین شیوه از طریق همین گوشیهای هوشمند است یعنی همان عملیات بانکی که شهروند بهپای دستگاه خودپرداز میرود، در داخل منزل از طریق گوشی هوشمند انجام میگیرد. کلاهبردار به آن فردمی گوید مقداری پول باید بهحساب موردنظر واریز شود تا این جایزه به دست شما برسد، با این شیوه و شگرد به رمز دوم حساب او دست مییابند و آن را خالی میکنند. سرهنگ کرمی یادآور شد: مالباخته بایدبلافاصله این موضوع را به پلیس اعلام کند تا بتوانیم در اسرع وقتحساب کلاهبردار را مسدود کنیم.
معامله را قطعی تلقی نکنید
به گفته سرگرد مرتضی صفی پور کارشناس پلیس فتا استان هرمزگان، غالباً این جرم در شهرها و استانهای ساحل که بیشترین گردشگر را به خود جلب میکند شایع است. کلاهبردار با استفاده از بدافزارهای فضای مجازی،اقدام به تهیه رسیدی ،شبیه رسید بانک با همان مشخصات و تاریخ و...میکند و آن را به فروشنده تحویل میدهد.این شیادها مدعی هستند به خاطر خطای بانکی یا ازدحام شلوغی و یا به هر دلیلی پیامک واریزی نیامده است، درصورتیکه آن مبلغ را پرداخت کردند و رسیدش تحویل دادند.حتی رسید معامله کالا بهصورت مجازی به فروشنده ارسال میشود که آن فروشنده و کسبه بعد از دیدن این رسید به تصور واریز مبلغ ، اقدام به ارسال کالا میکند و بعد از مدتی متوجه میشود که مورد سوءاستفاده کلاهبردار سایبری قرار گرفته است. سرگرد مرتضی صفی پور از شهروندان خواست که تا زمانی که از واریز وجه هر کالایی حتی با مبلغ ناچیز اطمینان حاصل نشده بههیچعنوان معامله را قطعی تلقی نکنید. وی بابیان اینکه جعل هویت و سرقت اطلاعات دومورد مهم از تهدیدهای فضای مجازی است عنوان داشت: اگر مقرر است هویت فرد خریدار از طریق فضای مجازی برای فروشنده ارسال شود از این هویت واقعی فرد اطمینان حاصل کنید که آن فرد خودش را بهجای دیگری معرفی نکرده باشد. کارشناس پلیس فتا گفت: نکته مهم این است که حتماً توکن و پیامک بانک حساب افراد باید فعال باشد و فرد در جریان تراکنشها قرار گیرد تا معاملهای صورت گیرد.صفی پور با تأکید بر اینکه فروشنده نباید فقط با دیدن یک رسید اکتفا کند افزود: وقتیکه وجه واریز شدمطمئن شوید از حساب همان شخص مورد معامله باشد چراکه ممکن است درگیر کلاهبرداری مثلثی قرار بگیرید، باید واریزی از حساب همان فردی که طرف معامله است انجام شود،تا از این موضوع مطمئن نشدهاید بههیچعنوان معامله انجام ندهید. وی به درگاههای فیک و فیشینگ اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: دقت داشته باشید که حتماً نرمافزار مربوط به هر بانکی که از موبایل بانک یا همراه بانکی که استفاده میکنید درگاه پرداخت امن باشد و اگر در بازارهای آنلاین خرید میکنید حتماً به درگاه شاپرک متصل شوید و توجه داشته باشید که خود درگاه واقعی شاپرک باشد و به درگاه جعلی وارد نشوید.شاپرک است و آن هم فیک نباشد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
هتک حرمت دختر جوان درپی پاسخ منفی!
کلاهبرداران اینترنتی در هرمزگان به دام افتادند
انتشار عکسهای بدون حجاب دختران ایرانی در شبکههای مجازی
تکذیب آتش سوزی های بندرعباس
پلیس فتا عامل فروش داروی غیر مجاز را در هرمزگان دستگیر کرد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
برای اولین بار در بندرعباس کنسرت عرفان طهماسبی با 14 سانس در سالن بزرگ مرکزی برگزار شد
ژاله علو روز چهارشنبه به خاک سپرده میشود
۶ مدال نقره و برنز وزنهبرداران ایران در دسته ۸۹ کیلوگرم جوانان آسیا
قرعه کشی لیگ دسته دوم والیبال باشگاه های کشور؛ نام آوران بندرعباس حریفان خود را شناخت
رئیس هیئت فوتبال شهرستان بندرعباس: مربیگری فقط دریافت مدرک نیست
قاچاقچیان، سوختِ کشور را ۱۵۰ برابر قیمت داخلی در آبهای بینالمللی میفروشند