29

آبان

1403


اجتماعی

28 آبان 1403 09:08 0 کامنت

گرد پیری بر چهره‌اش نشسته و گذران عمر راه رفتن را برایش دشوار کرده است. به‌سختی و با عصا راه می‌رود اما هرروز صبح او را در کوچه می‌توان دید که در یک دستش عصا و در دست دیگرش جاروست.


«ما فاطمه» هر صبح جلوی در خانه‌اش را جارو می‌زند و معتقد است: «اگه کوچه جارو کنی، برکت اتا به خونه». به باور او این کار به خانه‌اش برکت می‌آورد و ادای دینی است به شهر و دیاری که در آن زاده شده و عمر گذرانده است. این زن کهنسال «فاطمه سفاری لافتی» است که همه ساکنان بندر تاریخی لافت، فارغ از نسبتی که با او دارند، «ما فاطمه» (مادر) صدایش می‌زنند. نظافت کوچه توسط «ما فاطمه» برخاسته از باورهای قدیمی او و احساس تعلقی است که به این مکان دارد؛ نمودی از به‌جا آوردن مسئولیت اجتماعی است که انسان در قبال شهر و شهروندان دارد و در واقع شرط لازم برای توسعه و البته حفظ هویت شهر و به‌طور ویژه در بندر تاریخی لافت، حفظ هویت تاریخی و بافت کهن شهر است. آگاهی مردم از ارزش بافت تاریخی، ضامن بقای آن است. انگیزه مردم برای مشارکت در حفظ این بافت و هویت تاریخی، با میزان تعلقی که نسبت به آن دارند رابطه مستقیم دارد. طبیعتا ساکنان قدیمی حس تعلق بیشتری به شهر دارند و به همین جهت آن‌ها سرمایه‌های انسانی آن منطقه محسوب می‌شوند. آن‌چه به حفظ هویت تاریخی و بافت کهن شهر تداوم می‌بخشد، ایجاد یا انتقال این تعلق مکانی به نسل امروز و ساکنان جدید شهر است؛ نکته‌ای که شهردار بندر تاریخی لافت به‌خوبی آن را دریافته است.
«محمد آتشین‌ماه»، تعدادی از دانش‌آموزان و نسل جدید لافت را به خانه «ما فاطمه» برد تا درس زندگی و مسئولیت‌پذیری در قبال شهر و شهروند را از این سرمایه کهنسال شهر بیاموزند. در این دیدار «ما فاطمه» به‌عنوان شهروند نمونه بندر تاریخی لافت تقدیر شد.ضمن آرزوی سلامتی برای این مادر گرانقدر، امید داریم که او الگویی برای همه ما باشد. 

  

 

 

 

 

روزنامه صبح ساحل
 

دیدگاه ها (0)
img