22

آذر

1403


اقتصادی

20 آبان 1403 21:01 0 کامنت

 به‌کارگیری ظرفیت‌های گردشگری در جهت رشد اقتصادی
آتشین‌ماه در رابطه با اهمیت پویایی اقتصاد در جوامع محلی گفت: «در هر جامعه‌ای حرف اول را اقتصاد می‌زند و اقتصاد مهم‌ترین مولفه هر شهر است. نیازهای اولیه بشر به اقتصاد بستگی دارد. وقتی اقتصاد را در جامعه محلی به گردش درآوریم، حال جامعه خوب می‌شود».
وی افزود: «ما در شهر لافت با ایجاد یک بستر، آموزش‌هایی برای گردشگری ارائه کردیم. ابتدا خودمان شناختیم، سپس به جامعه محلی منتقل کردیم، از آن‌ها نیز آموختیم. درنتیجه آن ۳۴درصد اقتصاد جامعه محلی به گردش درآمد».
آتشین‌ماه با اشاره به اینکه هر شهری پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خاص خود را دارد، اظهار کرد: «به‌عنوان مثال لافت عنصر بادگیر را دارد اما نمی‌توان گفت شهری که بادگیر ندارد ظرفیت گردشگری هم ندارد. هر روستا و شهری ظرفیت‌هایی دارد که با مطالعه و شناخت می‌توان به آن پی برد. مثلا منطقه‌ای کوهستانی، عسل مرغوبی دارد و می‌توان روی برندینگ این محصول کار کرد. جایی دیگر صیفی‌جات خوبی دارد و به همین ترتیب می‌توان از این ظرفیت‌ها در جهت گردش اقتصاد کمک گرفت. در شهر لافت ما به پیام زمینه این شهر توجه کردیم، به شناخت رسیدیم، با جوامع محلی گفت‌وگو کردیم و از آن‌ها آموختیم، این آموزه‌ها به بسته‌های آموزشی و سپس به رویدادهایی مثل سفرهای دریایی ناخدایان و کارگاه آموزشی «کودک معمار» تبدیل شد».
شهردار بندر تاریخی لافت افزود: «درست است که این‌ها رویداد بودند اما در قالب آن‌ها آموزش و آگاهی بود. جامعه محلی با ارزش‌های خود زندگی می‌کند و چون به آن‌ها عادت کرده، به میزانی که گردشگر به آن‌ها توجه می‌کند، جامعه محلی به این ارزش‌ها توجه نمی‌کند. مثل همان جمله که می‌گوید: «ساکنان دریا پس از مدتی صدای امواج را نمی‌شنوند و چه تلخ است قصه عادت». ما به آن‌ها گفتیم که با چه گنج‌هایی زندگی می‌کنند و می‌توانند از آن‌ها بهترین بهره را ببرند».

اقتصاد فعال در سایه افزایش کاربری‌های محرک
آتشین‌ماه به ایجاد کاربری‌های محرک در شهر اشاره کرد و گفت: «جامعه محلی با بسته‌های آموزشی آشنا شدند و سپس خودشان کاربری محرک ایجاد کردند. 
در این راستا ۳ پدل برد را در اختیار جوانان محلی قرار دادیم و آن‌ها خود با افزایش تعداد این بردها به ۱۱عدد، باشگاه ورزش‌های آبی راه‌اندازی کردند و این‌گونه اقتصاد دریاپایه را قدم به قدم پیش بردیم‌. کافه‌ها و رستوران‌های مختلف در شهر ایجاد شد و این کاربری‌های محرک سبب شد که اقتصاد 
شهر به گردش درآید. امروز شاهد خلق کاربری‌های محرک بیشتری در بافت تاریخی هستیم».
وی افزود: «چرخه‌ای ایجاد شده که گردشگر وارد شهر می‌‌شود، از کافه و رستورا‌ن‌ها و تفریحات آبی استفاده می‌کند، سپس سوغات و صنایع دستی لافت را تهیه می‌کند و این‌گونه اقتصاد جامعه‌محلی پویا می‌شود».
شهردار لافت با بیان اینکه خانه صنایع دستی بندر تاریخی لافت به کمک بانوان لافتی راه‌اندازی شد، گفت: «گردشگران می‌توانند علاوه بر خرید صنایع دستی، محصولات غذایی تهیه شده توسط بانوان لافتی را هم در این محل تهیه کنند و این‌ها همه چرخ محرکی برای گردش اقتصاد جامعه محلی در لافت است».

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img