02

دی

1403


اقتصادی

09 مهر 1403 08:17 0 کامنت
عده‌ای از شهروندان بندرعباس که طی 17 سال از یکی از تعاونی‌های مسکن محلات بندرعباس، خانه به‌صورت پیش‌فروش و مشارکت در ساخت خریده بودند؛ پس از سال‌ها سردرگمی و بلاتکلیفی همچنان بدون خانه هستند و درب استانداری هرمزگان تجمع کردند. این شهروندان با تجمع درب استانداری هرمزگان خواهان گفتگو و ورود جدی استانداری و قوه قضاییه به پرونده مبهم اعطای واحدهای مسکونی‌شان هستند. به گفته آن‌ها هم‌اکنون دویست واحد مسکونی این تعاونی، 500 مالک دارد. 
این افراد در گفتگو با خبرنگار صبح ساحل گفتند: پس از 17 سال پیگیری و پرداخت وجه با تخلف‌های متعددی در تعاونی به نام دوراهی ایسینی فاز دو، مواجه شدیم که به‌صورت قانونی طی این سال‌ها از ما وجه دریافت کرده است.
 به گفتهٔ یکی از معترضان، مدیرعامل به همراه برخی از اعضا، تعدادی از واحدها را به دو نفر یا شاید سه نفر فروخته‌اند. پس از 17 سال واریزی وجه به حساب‌هایشان، هنوز خانه‌هایمان را دریافت نکرده‌ایم. شاکی دیگری که مبتلا به سرطان پیش رفته است می‌گوید من قبل از اینکه وضعیت جسمانی‌ام بدتر شود می‌خواهم خانه‌ام را تحویل بگیرم و به فرزندانم بدهم. مرد میان‌سالی از میان جمعیت می‌گوید: من سال 89 طلاهای همسرم و ماشین خود را فروخته‌ام، طی این سال‌ها هر چه پس‌انداز بوده به‌حساب این تعاونی واریز کرده‌ام؛ اما 14 سال گذشته است و من هنوز با موتور فرزندانم را به مدرسه می‌برم و مستأجر این خانه و آن خانه هستم.
 اعضای معترض به مراجع قضایی مراجعه کنند
آرش رضایی معاون امور هماهنگی و عمرانی استانداری هرمزگان پس از گفتگوی چندین ساعته با نماینده شاکیان و تجمع‌کنندگان به صبح ساحل گفت: دولت طی این سال‌ها از طرق مختلف به بحث مسکن در هرمزگان کمک کرده است و در دوره‌های پیشین که مقرر شد پروژه مسکن مهر برقرار شود این موضوع به دو بخش تقسیم یافت، یک بخش به‌صورت قرارداد سه‌جانبه بین دولت، تعاونی ادارات و شخص حقیقی و نوع دیگری نیز «تعاونی محلات» بود.
رضایی در خصوص ابعاد پروژه مسکن تعاونی محلات تشریح کرد: برای تعاونی محلات دولت زمین مجانی در اختیار تعاونی محلات قرارداد و پروانه ساخت نیز با تخفیف ویژه به این عزیزان ارائه گردید. حتی دولت مشکل و ایرادات شهرداری این پروژه را نیز حل کرد تا اعضا بتوانند تسهیلات خود را بگیرند. 
حتی در بحث نظام‌مهندسی نیز به پروانه‌های ساخت کمک بسیاری شد. از آن‌سو محلات برای تعاونی خود اعضا و مدیرعامل از بین خود انتخاب کردند تقریباً تمامی این تعاونی محلات به سرانجام رسیدند. رضایی به پروژه مسکن محلات دوراهی ایسینی فاز دو اشاره کرد و گفت: در بین تعاونی‌های محلات همه پروژه‌ها تقریباً به اتمام رسیدند جز دو مورد. یکی از تعاونی محلاتی که بسیار با مشکل مواجه شده است تعاونی محلات دوراهی ایسینی است. دولت آن چیزی که به عهده‌اش بوده را انجام داده است مابقی به عهده اعضا، نمایندگان و هیئت‌مدیره است. این افراد بایستی از طریق قوه قضاییه مشکل خود را حل کنند.
رضایی مباحث حقوقی این پروژه را شرح داد و گفت: این هیئت‌مدیره و نمایندگان و اعضا از سوی خود مردم انتخاب‌شده‌اند، حتی بازرس و عوامل اجرا نیز از سوی خود اعضای تعاونی و داوطلبان منصوب‌شده است. در اینجا دولت وظیفه‌ای نداشته؛ زیرا اعضای هیئت‌مدیره منصوب دولت نبوده و مسائل حقوقی کاملاً موضوع به هیئت‌مدیره خود تعاونی برمی‌گردد. این افراد بایستی مستندات خود را به مراجع قضایی ارائه کنند تا بتوانند به حقوق خود برسد.
معاون امور هماهنگی و عمرانی استانداری هرمزگان تأکید کرد: ما صحبت‌های این عزیزان را شنیدیم و حتی پیرو این موضوع با مسکن و شهرسازی هماهنگی داشتیم که اگر که واقعاً کسی مانده این افراد در اولویت نهضت ملی مسکن قرار بگیرند.
 
 ساخت مسکن مقرون‌به‌صرفه زیر نظر تعاونی محلات
بر اساس مصوبه هیئت‌وزیران و تفاهم‌نامه میان وزارت خانه‌های تعاون و مسکن و شهرسازی در سال 1385، تعاونی مسکن محلات در شهرهای زیر 150 هزار نفر تشکیل شد و زمین موردنیاز این تعاونی‌ها به‌صورت رایگان واگذار شد.
طبق این قانون، شرکت‌های تعاونی مسکن محلات که زیر 50 نفر عضو دارند به اعضا آپارتمان 75 متری واگذار و وام با کارمزد 7 درصد پرداخت کردند. 
گفتنی است که تعاونی مسکن محلات را می‌توان به دو گروه موفق و ناموفق تقسیم کرد. گروه‌های موفق تعاونی مسکن در ایجاد مسکن برای نیازمندان و جامعه مخاطب، بسیار موفق بودند. به نقل از برخی از کارشناسان، تعاونی مسکن محلات یک امر مردمی است و برای آن‌که مردم گرفتار آسیب تعاونی‌های ناموفق نشوند باید در مورد اسناد و تصمیمات تعاونی خود بسیار مراقب 
باشند و از تجربه دیگر تعاونی‌ها استفاده کنند.

دیدگاه ها (0)
img