28

تیر

1405


اقتصادی

01 آبان 1403 09:07 0 کامنت

سالیان سال است که طلا به‌عنوان یک دژ محکم در مواجهه با ریسک‌های ژئوپلیتیکی و اقتصادی شناخته شده است. این فلز ارزشمند، به عنوان یک دارایی ریسک‌گریز، پتانسیل زیادی در جهت حفظ ارزش و مصونیت در برابر تورم دارد و همواره نقشی اساسی در محافظت از سرمایه‌ افراد را ایفا کرده است. اما صرف خرید طلا در چنین شرایطی سودآور نیست. یا بهتر بگوییم؛ ابزارهای نوین مالی به کمک ما آمده‌اند تا در چنین شرایطی، امکان کسب سود بیشتری را از روند صعودی قیمت برای ما فراهم کنند. یعنی یک سرمایه‌گذار، علاوه بر خرید مستقیم طلا می‌تواند اقدام به خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا در بازار سرمایه کند و حتی می‌تواند وارد قردادهای آتی صندوق‌های طلا شود و در واقع طلا را با اهرم بخرد و سود بیشتری شناسایی کند. صندوق‌های طلا نه‌تنها از نقدشوندگی مناسبی برخوردار هستند؛ بلکه با تنوع‌بخشی به دارایی‌های پرتفوی سرمایه‌گذار، می‌توانند ریسک کلی سبد دارایی را نیز تا حد زیادی کاهش دهند. به این ترتیب، معامله‌گرانی که به‌دنبال محافظت در برابر نوسانات بازار هستند؛ می‌توانند از این ابزار بهره‌مند شوند و از امنیت نسبی و بازدهی مناسب صندوق‌های طلا کسب سود کنند. در حال حاضر خرید طلا از طریق بورس و علاوه بر آن، قراردادهای آتی طلا، در دسترس همه معاله‌گران حقیقی وجود دارد و در این مقاله قصد داریم؛ در همین خصوص صحبت کنیم لذا به منظور بررسی بیشتر قراردهای آتی طلا و آشنایی با استراتژی‌های معاملاتی در آن، به سراغ جعفر سلیمانی مکی، تحلیل‌گر بازار سرمایه و مدرس استراتژی‌های معاملاتی در بازار اختیار معامله و آتی رفته‌ایم تا با ایشان در این زمینه به گفتگو بنشینیم. در ادامه با صبح ساحل همراه باشید.

  

لطفا خودتان را برای مخاطبان صبح ساحل معرفی بفرمایید.
جعفر سلیمانی مکی هستم و به عنوان معامله‌گر و تحلیلگر بازار سرمایه فعالیت می‌کنم. از سال 83 وارد بازار بورس ایران شدم. دانش‌آموخته رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد هستم و پس از اتمام تحصیلات آکادمیک اقدام به اخذ مدارک حرفه‌ای از سازمان بورس نظیر اصول بازار سرمایه، معامله‌گری و تحلیلگری بازار سرمایه و مدیریت سبد اوراق بهادار نمودم. اخیرا نیز به صورت تخصصی در بازار آتی و اختیار معامله بازار بورس ایران مشغول فعالیت هستم.

منظور از قرارداد آتی صندوق طلا در بورس کالا چیست؟
در بازار سرمایه صندوق‌هایی بر پایه طلا وجود دارد که در آن مدیر صندوق، با استفاده از وجوهی که توسط سرمایه‌گذاران در آن صندوق جمع شده‌است؛ اقدام به خرید انواع دارایی‌هایی که اساس آن طلا است؛ میکند. این دارایی‌ها می‌تواند از نوع شمس، سکه، قراردارهای آتی طلا و ... باشد. لازم به توضیح است که این دارایی‌ها به ویژه، قراردادهای آتی طلا، با نوسانات طلا هم جهت هستند و در زمانی که طلا رشد می‌کند؛ ارزش این دارایی‌ها نیز افزایش پیدا می‌کنند. در حال حاضر، تعداد زیادی از این صندوق‌ها در بازار وجود دارد که برخی از این صندوق‌ها، قراردادهای آتی فعالی نیز در بورس کالا دارند. مثل صندوق طلای لوتوس و صندوق طلای کهربا که از جمله مهمترین این صندوق‌ها هستند که در بازار آتی کالا قراردادهای فعال دارند معامله‌گران به نسبت اینکه ارزش معاملات این صندوق و مارکت کپ آنها چقدر است؛ در بازار آتی نیز از سررسیدهای مختلف طلای آن استقبال می‌کنند. لازم به ذکر است در چند وقت اخیر، معامله‌گرانی که در سمت خرید این قراردادها قرار گرفته‌اند؛ سود شناسایی کرده‌اند و افرادی که صرفا فروشنده بودند و استراتژی خاصی را دنبال نمی‌کردند؛ دچار زیان شدند.

چه استراتژی‌هایی در بازار آتی وجود دارد؟
در بازار آتی انواع مختلفی از استراتژی وجود دارد که استراتژی هج کردن به منظور کاهش ریسک، یکی از شناخته شده‌ترین آنهاست. همچنین استراتژی‌هایی مانند استراتژی اسپرد و آربیتراژ نیز از جمله محبوت‌ترین استراتژی‌ها در این بازار هستند. اما علاوه بر این‌ استراتژی‌ها، برخی از معامله‌گران به دنبال کسب سود از نوسانات بازار هستند و از نوسانات قیمت در بازه بلند مدت‌تری استفاده می‌کنند.

هنگامی که ریسک‌های ژئوپلتیک افزایش پیدا می‌کند؛ کدام استراتژی‌ها در بازار آتی سودآور است؟
در شرایطی که ریسک‌های سیستماتیک افزایش پیدا می‌کند؛ بسیاری از تحلیلگران و سرمایه‌گذاران، برای مدیریت ریسک سبد دارایی خود به سراغ صندوق‌های طلا و یا خرید سکه و طلای زینتی روی می‌آورند. به تبع اگر از آن دست معامله‌گرانی باشید که دید صعودی در بازار طلا داشته باشید؛ می‌توانید از اهرم در بازار آتی استفاده کنید و با اهرم بالاتری نسبت به حالت عادی؛ وارد قراردادهای آتی صندوق‌های طلا شوید. اگر در چند وقت اخیر در بازار آتی روی صندوق‌های طلا، موقعیت باز در جهت خرید داشته‌اید؛ قطعا سود قابل توجهی را شناسایی کرده‌اید. البته باید توجه داشت که در حال حاضر در انتهای روند صعودی طلا قرار داریم و این مطلب به معنای پیشنهاد خرید و یا فروش در بازار نیست.

در چند وقت اخیر وضعیت معاملات صندوق‌های طلا در بازار آتی چگونه بوده است؟
قراردادهای آتی نوعی قرارداد مشتقه است و ارزش آنها، مشتق شده از یک دارایی پایه است که در اینجا این دارایی پایه، صندوق طلا است. همان‌طور که مطرح شد؛ ارزش صندوق‌های طلا هم جهت با قیمت طلا در بازار آزاد است و قیمت طلا نیز تحت تاثیر قیمت اونس جهانی و قیمت دلار داخلی قرار دارد. لذا قیمت هر کدام از این متغیرها، افزایشی باشد؛ به تبع آن قیمت صندوق‌های طلا و قراردادهای آتی آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در چند وقت اخیر نیز به دلیل افزایش ریسک، قیمت طلا صعودی بوده است و حتی ارزش معاملات در قراردادهای صندوق‌های طلا نیز رکورد تاریخی ثبت کرده است.

چه عواملی معامله‌گران را به سمت خرید طلا سوق داده است؟
در حال حاضر بیشترین عاملی که سرمایه‌گذاران را به سمت خرید طلا سوق داده است؛ افزایش ریسک‌های سیستماتیک و ترس از وقوع جنگ است. علاوه بر این دو عامل، نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ابهاماتی که در این خصوص وجود دارد؛ باعث به وجود آمدن یک فضای مه‌آلود شده است و جمیع این شرایط باعث شده است تا معامله‌گران به سمت خرید طلا  تمایل بیشتری پیدا کنند.

     

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img
img

هرمزگان از برنامه خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق خارج شد

پرداخت ۶۸۲ همت تسهیلات به خانوار طی بهار ۱۴۰۵

مسیر رفت از بندرخمیر به بندرعباس باز گشایی شد

ایرانی‌ها سالانه ۲۵ میلیون مراجعه بیمارستانی دارند

وقوع حادثه دریایی برای یک کشتی تجاری نزدیک عمان

سنتکام: ۲ نظامی آمریکایی در حملات ایران کشته شدند

رهبر انقلاب: نقض تفاهم‌نامه بار دیگر نامعتبربودن امضای رئیس‌جمهور آمریکا را ثابت کرد

مردم از تردد غیر ضرور در جاده‌های هرمزگان خودداری کنند

نحوه فعالیت ادارات هرمزگان در روز یکشنبه ۲۸ تیرماه مشخص شد

تونل شهید میرزایی بندرعباس ساعت ۱۹ شنبه تا ساعت ۶ صبح روز بعد مسدود است

تنظیم بازار و تامین کالاهای اساسی با قوت ادامه دارد

تأکید قطر بر لزوم توقف فوری اقدامات نظامی در منطقه

تدوین محتوای جدید آموزشی درباره حوادث و شهدای جنگ برای کتب‌ درسی سال تحصیلی آینده

پخش زنده دیدار انگلیس و فرانسه

حملات متعدد نظامی دشمن آمریکایی به حوالی سیریک

img
خـبر فوری:

امتحانات نهایی پایه یازدهم و دوازدهم در هرمزگان به تعویق افتاد