04

آذر

1403


اجتماعی

15 مهر 1403 09:06 0 کامنت

 در این جلسه به چالش‌های موجود در جذب درآمد و بر لزوم ارائه گزارش‌های دقیق از عملکرد درآمدی توسط مدیران شهرداری اشاره شد. همچنین، مسائل واحد درآمد شهرداری تشریح و مطرح گردید که مقصر جلوه دادن این واحد پیرامون امور مختلف  نادرست است لذا نیاز به همکاری و ارائه راهکارهای مناسب از سوی تمامی بخش‌ها احساس می‌شود. در بخش دیگری اعضا به تحلیل درآمدهای شهرداری پرداختند که طبق آمار ارائه شده درآمد اصلی شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده، عوارض پروانه ساختمانی و فروش اموال غیرمنقول تأمین می‌شود و درصد کمی از کل بودجه شهرداری از درآمدهای پایدار بوده و بیشتر بودجه از درآمدهای ناپایدار است.همچنین به ضرورت پیگیری وصول عوارض آلایندگی و مشکلات موجود در این زمینه پرداخته و تأکید شد که باید از تمامی کدهای درآمدی شهرداری استفاده بهینه شود. رئیس شورای شهر نیز در این جلسه از اهمیت تلاش برای رفع مشکلات شهروندان گفت و افزود: همه ما موظف هستیم برای ایجاد شهری خوب اقدامات لازم را انجام دهیم.

 

  

کمبود فضاهای عمومی و تفریحی در شهر بندرعباس 


عیسی عباسی رئیس شورای شهر بندرعباس در ابتدای جلسه از شادی مردم ایران به خاطر عملیات "وعده صادق ۲" که توسط سپاه و ارتش انجام شده، گفت و افزود: عملیات وعده صادق ۲ یک عملیات غرورآفرین بود و دل مردم نجیب ایران اسلامی به خصوص و جهان اسلام را شاد کرد. عباسی همچنین به اهمیت همکاری و استفاده از تجربیات اعضای قبلی شورای شهر برای بهبود خدمات‌رسانی به شهروندان اشاره کرد و گفت: باید به نیازهای مردم توجه شود. کمبود فضاهای عمومی و تفریحی در شهر بندرعباس یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به طور ویژه به آن رسیدگی شود. ایجاد چنین فضاهایی می‌تواند به بهبود وضعیت روحی مردم کمک کند، باید بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم و لازم است برای رسیدن به این هدف اعضای شورا باهم همفکری داشته باشند.
عباسی در ادامه گفت: توجه به نیازهای شهروندان و بهبود خدمات شهری امری ضروری است و از آنجایی که شهرداری‌ها نهادهای خوداتکایی هستند، لازم است وضعیت درآمدی شهرداری بندرعباس بررسی و کدهای درآمدی پایداری ایجاد شود. لازمه‌ی تحقق این اهداف کار کارشناسی و برنامه‌ریزی دقیق با هدف بهبود وضعیت مالی شهرداری است و در طرح‌های مسئولیت اجتماعی نیز می‌توان از تجربیات موفق شهرداری‌های دیگر استفاده کنیم.

 

  

پیشنهادات و راهکارهای اعضای شوراهای ادوار گذشته 


در ادامه جلسه اعضای شوراهای ادوار گذشته به ارائه برنامه‌‌هایی برای کسب درآمد و حل چالش‌های موجود شهرداری بندرعباس پرداختند و اشاره شد که شهرداری می‌تواند با ارائه خدمات عمومی درآمدزایی کند، اما برنامه‌ریزی مشخصی در این زمینه وجود ندارد. همچنین، به عدم همکاری و هماهنگی بین ارگان‌های مختلف و نمایندگان مجلس اشاره کردند که مانع از اجرای پروژه‌های درآمدزا می‌شود. 
مشکلات عوارض سالانه شهرداری و عدم پرداخت آن‌ها توسط برخی دستگاه‌ها نیز مطرح شد و پیشنهاداتی ارائه گردید که به جای دریافت هزینه‌های کامل ساخت و ساز، شهرداری می‌تواند از سازندگان در طول زمان حق‌الزحمه بگیرد. به مشکلات صنایع و عدم توجه به نیازهای آن‌ها اشاره شد و ضرورت همکاری بیشتر بین شهرداری و دیگر نهادها برای بهبود وضعیت مالی و خدمات‌رسانی مطرح گردید. اعضای شورا همچنین به بررسی مسائل مالی و تعرفه‌ای در شهر بندرعباس پرداختند و بر لزوم همکاری بین نمایندگان مجلس و شورای شهر را مهم عنوان کردند. دیون شهرداری و عدم پرداخت به موقع حقوق پرسنل از دیگر مسائل مطرح شده بود که ایجاد درآمد پایدار برای تأمین هزینه‌های خدمات شهری امری ضروری در تحقق این هدف عنوان شد. همچنین پیشنهاد شد که باشگاه‌های خاصی برای پرسنل شهرداری بندرعباس ایجاد شود.
در ادامه جلسه راهکارهای افزایش درآمد شهرداری از طریق ساماندهی مشاغل و خدمات شهری مطرح شد از جمله آن‌ها می‌توان به سروسامان دادن دورگردها و ضایعاتی‌های سطح شهر، ایجاد مرکز بانک اجاره ماشین‌آلات و مجتمع‌های تفریحی و توریستی، استفاده از ظرفیت کمیسیون ماده 77 برای اخذ عوارض معوقه از مشاغل و شرکت‌های بزرگ، چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری ساحلی، اهمیت صنایع در ایجاد درآمد برای شهر، بهبود وضعیت بافت فرسوده شهر که درصد بالای جمعیت شهر بندرعباس را درخود جای داده، اشاره کرد. در انتها اضافه شد که یکپارچگی و همفکری اعضای شورای شهر امری مهم در راستای رسیدن به اهداف مشترک شهر و مردم است.

 

  

بهبود کیفیت خدمات به شهروندان در اولویت


در بخشی دیگری از این جلسه چالش‌های حمل و نقل عمومی شهر مورد بررسی قرار گرفت. « بی‌نیاز»، از اعضای اسبق شورا شهر گفت: در سال ۱۳۹۶، سازمان حمل و نقل بار و مسافر با ادغام چهار سازمان دیگر تأسیس شد، اما مشکلات همچنان ادامه دارد. یکی از مسائل اصلی، کاهش تعداد اتوبوس‌ها از ۴۰ به حدود ۸۰ عدد است. ماهیانه اتوبوس‌ها حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان است که نشان‌دهنده عدم سودآوری آن‌هاست.
این عضو اسبق شورا با اشاره به فرسوده بودن تاکسی‌های شهری گفت: هیچ اقدامی برای بهبود وضعیت آن‌ها انجام نشده است. جذب اعتبار برای بهبود ناوگان حمل و نقل شهری یک ضرورت است؛ اما بندرعباس در جذب اعتبار در سطح کشور ضعیف عمل کرده است.
وی پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی ارائه کرد و گفت: با استفاده از قراردادهای هوشمند و برون‌سپاری خدمات می‌توانیم به کاهش زمان انتظار مسافران و بهبود کیفیت خدمات کمک کند و این سؤال مطرح می‌شود که آیا افزایش تعداد اتوبوس‌ها به تنهایی مشکل را حل می‌کند یا اینکه مشکلات دیگری وجود دارد؟ در انتها اعضای شورا بر ضرورت تدوین طرح جامع حوزه درآمدی شهری به‌منظور مدیریت هزینه‌ها و خدمات شهری تاکید کردند و اعضای کمیسیون‌های مختلف شورای مشورتی که متشکل از کمیسیون برنامه‌ریزی و بودجه، کمیسیون توسعه عمران و حمل و نقل، کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و کمیسیون محیط زیست، برای رسیدگی به موضوعات مختلف معرفی شده‌اند.

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img