سیاسی
با استقرار کمیته انتصابات دولت چهاردهم در وزارت کشور، تنور گمانهزنیها، تحلیلها و بررسیها پیرامون گزینش استانداران، این روزها داغ داغ است؛ همانطور که مقامات ارشد دولت هم وعده دادهاند، تا پایان شهریورماه استانداران جدید معرفی و روانه اتاقهای محل کار خود خواهند شد.
با استقرار کمیته انتصابات دولت چهاردهم در وزارت کشور، تنور گمانهزنیها، تحلیلها و بررسیها پیرامون گزینش استانداران، این روزها داغ داغ است؛ همانطور که مقامات ارشد دولت هم وعده دادهاند، تا پایان شهریورماه استانداران جدید معرفی و روانه اتاقهای محل کار خود خواهند شد. در استان هرمزگان نیز خبرهای غیررسمی حکایت از شکلگیری کمیته انتخاب استاندار و لابیگریهای شدید برای نهایی کردن گزینه مدنظر دارد. از سویی، مسئولان ستادهای انتخاباتی آقای پزشکیان، ائمه جمعه و نمایندگان مردم استان در مجلس در کلام حمایت خود را از انتصاب یک گزینه بومی مطرح نموده و به کارزار انتخاب استاندار بومی در استان نیز پیوستهاند؛ از سویی دیگر، برخی رسانهها از عدم توافق و اجماع درون استانی بر گزینههای هرمزگانی جهت تحویل گرفتن کلید عمارت سفید پارک دولت خبر میدهند. برخی نیز نامهای مطرح شده را جعلی دانسته و طرح نام برخی از افراد را به سفارش صاحبان کمپینهای لابیکننده در پایتخت دانسته و اصولاً طرح نام برخی از افراد برای استانداری هرمزگان را در حد و اندازه آن فرد نمیدانند. روایت دیگری نیز از توافق بر سر دو گزینه غیربومی، به شرط انتصاب چهره های هرمزگانی در مناصب وزارتخانه ای و سازمان های ستادی دولت مرکزی، خبر میدهد.
با این اوصاف، استان استراتژیک هرمزگان، که سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی دارد و در همهی بخشها از صنعت و اقتصاد دریامحور و جزایر ۱۴ گانه و سواحل مکران گرفته تا میادین نفت و گاز و اقتصاد کشاورزی و مهمتر از همه همجواری و تعاملات استراتژیک دریایی با کشورهای عمان و امارات، اگر نگوییم بینظیر است ولی موقعیتی کم نظیر در کشور را داراست. استانی که در این شرایط و موقعیت بحرانی اقتصاد کشور، نیازمند استانداری هرمزگان شناس، توانمند و جسور است که درمقابل قبیله گرایی و سهم خواهی سیاسی بایستد و درصدد رفع عقب افتادگیهای این استان مهم برآید.
به همین بهانه به سراغ «عباس جمال الدینی» رییس شورای استان هرمزگان رفتیم تا از دو منظر مهم مطالبه گری مردمی و تامین منافع استانی، به زوایای مختلف انتخاب استاندار مطلوب برای این استان بپردازیم.
تاثیرگذاری نمایندگان مجلس و ستادهای انتخاباتی در تعیین استاندار
جمال الدینی در اظهاراتش پیرامون این موضوع معتقد است: مکانیزم انتخاب استانداران معمولاً تابع شاخصهای مختلفی است؛ ولی در طول سالهای اخیر و بهویژه در آغاز دولتها نوعی هماهنگی میان وزیر کشور و نمایندگان، مدلی تعیینکننده بوده است. در این دوره هم وزیر کشور تأکید کرده است استانداران را با هماهنگی نمایندگان مجلس، انتخاب خواهد کرد. البته در این میان، رئیسجمهور در دیدار با رؤسای ستادهای انتخاباتی خود در استانها تأکید کرده که در انتخاب استانداران ستادها نیز طرف مشورت و هماهنگی قرار خواهند گرفت. پس بهغیراز مواردی خاص که ممکن است شخص رئیسجمهور و یا وزیر کشور دررابطهبا شخص و یا استانی مشخص، ورود داشته باشند مهمترین ارکان تعیینکننده در این روند، نمایندگان مجلس و ستادهای انتخاباتی هستند.
رییس شورای استان هرمزگان با اشاره به فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری به کابینه دولت جدید و تاکید بر استقرار «حکمرانی خردمندانه» در بدنه قوه مجریه، گفت: تاکیدات همیشگی دکتر پزشکیان بر رجوع به کارشناسان و خبرگان برای انتخاب افراد شایسته و توانمند و معتقد به برنامهها و وعدههای دولت فارغ از نگرش سیاسی است؛ بر همین اساس، انتخاب استانداران به عنوان نماینده عالی دولت در استانها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که آنها کلیدی ترین عامل پیادهسازی سیاستها و برنامههای دولت در سطح استانها هستند که تشکیلاتی منسجم از دیوانسالاران را باید برای شکلدهی به دولت محلی سازماندهی نمایند و برای این کار، هدایتگری شبکهای از مدیران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران با جلب مشارکت حداکثری نهادهای مردمی مثل شوراها و همراه نمودن تشکل های بخش خصوصی برای گفتمان سازی «دولت وفاق ملی» و جریان سازی اجتماعی نیازمند است.
به گفته وی، هرمزگان یکی از استانهای کلیدی و ثروتساز همه دولتهای پس از انقلاب بوده است که به تعبیری میتوان این جغرافیای فرهنگی را «ویترین نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابل کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس» قلمداد کرد؛ از سوی دیگر به دلیل تنوع قومیت های بومی و مهاجر و همچنین وجود پیروان مذاهب اسلامی- اهل تشیع و اهل تسنن- انتخاب استاندار هرمزگان با اجماع حداکثری این جوامع محلی و ضرورت تناسب بین عامل «مقبولیت» در کنار «مشروعیت»، همواره از حساسیت ویژهای برخوردار
بوده است؛ زیرا استاندار قوی و توانمند میتواند در بهبود ارتباط ایران با کشورهای همسایه، به ویژه در زمینه دیپلماسی اقتصادی با عمان و امارات و اجرای موفق برنامه های دولت در حوزه توسعه دریامحور، نقش حل مسأله گر و غیرقابل انکاری را داشته باشد.
جمال الدینی تصریح کرد: به تازگی رییس جمهور پزشکیان یک ایده سرنوشت ساز با اسم رمز «جابجایی پایتخت یا انتقال بخشی از ساختار حکمرانی دولت» را مطرح کرده که میتواند نقش آفرینی استان هرمزگان را در تحقق این ایده صدچندان مهم و کلیدی توصیف کرد؛ به گفته رییس جمهور « اگر میخواهیم در منطقه اول باشیم، نمیتوانیم از رقبای خود عقب بمانیم بنابراین چارهای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم.» این ایده قطعا با انتخاب یک استاندار توانمند در هرمزگان که وزنه ای قوی تر و فراتر از کسوت یک وزیر بلکه در قد و قواره ای همسنگ جایگاه معاونان رییس جمهور، بهره باشد، امکان پذیر خواهد بود.
رییس شورای استان در همین رابطه تصریح کرد: استاندار مطلوب برای هرمزگان بر اساس این راهبرد، باید بتواند شایسته سالاری را در انتخاب معاونین استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی، ملاک عمل قراردهد و از استان هرمزگان و سرمایه اجتماعی مردمانش، به عنوان یک ابزار سوداگری و سکوی پرتاب برای آینده سیاسی خود، سواستفاده ننماید. توان آن را داشته باشد تا ناکارآمدیها را که کاسه صبر مردم این دیار را لبریز کرده است، کارآمد کند و شرایط را برای تصدی مدیرانی شایسته و متکثر فراهم کند و نور امید را در قلب مردمانی که تاب آورند و از غم گریزاناند، روشن کند و مردم طعم حکمرانی خردمندانه مدنظر مقام معظم رهبری را بچشند.
جمال الدینی در عین حال بر ضرورت محور قرار گرفتن منافع استانی به جای منافع فردی سیاسیون استان و منافع جناحی تاکید کرد و گفت: بر همین اساس، اصرار برخی فعالان سیاسی بر معیار منسوخ شده بومیبودن یا نبودن در انتخاب استاندار، ریشه در ترجیح منافع گروهی، قومی و فردی بر منافع و مصالح همگانی دارد؛ مدلی از چانه زنی سیاسی که با اصرار و پافشاری گروههای صاحب نفوذ و لابیهای قدرت موجب گرفتار شدن استان هرمزگان به چرخه توسعه نامتوازن و نامتعادل آن به ویژه در مناطق شرقی و غربی آن و چشم طمع دوختن موج سواران مافیایی استان های همسایه نسبت به نقشه شوم انتزاع بخش هایی از سواحل توسعه نیافته این مناطق شده است که ریشه در ناکارآمدی توان مدیریتی ارشد استان در حکمرانی کارآمد محلی برای تحقق توسعه متوازن دارد.
رییس شورای استان هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان یک کنشگر سیاسی و مطالبه گر آمال و آرزوهای هرمزگانیها عضو جوامع محلی و صدها شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان هرمزگان، از دولت چهاردهم انتظار داریم تا استانداری کارآمد، پاکدست، مجرب، عادل، دلسوز و غیرتبعیضگرا، برنامه محور و به تعبیری «ناخدایی کاربلد» را برای سکانداری کشتی توسعه هرمزگان برگزیند، تا بتوانیم از این شرایط طوفان زده و بحرانی اقتصادی عبور کنیم؛ آن چه مهم است کارآمدی و شایسته گزینی برای انتخاب یک «ناخدای کاربلد» برای تقویت جریان توسعه گرایی در این جغرافیای تمدنی و حل مشکلات مدیریتی در استان ثروتمند هرمزگان است.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
استاندار هرمزگان: گران خریدن توجیهی بر گرانفروشی نیست
رییس جمهور در یکصدمین سفر استانی خود به هرمزگان می آید
بازیکنان ،کادرفنی وسرپرست آلومینیوم قرارداد رسمی امضاء کردند
طرح های نیمه تمام اولویت تخصیص بودجه امسال
14 سفر رئیس جمهور به هرمزگان نشان از توجه ویژه دولت به این استان دارد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
لیگ دسته اول فوتبال باشگاههای هرمزگان؛ امید سنگین جان یک تنه، اتحاد بندر پل را شکست داد
شطرنج ریتد بلیتس جام خلیج فارس؛ شیرازیها اول و دوم شدند
بهترین کتاب صوتی برای آرامش اعصاب رایگان [8 صوت پرفروش و معروف]
مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد هرمزگان درگذشت
جوانی در هرمزگان قربانی فروش خودرو در سایت دیوار شد؛ جنایت هولناک در دل سناریوی سرقت
احتمال افزایش قیمت بنزین؛ نمایشگرهای پمپبنزین هشترقمی میشوند