اجتماعی
همهی ما تجربهی کابوس را داشتهایم، با عرق سرد از خواب بیدار میشویم، در حالی که قلبمان پس از کابوس چنان شدید میتپد که به سختی میتوانیم بفهمیم خواب دیدهایم یا در واقعیت بلایی بر سرمان نازل شده، تا مدتی نمیتوانیم خودمان را پیدا کنیم. کابوسها چه فرار دیوانهوار از تعقیبکنندهای بیچهره باشد یا افتادن از ارتفاع زیاد، یا گیر افتادن در اتاقی بدون امکان فرار، تاثیر هیجان شدید و منفی آن میتواند تا مدتها بعد از بیداری باقی بماند. کابوسها عموما ضربه زدن، جنگیدن، تعقیب، تیراندازی، کشتن، جنگ و موضوعاتی که حول ویرانی ونابودی باشد قرار دارند.
همهی ما تجربهی کابوس را داشتهایم، با عرق سرد از خواب بیدار میشویم، در حالی که قلبمان پس از کابوس چنان شدید میتپد که به سختی میتوانیم بفهمیم خواب دیدهایم یا در واقعیت بلایی بر سرمان نازل شده، تا مدتی نمیتوانیم خودمان را پیدا کنیم. کابوسها چه فرار دیوانهوار از تعقیبکنندهای بیچهره باشد یا افتادن از ارتفاع زیاد، یا گیر افتادن در اتاقی بدون امکان فرار، تاثیر هیجان شدید و منفی آن میتواند تا مدتها بعد از بیداری باقی بماند. کابوسها عموما ضربه زدن، جنگیدن، تعقیب، تیراندازی، کشتن، جنگ و موضوعاتی که حول ویرانی ونابودی باشد قرار دارند. در واقع اینها نه تنها موضوعات رایج در اخبار روزانه هستند، بلکه ویژگیهای تکرارشونده رویاهای ما در شب نیز هستند. مطالعات اندکی به طور خاص بر پرخاشگری در رویاپردازی متمرکز شدهاند، اما زیگموند فروید، بنیانگذار روانکاوی، در کتاب تمدن و ناخشنودیهای آن ادعا کرد که "تمایل به پرخاشگری یک گرایش غریزی اصیل و خودبسنده در انسان است". ترکیبی از روشهای تحقیقاتی قدیمی و جدید میتواند چگونگی عملکرد این غریزه اولیه را در رویاهای ما روشن کند. برای مثال سیستم هال و وان دی کسل در 1996 در تحلیل محتوای رویا دارای کدهایی برای سه نوع تعامل اجتماعی است: دوستانه، جنسی و پرخاشگرانه. تحقیقات با استفاده از سیستم مذکور چند الگوی اساسی را در فراوانی پرخاشگری در رویاها پیدا کرده است، مثلا یافتهها نشان میدهد که مردان در رویاهای خود پرخاشگری و به خصوص پرخاشگری فیزیکی بیشتری نسبت به زنان دارند. زنان بیشتر در کابوسهای پرخاشگرانه قربانی میشوند تا اینکه آغازگر پرخاشگری در رویاها باشند.کودکان در رویاها پرخاشگری بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند، به ویژه در مورد حیوانات و افراد مسن در رویاها پرخاشگری کمتری نسبت به افراد جوان دارند. در حالی که برخی از رویاها ممکن است فقط روش مغز ما برای مرتب کردن رویدادهای روزانه باشد، برخی دیگر، به ویژه کابوسهای تکرار شونده، میتوانند راه ذهن ما برای کار بر روی چالشهای زندگی واقعی و درگیریهای عاطفی باشند. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی آگاهی انسان، معانی پشت دو نوع رایج رویاهای مزاحم بررسی خواهد شد.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
حامد
توصیههایی برای خواب راحت شبانه
گریزی از شکست نیست
ازدواج و طلاق در هرمزگان افزایش یافت
بازگشت حجاج هرمزگانی از حج تمتع
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
دعوت ۳۶ بازیکن به تیم فوتبال نوجوانان
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت آزمون ارشد علوم پزشکی سال ١۴٠٣
محدودیت جذب اساتید بازنشسته در دانشگاههای غیرانتفاعی رفع شد
۷۱ پزشک متخصص جدید به چرخه درمان هرمزگان پیوستند
۱۹۶ کیلوگرم شمش طلا معامله شد
تعویض چراغهای قدیمی روشنایی خیابان با لامپهای ال ای دی در بندرعباس