اجتماعی
آیین تکریم و معارفه ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان برگزار شد و طی این مراسم، پژمان شاهرخی بهعنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان معارفه شد.
به گزارش صبح ساحل؛ آیین تکریم و معارفه ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان در سالن فارابی بیمارستان شهید محمدی برگزار شد. در این مراسم دکتر پژمان شاهرخی طی حكم وزير بهداشت بهعنوان رئیس سرپرست دانشگاه علوم پزشکی معرفی و از زحمات دکتر غلامعلی جاودان تقدیر شد.
دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزوده شدن هزار تخت بیمارستانی در هرمزگان خبر داد و افزود: اکنون شمار تختهای بیمارستانی در هرمزگان به ازای هر هزار نفر یک و دو دهم و در کشور یک و هشت دهم است.وی گفت: با بهرهبرداری از بیمارستانهای ۵۳۱ و ۲۶۴ تختخوابی بندرعباس و ۱۶۰ تختخوابی میناب، شمار تختهای هرمزگان از نرمال کشوری فراتر میرود. وی از تأمین منابع انسانی در هرمزگان در آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر چهار دستگاه تصویربرداری پرتو مغناطیسی (ام آر آی) در هرمزگان فعال است که با توجه به جمعیت هرمزگان کافیست، بر اساس استانداردها به ازای هر یک میلیون جمعیت یک دستگاه ام آر آی باید فعالیت کند. وی از عدم پرداخت بیش از ۸۵ همت مطالبات کادر درمانی در کشور سخن گفت و افزود: باید درآمد مراقبین سلامت با داشتن شغل سخت و طاقتفرسا ساماندهی شود که انگیزه ماندن داشته باشند.وی آمار پزشکان عمومی بر اساس مجوز از نظام پزشکی را 170هزار نفر در کشور دانست که هماکنون 100 هزار نفر آنها مشغول خدمت هستند و مابقی از پزشکی به علت پایین بودن سطح دریافتی انصراف دادند. رئیسی ادامه داد: توسعه بهداشت و درمان باید متوازن با توسعه ارگانهای دیگر باشد تا پزشکان برای ماندن در منطقه رغبت داشته باشند و ماندگاری پزشکان به عهده همه ارگانها و سازمانها است .وی از اجرای طرحی سخن گفت که پزشکان در دوران طرح خود حقوق ثابتی دریافت نمایند و دغدغه مالی نداشته باشند. وی از تصویب قانونهای دست و پاگیر مجلس در حمایت از تولید داخلی و عدم واردات و استفاده از دستگاهها و تجهیزات پزشکی و درمانی خارجی در کشور مطالبی عنوان کرد و گفت: بدلیل وجود دستگاه موردنظر تولید داخل و با توجه به مصوبات مجلس، اجازه استفاده از تجهیزات بهروز دنیا را نداریم و مانع از ورود تجهیزاتی مانند دستگاههای دیالیز و غیره شدهایم. رئیسی تأکید کرد: به نظر من مسئول، حوزه سلامت که با سلامتی مردم سرکار دارد باید مجزا از دستگاههای دیگر باشد،لزوماً بهترین و باکیفیتترین و مجهزترین دستگاههای دنیا در مراکز درمانی، بهترین خودروها در اورژانس و... باید استفاده گردد. رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با قدردانی از کادر درمان هرمزگان در دوران کرونا گفت که این تیم درمانی در کشور حرف اول را زد. وی گریزی به تأمین واکسن کرونا زد که در جهت سلامتی مردم، باوجود تولید داخلی، مقداری از خارج کشور وارد شد.
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در این آیین با گلایه از دولت و مسئولان در خصوص چالشهای بهداشت و درمان گفت: به داد بهداشت و درمان استان هرمزگان برسید، آمبولانسهای استان مستهلک هستند، با کمبود تختهای بیمارستانی روبرو هستیم، پزشکان و پرستاران با تمام توان خود با مشکلات جنگیدند ولی بایستی وزارت بهداشت و رئیسجمهور به مشکلات این حوزه ورود کنند. وی با اشاره به مطالبهگری برای افزایش تختهای بیمارستانی افزود: درگذشته سرانه تختهای بیمارستانی ۵۰ درصد پایینتر از میانگین کشوری بود که با تلاش و مطالبهگری موفق شدیم تا حدودی این اولویت استان را برطرف کنیم اما هنوز باید سرانه تختهای بیمارستانی تقویت شود. مرادی یکی دیگر از اولویتهای مهم استان را تقویت امکانات دانشکدههای شرق و غرب ذکر کرد و از عدم استفاده کافی از ظرفیتهای خیرین در این مسیر گلایه کرد و گفت: خیری در شهرستان حاجیآباد بیمارستان را احداث کرده است اما سه سال است که آن بیمارستان به علت عدم تجهیز توسط مسئولان مربوطه رهاشده است، در اینجا لازم است که وزارت بهداشت در حوزه تجهیز با خیرین همکاری کند. وی این را هم افزود: آنطور که باید از ظرفیت خیرین سلامت استفادهنشده است، از خیرین همانطور که در بخش مدرسهسازی استفاده میشود باید بهره برد. نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی اشارهای به کمبود دستگاههای دیالیز در استان کرد و گفت: در حال حاضر با انحصار در حوزه دستگاههای دیالیز همجنین عدم اجازه برای واردات و استفاده از دستگاههای باکیفیت خارجی روبرو هستیم، جان بیماران ما درخطر است، درمان با دستگاه تولید داخل برای بیماران سختیآور است. مرادی افزود: برای رفع کمبودهای دستگاههای دیالیز با همکاری خیران و فعالین اقتصادی استان 35 دستگاه خارجی تأمین کردیم اما اجازه نمیدهند از این دستگاهها استفاده شود درواقع همان انحصار در تولید و استفاده از خودرو در کشور، در حوزه دستگاههای دیالیز وجود دارد که این موضوع باید از هم تفکیک شوند چراکه باجان بیماران سرکار داریم.این مقام مسئول به چالش اورژانس جادهای پرداخت که از سال 1402هیچ دستگاهی به اورژانس جادهای استان اضافه نشده است، استهلاک خودرو در استان بالاست و باید این استان ویژه دیده شود و از گرفتاری نجات یابد، حق مردم جان دادن در جاده نیست. مرادی از نبود و کمبود پزشک در درمانگاهها سخن گفت و ادامه داد: شأن پرستاران و کادر درمان بهخوبی در نظر گرفته نشد، میزان دریافتی آنها با هزینههایشان سازگاری ندارد بایستی این مشکل حل شود. مرادی به عدم تجهیز امکانات بیمارستان سوانح و سوختگی گریزی داشت که یکی از علتهای اصلی مراجعه بیماران به شیراز است.
فاطمه جراره نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به وضعیت درمانی استان گفت: توقع داریم در دوره جدید در حوزه بهداشت و درمان با کار جهادی و شبانه روزی مسائل موجود مرتفع شود.وی افزود: از رئیس جمهور میخواهیم به مسئله درمان نگاه ویژه داشته باشند، شرایط فعلی استان در این زمینه خوب نیست و وضعیت درمان نگران کننده است.جراره اظهار کرد: باید مسئله درمان استان از جمله تأمین نیرو و پزشک ماندگار به صورت اصولی حل شود و با کمک وزارتخانه و شورای عالی انقلاب فرهنگی سهمیهای برای جذب نیروی ماندگار بومی تخصیص یابد.وی تاکید کرد: زیرساختهای درمانی خوبی در دست ساخت داریم اما بدون تأمین کادر درمان نمیتوان از این زیرساختها استفاده کرد.
دکتر پژمان شاهرخی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این مراسم با سخنانی بر سیاستهای جوانی جمعیت و نظام ارجاع و پزشک خانواده تأکید کرد. وی افزود: در حوزه بهداشت دو برنامه ملی بر عهدهداریم که 60 درصد این برنامهها بر عهده وزارت بهداشت و 40 درصد بر عهده سایر ارگانهاست این برنامهها طرح جوانی جمعیت و طرح نظام ارجاع پزشک خانواده است و آمادهایم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم و با مداخله منطقی شاهد وضعیت خوبی در حوزه نظام ارجاع باشیم.شاهرخی اشارهای به افزایش صددرصدی دانشجویان پزشکی در هرمزگان داشت و افزود: طی ۴ سال گذشته کمکم بر تعداد دانشجویان پزشکی در استان اضافه شد که هماکنون شاهد افزایش صد در صد دانشجویان هستیم. شاهرخی از افزایش تعاملات دانشگاه و دانشجویان، پیگیری و رفع چالشهای آموزشی مطالبی بیان کرد و اظهار داشت: وقتی ۲ هزار مجوز استخدام هم داشته باشیم اما نیرویی برای جذب نباشد عملاً اتفاقی رخ نمیدهد بر همین مبنا اگر بتوانیم به کمک وزارتخانه سهمیهای را برای جذب پرستار بومی تخصیص دهیم میتوان مشکل را حل کنیم. وی ادامه داد: جابجایی نیروها و تغییرات در این حوزه، روندی عادی و معمول است آنچه مهم است و به آن تأکید دارم این است که جابهجایی نیروها نباید خللی در روند فعالیتها ایجاد کند و سعی داریم اصول ساعات اضافهکاری پرستاری را نیز اصلاح نماییم. شاهرخی تلاش برافزایش سهمیه دارویی و ایجاد دفتر نمایندگی داروها، بهکارگیری هوش مصنوعی در طرحهای پژوهشی، توسعه مرکز تحقیقاتی و منابع انسانی در استان را از اولویتهای این دانشگاه ذکر کرد.
دکتر غلامعلی جاودان که دو سال بهعنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان فعالیت داشت در این مراسم به افتتاح ۲۴۴ پروژه بااعتبار بالای ۸ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال و ۱۹۷ پروژه در حال ساخت اشاره داشت و گفت: وضعیت خودروهای اورژانس استان خوب نیست در واردات آمبولانس مشکل داریم.رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی بابیان اقدامات و عملکرد در دوران متصدی خود، به راهاندازی اورژانس صحرایی نیز سخنانی بیان کرد. دکتر جاودان مهمترین چالش پیش روی بهداشت و درمان استان را کمبود نیروی انسانی و کمبود آمبولانس عنوان کرد و از خالی بودن ۵۰ درصد ردیف پستهای این دانشگاه خبر داد و گفت: در این مدت بیش از دو هزار نفر استخدام شدند. وی یکی از شاخصهای مهم پروژهها را مجوز دانشکده علوم پزشکی غرب و شرق استان دانست.جاودان افزود در این مدت به بیش از 42 میلیون خدمت به هم استانیها ارائه شد، در کنار این مسئله کارهای بزرگی در حوزه ناباروری و جوانی جمعیت صورت گرفت و 12 هزار زوج نابارور در استان شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حوزه کاهش مرگ و میر مادران باردار نیز شاخص استان به نسبت بسیار قابل توجهی بهبود یافته است در حوزه مادران باردار مبتلا به ویروس HIV نیز اقدامات خوبی برای جنین صورت گرفت و 12 نوزاد سالم از این مادران به دنیا آمد.وی از کاهش 12درصدی فوت ناشی از خودکشی خبرداد.دکتر جاودان در رابطه با پشه آئدس گفت : اولین استانی بودیم که پشه در آن شناسایی شد اما با مجموعه اقدامات انجام شده این بیماری تحت کنترل است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان مهم ترین پروژه های استان را احداث بیمارستانهای 531 تختخوابی بندرعباس، بیمارستان میناب و بیمارستان نفت ستاره خلیج فارس خواند.
گفتنی است: شاهرخی رئیس جدید علوم پزشکی که متخصص پزشک هستهای عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان است پیشاز این در سمتهای معاون درمان، معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان و رئیس مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی پیامبر اعظم (ص) (بیمارستان شهید محمدی ) مسئولیت داشته است .
نظرسنجی
اخبار مرتبط
ازدواج و طلاق در هرمزگان افزایش یافت
بازگشت حجاج هرمزگانی از حج تمتع
رگ مصنوعی جایگزین شریان بيماربندرعباسي شد
شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان رتبه سوم دستگاه برتر استانی را کسب کرد
احداث مصلی بندرعباس در بی پولی گیر کرده است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
بنزینهای وارداتی غیریارانهای مشمول مالیات شدند
کشف بیش از ۱۴ میلیارد ریال کالا و احشام قاچاق در قشم
حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده تعیین شد
حقوق کارمندان در سال آینده ۲۰ درصد افزایش یافت
حداقل حقوق کارکنان دولت در سال آینده، ۱۳ میلیون تومان/ حقوق سربازان تعیین شد
رئیس جمهور خبر داد: تجهیز ادارات دولتی به پنلهای خورشیدی تا تابستان سال آینده