07

دی

1403


اقتصادی

22 آبان 1403 10:24 0 کامنت

هرمزگان پیشتاز در اجرای سیستم‌های نوین آبیاری


در حال حاضر سطوح زیر کشت در استان بیش از ۱۶۰ هزار هکتار و کل تولید در بخش کشاورزی هرمزگان نیز نزدیک به ۴ میلیون تن می باشد. «عباس مویدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با تاکید بر تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بخش کشاورزی را دارای اقتصاد مردم محور عنوان کرد و گفت: طی سه ساله اخیر شاخص های بخش کشاورزی از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است و این مرهون تلاش همه بهره برداران، تولید کنندگان، محققان و کارشناسان مجموعه جهاد کشاورزی در استان است. وی در خصوص مدیریت بهینه منابع آبی و رشد ۴ درصدی اجرای سیستم های آبیاری در استان اظهار داشت: بالغ بر ۸۸ درصد اراضی کشاورزی دارای آب پایدار بوده و مجهز به سیستم های نوین آبیاری است و از این لحاظ جایگاه نخست کشور را دارا است.
وی با بیان اینکه کلیه پروژه های استان با حمایت های لازم تامین اعتبار شده و از پیشرفت متناسب با برنامه زمانبندی برخوردار بوده اند، افزود: طی این مدت میزان اعتبار تخصیص یافته از منابع ملی جهت توسعه بخش کشاورزی بالغ بر ۲ هزار میلیارد بوده که بیانگر رشد و پیشرفت اعتبارات بخش کشاورزی هرمزگان بوده است. 
«مویدی» با تاکید بر حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان در این بخش بیان کرد: طی سال گذشته علیرغم محدودیت منابع در سطح کشور نسبت به درخواست متقاضیان، برای بیش از ۴ هزار و ۷۵۰ نفر بهره بردار بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره از ردیف های مرتبط پرداخت شده است که در مقایسه با سنوات گذشته و سایر استان ها، کم نظیر بوده است.وی همچنین یادآور شد: در سه ساله اخیر بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ترجیحی به بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ طرح بخش کشاورزی پرداخت شده است که نتایج آن اجرای طرح های اقتصادی بخش کشاورزی با ارزش سرمایه گذاری بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان و تامین بخشی از نقدینگی با بیش از ۵ هزار واحد تولیدی است.

طرح اصلاح و نوسازی باغات، الگویی موفق در کشور

  
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تصویب طرح اصلاح و نوسازی باغات نخیلات و میوه های گرمسیری را از مهمترین تصمیمات جلسات سفرهای استاندار به شهرستان ها مطرح کرد و افزود: مقرر شد ۲۷۰ میلیارد ریال از اعتبارات تملک دارائی های استان در قالب کمک های فنی اعتباری جهت کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی تا ۱۰ درصد به این بخش اختصاص یابد که بعنوان الگویی موفق در سایر استان ها مورد استفاده قرار گرفته است.
«مویدی» یادآور شد: به منظور نوسازی باغات غیر اقتصادی و فرسوده با اولویت نخیلات و میوه های گرمسیری، این سازمان ضمن انعقاد قرارداد عاملیت با بانک کشاورزی، مبلغ ۷۴۴ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در اختیار ۲۴۰ نفر از نخلکاران استان با سطحی بالغ بر یکهزار و صد هکتار قرار داد. وی از رشد ۸۰ درصدی سطوح گلخانه ها خبر داد و طرح احداث بزرگترین باغ مکانیزه خرمای مجول در بشاگرد، توسعه زراعت چوب با عملیات اجرایی در سطح یکهزار هکتار از اراضی دشت کلاوی سیریک، توسعه مزارع موز در جاسک، اجرای خط انتقال آب بطول ۱۶۵ کیلومتر در دشت مرکزی میناب، توسعه مراکز تکثیر و پرورش آبزیان، بهره برداری از ۱۴۵ سازه آبخیزداری، افزایش تولید نهال از ۳۵۰ اصله به ۸ میلیون اصله را از اقدامات موثر بخش کشاورزی برشمرد. بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان طی سه ساله اخیر تولید گوشت قرمز ۴ درصد و تولید گوشت مرغ از ۲۲ درصد رشد برخوردار بوده است. این در حالی ست که با توجه به افزایش ضریب مکانیزاسیون و مکانیزه شدن اکثر مرغداری ها و نیز افزایش سطح آگاهی و استفاده از مدیریت علمی و دستور العمل های بهداشتی در واحدهای مرغداری، میانگین تلفات متعارف نسبت به سنوا ت گذشته از روند کاهشی برخوردار بوده است.

رشد ۷۰ درصدی جذب ماده خام در صنایع تبدیلی و تکمیلی


به گفته «عباس مویدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، طی سه سال اخیر با بهره برداری از ۲۲۴ واحد صنایع تبدیلی مجموع جذب ماده خام در استان به بیش از ۲ میلیون تن افزایش یافته است و این در حالی ست که طی این مدت، جذب ماده خام در این واحدها از رشد ۷۲ درصدی برخوردار بوده است  و این یک تحول چشمگیر در صنایع کشاورزی استان هرمزگان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی نقش موثری در افزایش درامد و اشتغالزایی روستاییان دارد اظهارداشت: طی این مدت با رشد واحد های صنایع تبدیلی برای بیش از ۶ هزار نفر در استان اشتغال ایجاد شده است و این امر بیکاری های فصلی و دائمی در روستاها که بعنوان یکی از مشکلات عمده کشاورزان در مناطق مختلف است را تا حد زیادی کاهش می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان یادآور شد: از دیگر مشکلات عمده کشاورزان از بین رفتن و ضایعات محصولات کشاورزی در دوره های زمانی و همچنین ارتباط ناقص با بخش های اقتصادی است و صنایع تبدیلی و تکمیلی این مشکلات را تا حد زیادی مرتفع    می کند بطوریکه این ایجاد صنایع باعث ارزش افزوده، ایجاد اشتغال مفید و جلوگیری از اتلاف محصولات خواهد شد.

مشارکت و مردمی سازی بخش کشاورزی گام مهمی در جهش تولید


رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، تکیه بر ظرفیت های مردمی و فراهم نمودن زمینه مشارکت در تصمیم گیری را گام مهمی در توسعه کشاورزی و رشد تولید برشمرد و یادآور شد: ایجاد و توسعه صندوق های حمایت از فعالیت های بخش کشاورزی از اقدامات موثر در مردمی سازی تولید بوده که هم اکنون ۲۳۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان فعالیت می کند و افزایش سرمایه و توانمند سازی ۱۰ صندوق‌ حمایت از توسعه بخش‌کشاورزی و منابع طبیعی نیز صورت گرفته است. «مویدی» با بیان اینکه مردمی سازی در بخش کشاورزی به توسعه و پایداری تولید می انجامد خاطر نشان کرد: توسعه زنبور داری در استان از جمله طرح های مردمی سازی در این بخش بوده است که تولید عسل از ۱۳۰ تن به ۲۱۰ تن با ۹ هزار کلنی زنبور عسل افزایش یافته است. 
وی افزود: طرح نوغانداری با کاشت درختان توت و توزیع جعبه پیله کرم ابریشم برای اولین بار در استان، افزایش پرورش ماهیان گرمابی از ۶۵۰ تن به ۷۵۰ تن در استخرهای ذخیره آب کشاورزی، افزایش پرورش ماهیان زینتی از ۱۵۹ هزار قطعه به ۲۸۰ هزار قطعه و احداث ۱۰ سازه آبخیزداری با مشارکت مردم و خیرین از جمله طرح های مردمی سازی در بخش کشاورزی است. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان همچنین یادآور شد: صدور مجوز های کسب و کار بخش کشاورزی از ۲ هزار و ۴۰۰ فقره به ۵ هزار و ۳۰۰ فقره افزایش یافته است که طی دوسال از رشد ۱۲۰ درصدی برخوردار بوده است.
 

دیدگاه ها (0)
img