02

آذر

1403


اجتماعی

08 شهریور 1403 08:25 0 کامنت

پرستاران هرمزگانی نسبت به مطالبات صنفی و معوقه خود اعتراض کردند. این اعتراضات از استان البرز شروع شد و به دنبال آن به بیش از ۵۰شهر ایران کشیده شد و روز سه شنبه 6 شهریورماه نیز شاهد اعتراض پرستاران هرمزگانی مقابل ساختمان سفید استانداری بودیم. پرستاران هرمزگانی براي مطالبات صنفي و معوقه خود تجمع کردند. دبیرکل خانه پرستار در این رابطه گفته است: «این اعتراضات در ۱۰۰سال تاریخ پرستاری ایران بی‌سابقه است». آنچه جامعه پرستاری می‌خواهد؛ اصلاح قانون تعرفه‌گذاری، ترمیم دریافتی‌ها، حذف اضافه‌کار اجباری است.

                                                

به گزارش صبح ساحل،  یکی از مهم‌ترین دلایل اعتراض پرستاران در کشور برآورده نشدن مطالبات آن‌ها است. حقی که سال‌ها‌ مطرح کردند اما صدایشان به جایی نرسید. شماری از پرستاران بندرعباس نیز با پیوستن به این اعتراضات و برای تحقق خواسته‌های صنفی خود روز سه شنبه، با شعار «وعده وعید نمی‌خوایم حقمون رو می‌خوایم» مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند.

                      

 وضعیت بحرانی پرستاران 
 «فریدون مرادی»، عضو شورای عالی نظام پرستاری درخصوص گلایه پرستاران گفت: «مشکلات معیشتی پرستاران غیر قابل تحمل شده است و هر ماه ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرستار از کشور مهاجرت می‌کنند». «عباس عبادی»، معاون پرستاری وزارت بهداشت هم در این مورد عنوان کرد: «واقعیت این است که در حوزه پرستاری با چالش‌های جدی روبه‌رو هستیم که در مرز نقطه جوش و بحران است. اگر مجموعه دولت و سایر قوا دست وارد عمل نشوند، می‌تواند یک مشکل عمومی و اجتماعی ایجاد کند. برخی از چالش‌های این حوزه نیاز به مداخله سران قوا دارد که بتوانند تصمیم سریع و عاجل بگیرند و امیدوارم این موضوع به سرعت اتفاق بیفتد تا مردم آسیب نبینند.»
                                              
 پرستاران مصمم‌تر از همیشه
در دور جدید از اعتراضات پرستاران که از نیمه مرداد شروع شده است،  صد‌ها پرستار در استان‌های خوزستان، مرکزی، کرمانشاه، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، تهران، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، زنجان، چهارمحال و بختیاری، قزوین، البرز، کردستان، خراسان رضوی، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، گلستان، مازندران و گیلان یا در محوطه بیمارستان‌ها یا مقابل استانداری و فرمانداری یا در محوطه دانشگاه علوم پزشکی یا در خیابان‌ها با راهپیمایی آرام و با سر دادن شعار‌های صنفی و مرتبط با وعده‌های محقق نشده مسوولان وزارت بهداشت، خواستار توجه دولت به خواسته‌های این قشر از ارایه‌دهندگان خدمات سلامت شده‌اند.
وعده به اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و اجرای ناقص این قانون آن هم با گذشت ۱۷ سال از تصویب این قانون در مجلس، دستمزد‌های ناکافی، اضافه کاری اجباری، پرداخت بسیار ناچیز به ازای اضافه کاری تحمیلی و اجباری، خالی شدن بخش‌های بیمارستانی از پرستار به سبب مهاجرت، ترک کار و استعفای پرستاران و خودداری دولت از جذب نیروی جدید یا بهبود شرایط برای نگهداشت پرستاران، دامن زدن تبعیض مزدی بین پرستاران و پزشکان با اقداماتی نظیر حذف سقف کارانه پزشکان شاغل در مناطق محروم در مقابل کاهش رقم کارانه پرستاران، تعویق چند ماهه و حتی یکساله در پرداخت کارانه‌ها و حق اضافه کاری‌های پرستاران، از جمله دلایل پررنگی بوده که از سه هفته قبل تا امروز، پرستاران را به ادامه اعتراض تا تحقق عینی و قطعی مطالبات مصر و مصمم کرده است.
 ورود معاون دادستان کل به مشکلات پرستاران
معاون دادستان کل کشور هم خواستار ارائه مکتوب اولویت‌های مشکلات پرستاران و حضور نماینده سازمان نظام پرستاری در کارگروه سلامت دادستانی کل کشور شد. حامد عنایتی، یک کارشناس پرستاری به دنیای اقتصاد گفت: «همه مطالبات پرستاران مشخص و روی میز است، سالیان دراز است در جلسات و نشست‌ها مطرح شده و اکنون فقط یک دستور قاطعانه و مشخص برای اجرایی‌شدن می‌خواهد». «محمدرضا ظفرقندی»، وزیر جدید بهداشت نیز روز سه شنبه 6 مرداد ماه به اعالم خبر پرداخت بخش اول مطالبات پرستاران گفت: «بودجه بدهی به پرستاران در هیات دولت محاسبه و تصویب شد و به تدریج پرداخت خواهد شد. 
بخش اول مطالبات بحق پرستاران به دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت شده و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در اسرع وقت این مطالبات را پرداخت‌کنند».حل مساله پرستاران نخستین ماموریت ظفرقندی در دولت جدید است، همچنین تا کنون سازمان بازرسی نیز به این موضوع ورود پیدا کرده است. حال باید دید که در روزهای پیش‌رو خواسته پرستاران برآورده می‌شود؟
دیدگاه ها (0)
img