04

آذر

1403


اقتصادی

06 آبان 1403 21:26 0 کامنت

با توجه به تنش‌های سیاسی اخیر در خاورمیانه، شاهد افزایش اونس طلا در بازار جهانی، بازار داخلی و همچنین افزایش نرخ ارز در کشور هستیم. برخی کارشناسان قیمت فعلی طلا را کاذب و به‌اصطلاح دارای رشد شارپی می‌دانند و خرید فعلی طلا را پر ریسک عنوان می‌کنند. البته درحالی‌که طی چند هفته اخیر، بازار سکه و طلا روندی صعودی را در پیش‌گرفته اما در پی حملات ناموفق رژیم صهیونیستی و با توجه به عرضه یک‌میلیون سکه توسط بانک مرکزی، قیمت سکه و طلا در بازار ریزشی شد؛ به‌گونه‌ای که سکه بیش از  7 میلیون تومان نسبت به آخرین معاملات هفته گذشته، ریزش داشته است. در این راستا با «داوود ابوالفتحی» فعال اقتصادی به گفت‌وگو پرداختیم. وی جنگ‌های اخیر خاورمیانه را مهم‌ترین عامل افزایش اونس طلای جهانی و افزایش قیمت‌ها دانست و از ریسک‌های احتمالی خرید سکه و ارز در شرایط فعلی گفت.

افزایش 30 درصدی قیمت طلا در دو ماه گذشته
«ابوالفتحی» در رابطه با افزایش قیمت‌ها در دو ماه گذشته گفت: تقریباً ۳۰ درصد قیمت طلای جهانی افزایش‌یافته است. از زمان آغاز جنگ غزه و لبنان و افزایش تنش در خاورمیانه روند صعودی قیمت طلا همچنان ادامه دارد.
وی افزود: اگر در ماه‌ها یا هفته‌های آینده آتش‌بسی صورت نگیرد بازهم افزایش قیمت‌ها در بازار جهانی و داخلی ادامه‌دار خواهد بود. اما پیش بینی می شود در صورت وقوع آتش بس و آرام شدن وضعیت کنونی، قیمت طلا در بازار داخل سیر نزولی بیشتری را تجربه کند. به گفته‌ی وی افزایش نرخ طلا، تبعات تورمی سهمگینی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی عوامل جهانی همچون جنگ اوکراین، انتخابات آمریکا، تحولات منطقه و تصمیمات فدرال رزرو آمریکا را دلیل رکوردشکنی قیمت اونس جهانی طلا دانست و گفت: هنگام ناپایداری شرایط اقتصادی و سیاسی در جهان سرمایه‌گذاران به طلا به‌عنوان یک دارایی امن نگاه می‌کنند. وقتی‌که نرخ تورم افزایش می‌یابد، ارزش پول‌ ملی کاهش پیدا می‌کند و سرمایه‌گذاران به دنبال حفظ ارزش دارایی‌های خود از طریق خرید طلا هستند. 
وی افزود: جنگ اوکراین و روسیه و همچنین جنگ‌های رژیم صهیونیستی با ایجاد فشار تورمی و بی‌ثباتی اقتصادی به افزایش تقاضا برای طلا و درنتیجه، رشد قیمت آن منجر شده است. ابوالفتحی ادامه داد: تصمیمات فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره نیز بر قیمت طلا تأثیر می‌گذارد. اگر نرخ بهره کاهش یابد یا چشم‌انداز آن نزولی باشد، هزینه نگهداری طلا برای سرمایه‌گذاران کاهش‌یافته و این می‌تواند منجر به افزایش تقاضا و قیمت طلا شود. وی در پایان تأکید کرد: تمامی این عوامل باعث شده است تا قیمت اونس جهانی طلا به رکوردهای جدیدی دست یابد و به‌صورت مستقیم بر قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی تأثیرگذار شود. به گفته فعالان حاضر در بازار طلا و ارز هم‌اکنون قیمت‌ها در بازار داخلی «پرت» شده و ریسک خرید به‌شدت افزایش‌یافته است چراکه معلوم نیست این نرخ‌ها تا چه حد درست یا غلط باشد. آنچه در روز‌های اخیر در بازار سکه به ثبت می‌رسد این نگرانی را افزایش داده است که در صورت خرید در قیمت‌های بالا احتمال متضرر شدن هم بالا می‌رود چراکه رشد‌های شارپی به این صورت ریسک ریزش بالایی دارند؛ همانطور که قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز تا 6آبان ماه با افت بیش از 7میلیون تومانی به عدد 46 میلیون و 900 هزار تومان رسید. همچنین سکه طرح قدیم با کاهش ۱.۶ میلیون تومانی 46 میلیون و 900 هزار تومان قیمت خورد. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۴ میلیون و 455هزار تومان کاهش یافت. این در حالی است که قیمت انس جهانی 
در معاملات 6 آبان ماه با رشد به 2746 دلار رسیده‌است. مشاهدات میدانی نشان می‌داد جوّ خرید سکه هم بین مردم و دلال‌ها افزایش‌یافته بود، این در حالی است که بانک مرکزی به‌طور هفتگی و دو بار در هفته حراج سکه دارد و مردم می‌توانند از طریق مرکز مبادله نسبت به خرید انواع قطعات سکه اقدام کنند. وی افزود: تنش‌ها در منطقه اگر به آتش‌بس ختم شود قیمت‌ها ریزش می‌کند و ممکن است فعلاً افزایش قیمت نداشته باشیم.

روزنامه صبح ساحل
 

دیدگاه ها (0)
img