اقتصادی
نشست خبری مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با اصحاب رسانه روز دوشنبه 30 مهرماه برگزار شد. در این نشست، وضعیت منابع آبی استان، چاهها و عملکرد این شرکت مورد بررسی قرار گرفت. به گفته مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان، بارندگی در سال 1402 نسبت به سالهای قبل کم بوده و منجر به آبگیری نامناسب سدها شده است اما با وجود چالشهای شدید ناشی از کاهش بارندگی و کمبود منابع آبی، تلاشهای مداوم در اجرای پروژههای عمرانی و تخصیص بهموقع اعتبارات باعث شد تا استان بدون بحران جدی از تابستان عبور کند. اجرای پروژههای آبرسانی جدید، نوسازی زیرساختهای فرسوده و اقدامات تعادلبخشی برای مدیریت پایدار منابع آب ضروری است و با ادامه این روند، انتظار میرود مشکلات آبی استان بهبود یابد و معیشت مردم نیز ارتقا پیدا کند.
نشست خبری مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با اصحاب رسانه روز دوشنبه 30 مهرماه برگزار شد. در این نشست، وضعیت منابع آبی استان، چاهها و عملکرد این شرکت مورد بررسی قرار گرفت. به گفته مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان، بارندگی در سال 1402 نسبت به سالهای قبل کم بوده و منجر به آبگیری نامناسب سدها شده است اما با وجود چالشهای شدید ناشی از کاهش بارندگی و کمبود منابع آبی، تلاشهای مداوم در اجرای پروژههای عمرانی و تخصیص بهموقع اعتبارات باعث شد تا استان بدون بحران جدی از تابستان عبور کند. اجرای پروژههای آبرسانی جدید، نوسازی زیرساختهای فرسوده و اقدامات تعادلبخشی برای مدیریت پایدار منابع آب ضروری است و با ادامه این روند، انتظار میرود مشکلات آبی استان بهبود یابد و معیشت مردم نیز ارتقا پیدا کند.
«جمشید عیدانی»، مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه در سال گذشته، میانگین بارندگی استان حدود ۱۸۴ میلیمتر بود که نسبت به سالهای گذشته کاهش محسوسی نشان میدهد، گفت: «متاسفانه، این میزان بارندگی به دلیل پراکندگی جغرافیایی و نبود سدهای کافی در مناطق بارانی نتوانست به آبگیری مناسبی در سدهای استان منجر شود. بیشتر بارشها در جزایر و مناطق فاقد سد رخ داد که باعث شد وضعیت آبگیری سدهای مهمی مانند میناب، کمین و سرنی بحرانی شود و کمتر از ۱۵ درصد ظرفیت این سدها را پر کند. این مشکل منجر به کاهش ذخایر آب شرب استان شده است که در این راستا، جلسات متعددی در استانداری و وزارت نیرو برگزار شده تا با تزریق به موقع اعتبارات و پیگیری طرحها، مشکلات آب شرب و کشاورزی حل شود. از طرفی، اعتبارات تخصیصیافته برای پروژههای آبی در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۸۸ میلیارد تومان بوده که پروژههای مختلفی در حال اجراست». مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان اضافه کرد:« پیشبینیهای هواشناسی استان نیز که تا به حال به دست ما رسیده و مدلهایی که پیشنهاد شده پیشبینیها، آنچنان امیدوار کننده نیست البته ما تمام تمهیدات را درنظر گرفتیم تا آخر امسال بتوانیم با بهترین شرایط اپتیمم یعنی از ذخایر استفاده کنیم».
وی با بیان اینکه در سال 1402 موفق به اتمام پروژه سد درگاه بشاگرد شدهایم، ادامه داد:« پروژه سد لاور میستان بستک نیز ۹۵ درصد پیشرفت داشته است که در بارندگیها فرآیند آبگیری آن را انجام دادیم و عملیات اجرایی آن در آینده به اتمام میرسد. در همین راستا، شبکههای آبیاری و زهکشی میناب نیز با اتمام فازهای مختلف، خدمات گستردهای به کشاورزان ارائه کرده است. از جمله این خدمات، اجرای طرحهای نوآورانهای مانند پروژه تغذیه مصنوعی دشت گزیر است که بهبود کیفیت آب و افزایش سطح آب زیرزمینی را در پی داشته و به الگویی برای سایر استانها تبدیل شده است. وضعیت سدهای دیگر و برنامههای تکمیلی سدهای دیگری نظیر سد خاکی حمیران در شهرستان پارسیان و پروژه نوسازی خطوط آبرسانی به بندرعباس نیز در مراحل اجرایی و تکمیلی قرار دارند ». این مقام مسئول با اشاره به اینکه پروژههای تغذیه مصنوعی دشتها و ساماندهی رودخانهها نیز از دیگر اقدامات انجامشده در استان است، بیان کرد:« در مجموع، ۷۴ دشت در استان وجود دارد که ۵۶ دشت ممنوعه هستند و برداشت آب از آنها محدود شده است. در راستای حفظ منابع آب، پروژههایی برای انسداد چاههای غیرمجاز و نصب کنتورهای آب در حال انجام است. حدود ۱۹ هزار حلقه چاه در استان وجود دارد که نزدیک به ۵۰ درصد آنها کنتور دارند. در نهایت، هدف اصلی این اقدامات، ایجاد تعادل در برداشت آب و حفظ منابع آبی استان برای آینده است. امید میرود که با بارشهای مناسب، وضعیت آب شرب و کشاورزی بهبود یابد».
عیدانی گفت:« خطوط فرسوده آبرسانی به بندرعباس که مشکلات جدی در تأمین آب این شهر ایجاد کرده بود، با اختصاص اعتبارات بازسازی شد و حدود ۴ کیلومتر از این خطوط به بهرهبرداری رسید. همچنین، طرحهایی نظیر ساماندهی رودخانهها، لایروبی و دیوارهسازی رودخانههای خطرناک نیز در دستور کار قرار گرفته است. عملیات تکمیلی خطوط ۴۰۰ و ۹۰۰ میلیمتر شمیل { که تضمین کننده آب اضطراری بندرعباس است} نیز انجام شده است».
وی با بیان اینکه رودخانه میناب که رودخانه پرچالشی است و همیشه سیلاب برای مردم مزاحمت ایجاد میکند، ادامه داد:«عملیات پیشرفتی آن 2.5 کیلومتر انجام شده و در فاز بعدی آن نیز 2 کیلومتر دیگر انجام میشود. رودخانه سنگی رودان نیز یک کیلومتر انجام شده است».
این مقام مسئول اضافه کرد:« پس از سیلاب ۱۴۰۰ در محدوده چاه اسماعیل شهرستان میناب هم دایکهای حفاظتی ساخته شده است. همچنین لایروبیهایی در رودخانه گوربند هم که حدود ۵۷ کیلومتر بود که یک رکورد محسوب میشود. از طرفی، در برنامههای امسال، لایروبی رودخانه چاه اسماعیل و گوربند میناب را در برنامه داریم که تقریبا تا الان حدود ۵ کیلومتر آن اجرا شده و شبکه آبیاری زهکشی میناب فاز بعدیاش شبکه شمالی یعنی از دوراهی تیاب به سمت دوراهی بندرعباس ادامه دارد».
عیدانی با بیان اینکه برای کنترل و کاهش برداشتهای غیرمجاز، برنامههایی مانند نصب کنتورهای هوشمند و انسداد چاههای غیرمجاز در حال اجرا است، ادامه داد:« تاکنون بیش از ۷۳۲ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده و نصب ۱۸۸ کنتور جدید نیز در دستور کار قرار دارد. عامل اصلی جلو بردن پروژه کنتور نیز استقبال مردم است. این اقدامات برای بهبود مدیریت منابع آبی و جلوگیری از نابودی سفرههای زیرزمینی حیاتی است. همچنین، مشارکت عمومی در گزارش تخلفات و نظارت بر منابع آبی از طریق سامانههای نظارتی ضروری است و میتواند به اجرای بهتر طرحهای تعادلبخشی کمک کند».
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای هرمزگان با اشاره به اینکه حدود 19 هزار چاه در استان وجود دارد که نیمی از آنها مجهز به کنتور هستند، بیان کرد:« حدود 3هزار و۵۰۰ چاه غیرمجاز در استان پروانه ندارند اما بخشی از آنها میتوانند با شرایطی پروانه دریافت کنند. برخی از این چاهها به لیست «فرم ۵» یا «فرم ۱» تعلق دارند که تعیین وضعیت آنها نیاز به بررسی قانونی دارد. همچنین، طرحهایی برای مشارکت مردم در کنترل و حفظ منابع آب وجود دارد. افراد میتوانند از طریق سامانهای مانند «۱۸۱۱»گزارشهای مربوط به چاههای غیرمجاز را ارسال کنند.
وی با بیان اینکه ما به دنبال اجرای عدالت از بهره برداریآب هستیم، افزود: «در راستای تعادلبخشی آب و برق و با اجرای طرح مدیریت توامان آب و برق اقداماتی انجام شده است تا میزان مصرف برق و آب چاهها را همزمان کنترل کند. برخی کشاورزان از برق برای مصارف دیگر نیز استفاده میکنند که موجب مصرف بالای آنان میشود و در هنگام پرداخت قبض آب دچار مشکل میشود. در سال گذشته، کارشناسان از این موارد بازدید کردند که ۵۵ درصد این چاهها، مصرف برق زیاد بود ولی منجر به مصرف زیاد ازحد نشده بود . البته قانون به ما اجازه داد که اگر اشتراک برق زیاد مصرف شده بود باید نامه بیاورند که برق تماما برای چاه نبوده و برای برخی مصارف دیگر استفاده میشده است».
نظرسنجی
اخبار مرتبط
قطار بندرعباس از مسير روسيه به اروپا وصل مي شود
بیش از 5هزار میلیارد ریال یارانه به خانوارهای هرمزگان پرداخت شد
تعمیر اسکله های بندرشهیدرجایی برای نخستین بار در ایران
جشنواره پاییزه بانک رفاه آغاز شد
ثبت رکورد جدید تولید روزانه آهن اسفنجی در شرکت فولاد هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
خدمتی دیگر از شهرداری: اضافه شدن بوستان گل نرگس به سیمای بندرعباس
تورم بخش زراعت و دامداری 34 درصد اعلام شد
آمریکا حکم بازداشت علیه نتانیاهو را رد کرد
مسابقات مينى فوتبال رده خردسالان بخش بندزرک/ ثامن كردر رضوى بر سکوی قهرمانی ایستاد
وزیر رفاه: یارانه کسی حذف نشده است
شرایط ثبتنام خودرو وارداتی برای جانبازان اعلام شد