اجتماعی
بیش از دو ماه است که فعالیت کورههای ذغال در شهرستان رودان به دلیل قطع سهمیه سوخت متوقفشده است. برخی از شهروندان رودانی در تماس با صبح ساحل خواستار پیگیری رسانهای این موضوع شدند. آنها بیان داشتند مسئولان مربوطه، به دلایل جلوگیری از قاچاق، سوخت موردنیاز کورههای شهرستان را قطع کردند.
بیش از دو ماه است که فعالیت کورههای ذغال در شهرستان رودان به دلیل قطع سهمیه سوخت متوقفشده است. برخی از شهروندان رودانی در تماس با صبح ساحل خواستار پیگیری رسانهای این موضوع شدند. آنها بیان داشتند مسئولان مربوطه، به دلایل جلوگیری از قاچاق، سوخت موردنیاز کورههای شهرستان را قطع کردند. این موضوع مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده و در حال حاضر به دلیل نداشتن سوخت، کورههای ذغال رودان تعطیلشده است. رئیس اداره امور اصناف و تشکلهای صنفی سازمان صمت استان هرمزگان در گفتگو با صبح ساحل، یکی از دلایل قطع سهمیه را مدارک ناقص کورهداران اعلام کرد که هم اکنون مدارک تایید سهمیه سوخت 242 واحد فعال در حال ارسال به شرکت پخش فرآوردهها است.
اواسط آبان ماه جاری، گروهی از کورهداران و تولیدکنندگان ذغال از شهرستان رودان پس از مراجعه به دادگستری و استانداری هرمزگان خواستار رسیدگی به وضعیت قطع سهمیه سوخت خود شدند. یکی از کورهداران به صبح ساحل گفت:"سال گذشته پس از صدور مجوز و پروانه کسب کورهپزی زیر نظر اتحادیه مصالح ساختمانی، با سرمایهگذاری سنگین، فعالیت خود را شروع کردم و در این مدت چند بار سهمیه سوخت قطع شد که با پیگیریها این مشکل برطرف شد اما از دو ماه گذشته به دلیل نامعلومی سوخت ما قطع شد و هیچ سوختی به من و همه کورهداران شهرستان تعلق نگرفت، در حال حاضر کورهها به دلیل نبود سوخت غیرفعال مانده و سرمایههایشان درخطر نابودی است. حتی در سال جهش تولید با مشارکت مردم نیز چند واحد که بهتازگی مجوز گرفتهاند که تولید کنند، به دلیل قطع سهمیه سوخت نتوانستند کار خود را شروع کنند". وی ادامه داد: "روزانه حدود 500 تن چوب با 30 تا 40 دستگاه خودرو از شهرستان رودان راهی جهرم میشود تا در کوره ذغالسازی آنها تبدیل به ذغال شود در صورتی که در این مدت یکساله ما نیز توانستیم با کورهها این چوبها را تبدیل به ذغال کنیم و در بازار بفروشیم و اشتغالزایی نماییم اما مسئولان به بهانه قاچاق سوخت، سهمیه سوخت کورهداران را قطع کردند و باوجود تورم و گرانیهای فزاینده، باعث از دست رفتن مشاغل و بیکاری صدها نفر از مردم این شهرستان شدهاند".
«اصغر سالاری»، عضو کمیسیون بازرسی اتحادیه تولیدکنندگان مصالح ساختمانی شهرستان رودان گفت: یک سال پیش بالغبر 6 میلیارد تومان برای احداث کوره ذغال هزینه کردم و با 12 کارگر مشغول به کار شدم اما از دو ماه قبل به بهانه قاچاق سوخت، سوخت همه کورهداران منطقه را قطع کردند و اکنون با تعطیلی کارگاه ذغالسازی، چک 500 میلیون تومانی من برگشتخورده است. این مشکل فقط متعلق به من نیست بلکه همه کورهداران اکنون با مشکلات مالی و هزینههای اضافی مواجهاند و خواهان پیگیری برای رفع این مشکل و بازگشت سهمیه سوخت خود هستند". وی ادامه داد:" با تکیهبر مجوزهای رسمی اقدام به سرمایهگذاری کردیم و خواستار حمایت از تولیدات بومی و جلوگیری از رکود بیشتر در این بخش هستیم و عدم پاسخگویی مسئولان، خسارات جبرانناپذیری را برای کارگران و کورهداران ایجاد خواهد کرد».
سالاری با تأکید بر اینکه اگر کورهداران تخلفی کردهاند مسئولان آن را بازگو نمایند، افزود: "بعد از یک سال گفتند که واحد تولیدی طبق ماده 80کانون نظام صنفی، بایستی در مکان تجاری باشد کارگاه کوره ذغال من، در شهر زیارتعلی است عمده کورهها نیز در برنطین هستند، پس از تعطیلی کارگاهها، بالغبر 2 هزار نفر در چرخه اشتغال از دلالان تا کارگران، چوببرها، شرکتهایکارتنسازی و بستهبندی بیکار شدند.
«حامد آزادی» معاون فرماندار رودان دلیل توقف سوخت را در دستور ساختاربندی دانست که متولیان این دستور ارگانهایی مانند صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هستند. وی تصریح کرد: تصمیم قطع شدن موقت سوخت در منطقه، تصمیم استانی است که منتظر دستورالعمل صنعت و معدن استان هستیم.
«محمد تنیده»، رئیس اداره امور اصناف و تشکلهای صنفی سازمان صمت استان هرمزگان توضیحاتی در این رابطه داد. وی این را عنوان کرد که شهرستان رودان دارای 700 واحد کوره ذغال است، از این تعداد 242 واحد فعال هستند. تنیده گفت: دارندگان پروانه کسب صنفی در رسته تولید ذغال پس از بازدید و تائید اتحادیه مربوطه، ملزم به ثبت اطلاعات آمار تولید و خریدوفروش در سامانه جامع تجارت هستند. وی ادامه داد: پس از انجام مراحل یادشده جهت تخصیص سوخت بهصورت سامانهای، اداره صمت آنها را به شرکت پخش معرفی خواهد کرد که در این مراحل بسیاری از این واحدها به دلیل عدم شفافیت و ارسال مدارک ناقص از تخصیص سوخت محروم میشوند. تنیده این را گفت که مدارک 242 واحد فعال پس از تایید از سوی اداره صنعت و معدن برای سهمیه سوخت، در حال ارسال به شرکت پخش فراوردههای استان است که ادامه روند اخذ سهمیه سوخت بر عهده پخش فرآوردههاست.
"حامد ملازاده صادقیون" رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه هرمزگان بیان کرد که این شرکت براساس قانون به وظایف خود عمل میکند. وی صرفا عنوان کرد که در این شرکت مٌر قانون انجام میشود اما مشخص نکرد از کدام قانون سخن میگوید. ملازاده صادقیون از پاسخگویی بیشتر به سوالات خبرنگار صبح ساحل در رابطه با این موضوع امتناع کرد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
ازدواج و طلاق در هرمزگان افزایش یافت
بازگشت حجاج هرمزگانی از حج تمتع
رگ مصنوعی جایگزین شریان بيماربندرعباسي شد
شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان رتبه سوم دستگاه برتر استانی را کسب کرد
احداث مصلی بندرعباس در بی پولی گیر کرده است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
خدمتی دیگر از شهرداری: اضافه شدن بوستان گل نرگس به سیمای بندرعباس
تورم بخش زراعت و دامداری 34 درصد اعلام شد
آمریکا حکم بازداشت علیه نتانیاهو را رد کرد
مسابقات مينى فوتبال رده خردسالان بخش بندزرک/ ثامن كردر رضوى بر سکوی قهرمانی ایستاد
وزیر رفاه: یارانه کسی حذف نشده است
شرایط ثبتنام خودرو وارداتی برای جانبازان اعلام شد