29

آذر

1403


اجتماعی

شهرستان‌ها

10 آذر 1403 09:55 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، در سال‌های گذشته، شهرستان بندرخمیر شاهد شیوع محدود بیماری آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان بوده است. این بیماری به ویژه در فصول سرد سال و زمان مهاجرت پرندگان مهاجر از کشورهای شمالی، به سرعت گسترش یافته و خسارات اقتصادی زیادی به صنعت مرغداری وارد کرده است. در سال ۲۰۱۸، شیوع این بیماری در برخی مناطق شهرستان باعث کشتار و معدوم‌سازی هزاران پرنده شد و مشکلاتی در تامین گوشت و تخم‌مرغ به وجود آورد.

ملی‌نژاد افزود: «آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است. در صورت آلوده شدن پرندگان، احتمال انتقال این بیماری به انسان‌ها نیز وجود دارد، بنابراین رعایت اصول بهداشتی و پیشگیرانه بسیار اهمیت دارد.»

وی همچنین تاکید کرد که خرید و فروش هرگونه پرنده زنده، مرغ، خروس، جوجه و تخم‌مرغ غیرمجاز و فاقد گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، در سطح شهرستان بندرخمیر به شدت ممنوع است. فروش پرندگان در قالب ماشین‌های پرنده‌فروشی و دست‌فروشی نیز تحت هیچ شرایطی مجاز نخواهد بود.

رئیس دامپزشکی شهرستان در پایان گفت که با فروش مرغ و جوجه زنده به صورت دوره‌گردی به طور جدی برخورد خواهد شد و از عموم شهروندان خواست که در صورت مشاهده چنین مواردی، سریعاً آن را به اداره دامپزشکی شهرستان گزارش دهند. برای این کار، می‌توانند از طریق سامانه فوریت‌های دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند.

   

استان هرمزگان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از مهم‌ترین مسیرهای مهاجرت پرندگان در فصل‌های سرد سال است. تالاب‌های این استان میزبان هزاران پرنده مهاجر از جمله انواع اردک‌ها، فلامینگوها و مرغابی‌ها هستند که از مناطق سردسیر به این نواحی مهاجرت می‌کنند.
از جمله تالاب‌های مهم استان هرمزگان که هر ساله میزبان پرندگان مهاجر هستند می‌توان به تالاب طاهری، تالاب خورشید، تالاب قشم و تالاب جاجرود اشاره کرد. این تالاب‌ها علاوه بر اینکه زیستگاه‌های حیاتی برای پرندگان هستند، به دلیل تجمع تعداد زیاد پرندگان مهاجر در فصول سرد، ریسک بالایی برای شیوع بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان ایجاد می‌کنند.
در سال‌های گذشته، به ویژه در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، شاهد شیوع آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان در برخی مناطق تالابی استان هرمزگان بوده‌ایم که موجب نگرانی‌های بهداشتی و خسارات اقتصادی به صنعت مرغداری و پرورش طیور شد. در این سال‌ها، مقامات دامپزشکی مجبور به معدوم‌سازی تعداد زیادی از پرندگان آلوده شدند تا از گسترش بیماری جلوگیری کنند.

دیدگاه ها (0)
img