07

دی

1403


اقتصادی

06 آذر 1403 08:04 0 کامنت

به نظر شما علت شکل گیری دیسکانت مضاعف در صندوق‌های اهرمی چه بود؟
صندوق‌های اهرمی دارای دو نوع واحد سرمایه‌گذاری هستند که شامل واحدهای ممتاز و عادی است. واحدهای عادی مختص افرادی است که ریسک‌پذیری کمی دارند. لازم به ذکر است که این واحدها یک بازدهی معقول ثابت سالانه را کسب می‌کند. از طرفی در این صندوق‌ها از منابع حاصل شده به عنوان بدهی برای واحدهای ممتاز استفاده می‌شود. دارندگان واحدهای ممتاز، این سود ثابت سالیانه را پرداخت می‌کنند و از منابع حاصل شده برای خرید سهام استفاده می‌کنند. بر همین اساس چیزی که روی تابلوی بازار سرمایه به عنوان ای‌تی‌اف مشاهده و معامله است؛ همین واحدهای ممتاز صندوق‌های اهرمی است. طبیعتا به واسطه ماهیت اهرمی و وجود بدهی که در دل واحدهای ممتاز وجود دارد؛ اگر بازار صعودی باشد؛ نرخ رشد واحدهای ممتاز بیشتر از بازار خواهد بود و اگر بازار رنج و یا نزولی باشد؛ به واسطه پرداخت سود ثابت سالیانه ریزش این صندوق‌ها بیشتر از قیمت‌های صندوق‌های عادی و قیمت‌ سهام خواهد بود. به‌طور مثال اگر در یک روز، قیمت سهام سه درصد مثبت باشد؛ به دلیل اهرمی بودن بازار و به نسبت ضریب اهرمی هر صندوق، خالص ارزش دارایی صندوق، رشد بیشتری می‌کند.بر فرض مثال، اگر ضریب اهرمی یک صندوق دو باشد و سهامی که در دل واحدهای ممتاز صندوق است؛ به طور میانگین سه درصد رشد می‌کند؛ طبیعی است که خالص ارزش دارایی صندوق، بایستی بیشتر از سه درصد و متناسب با ضریب اهرمی صندوق رشد کند. در شرایط حال حاضر بازار، به دلیل وجود ریسک‌های سیستماتیکی که وجود دارد؛ قانون‌گذار دامنه نوسان را محدود کرده است و برای تمام سهام و صندوق‌ها دامنه نوسان مثبت، منفی سه درصد را در نظر گرفته است. در صورتی که قبل از این شرایط، دامنه نوسان‌صندوق‌های سهامی دو برابر دامنه نوسان سهام بود. 
به‌طوری‌که سهام از دامنه نوسان پنج درصد و صندوق‌ها از دامنه نوسان ده درصدی برخوردار بودند. به همین دلیل، به نسبت رشد خالص ارزش دارایی صندوق، امکان نوسان قیمت متناسب وجود داشت. اما در حال حاضر به دلیل محدودیت دامنه نوسان، صندوق‌های اهرمی امکان رشد بیش از سه درصد را ندارند و این موضوع باعث ایجاد حباب منفی یا دیسکانت مضاعف در صندوق‌ها می‌شود. به بیان دیگر نوعی ارزان‌فروشی در صندوق‌ها رخ دهد و به دنبال آن صف خرید‌های سنگینی در صندوق‌های اهرمی ایجاد می‌شود و چنانچه بازار با استقبال مواجه شود؛ طبیعتا باید این حباب‌های منفی جبران شود.

در حال حاضر کدام صندوق‌های اهرمی بیشترین و کمترین میزان حباب را دارند و علت این تفاوت در میزان حباب صندوق‌ها چیست؟
در شرایط فعلی به واسطه تغییراتی که صندوق اهرمی بیدار در صدور واحدهای ممتاز خود انجام داد؛ بیشترین درصد حباب منفی مربوط به این صندوق است و کمترین حباب منفی نیز مربوط به صندوق موج می‌باشد. علت این موضوع نیز آن است که استقبال سرمایه‌گذار از مدیریتی که روی صندوق انجام می‌شود؛ متفاوت است.

با توجه به تغییراتی که پس از پیروزی ترامپ پیش خواهد آمد؛ کدام صندوق‌های اهرمی و با چه چینش پرتفویی، برای سرمایه گذاری مناسب‌ترند؟
پاسخ به این سوال بستگی به دیدگاه هر سرمایه‌گذار نسبت به آینده بازار دارد. اگر سرمایه‌گذار دیدگاه صعودی نسبت به بازار داشته باشد؛ صندوق‌های با ضریب اهرمی بالاتر چه از نوع کلاسیک و چه از نوع بالقوه، مناسب‌تر هستند. نمونه این نوع صندوق، صندوق شتاب با ضریب اهرمی سه است. ولی اگر قرار باشد نگاه محتاطانه‌ای به بازار داشته باشیم؛ باید سراغ صندوق‌هایی با ضریب اهرمی کمتر برویم. همچنین اگر دید صعودی نسبت به دلار وجود داشته باشد؛ بایستی به سراغ صندوق‌هایی با سهام دلاری رفت. همچنین به دلیل فروش خودرو در بورس کالا، خرید سهام خودرویی مناسب خواهد بود. بر همین اساس سرمایه‌گذار باید با بررسی پرتفوی صندوق‌ها که وزن کدام دارایی در آن بیشتر و یا کمتر است؛ نسبت به خرید آن بایستی اقدام کند.

در حال حاضر،استراتژی مناسب برای معامله صندوق‌ها در بازار آپشن چیست؟  
همان‌طور که پیشتر نیز مطرح شد؛ در بازار اختیار معامله استراتژی‌های مختلف وجود دارد که انتخاب آن به دید سرمایه‌گذار نسبت به آینده بازار بستگی دارد. یعنی مثلا اگر با توجه به اینکه جو قالب بازار نسبت به بازار سرمایه صعودی است؛ سرمایه‌گذار می‌تواند یکی از استراتژی‌های صعودی را انتخاب کند. بر همین اساس باید گفت، پرکاربردترین استراتژی رایج در بازار، استراتژی کال اسپرد صعودی است. این استراتژی به این نحو انجام می‌شود که سرمایه‌گذار، اختیار خرید سهمی که انتظار رشد آن وجود دارد را خریداری می‌کند و با فروش یک اختیار خرید در زیان، قسمتی از وجه سرمایه‌گذاری آن برمی‌گردد. در صورتی که بازار صعودی باشد؛ سرمایه‌گذار موفق به شناسایی سود مناسبی که بیشتر از سود رشد سهام پایه است؛ خواهد شد.

آیا استراتژی بدون ریسک برای معامله صندوق‌ها در بازار آپشن وجود دارد و آیا با توجه به پتانسیل بالای بازار برای صعود، یک استراتژی معقول و مناسب است یا بایستی از استراتژی های پرریسک‌تر بهره برد؟
اگر سرمایه‌گذاری مایل به انتخاب یک استراتژی بدون ریسک باشد؛ استراتژی اختیار خرید پوشش داده شده یا همان کاورکال توصیه می‌شود. در این استراتژی بایستی یک دارایی پایه مانند یکی از صندوق‌های اهرمی، خریداری شود. سپس یک اختیار خرید از آن را به فوش رساند. هرچقدر قیمت پایین‌تری برای فروش آن انتخاب شود؛ این استراتژی کم ریسک‌تر خواهد بود. به این ترتیب، سرمایه‌گذار یک سود منطقی و مناسب را به صورت ماهانه شناسایی خواهد کرد. طبیعتا اگر دید سرمایه‌گذار نسبت به بازار صعودی باشد؛ اختیار خریدی که به فروش می‌رساند بایستی قیمت اعمال بالاتری داشته باشد تا هم از رشد دارایی پایه منتفع شود و هم پریمیومی که دریافت می‌کند؛ منجر به تامین مالی مناسب برای وی شود. 
 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img