15

فروردین

1404


اجتماعی

16 آذر 1403 12:32 0 کامنت

گلایه اهالی روستای نیمه‌کار؛ دهستان نیمه‌کار از توابع شهرستان خمیر چشمه‌های شیرین و زلال از دل خط لوله شکسته‌ای می‌جوشند و سال‌هاست بدون تعمیر رها شده. این وضعیت، مصداق ضرب‌المثل «آب در کوزه و ما تشنه‌لبان می‌گردیم» است.

  

به گزارش صبح ساحل، بحران کم‌آبی در دهستان نیمه‌کار، موضوع تازه‌ای نیست. این منطقه که جمعیتی بالغ بر 23 هزار نفر دارد، سال‌هاست از کمبود آب شرب رنج می‌برد. زیرساخت‌های فرسوده آبرسانی، نبود مدیریت صحیح منابع آب، و بی‌توجهی مسئولین باعث شده مردم با وجود نزدیکی به منابع آب، همچنان تشنه بمانند. مشکل کم‌آبی در این دهستان، به‌ویژه در سال‌های اخیر با شکستگی خط لوله‌ای که آب را از منبع درگور به این منطقه می‌رساند، بحرانی‌تر شده است

 خط لوله ۹ کیلومتری از منبع درگور، بیش از یک سال است که شکسته و به‌جای تأمین آب برای مردم، آب تصفیه‌شده را به شوره‌زارها هدایت می‌کند. این شکستگی‌ها نه‌تنها باعث اتلاف منابع ارزشمند آب شده، بلکه خسارات جبران‌ناپذیری به محیط‌زیست منطقه وارد کرده است. با وجود تلاش‌ها و درخواست‌های مکرر مردم، هیچ اقدامی برای تعمیر این خط لوله صورت نگرفته است.

یکی از شهرندان این روستا با کنایه می‌گوید: اهالی دهستان نیمه‌کار از مسئولین و نهادهای مرتبط دعوت می‌کنند تا با بازدید از این چشمه‌های تازه‌جوش، از این فرصت برای توسعه گردشگری و درآمدزایی استفاده کنند. این چشمه‌ها، که به نوعی نمادی از بیت‌المال به بادرفته هستند، می‌توانند منبعی ارزشمند برای منطقه باشند.

مردم دهستان این سؤال را مطرح می‌کنند که چطور هزاران کیلومتر لوله‌کشی برای رساندن آب به دل کویر انجام می‌شود، اما ۹ کیلومتر خط لوله حیاتی در دهستان نیمه‌کار، که می‌تواند آب شرب ۲۳ هزار نفر را تأمین کند، بیش از یک سال است که بدون هیچ اقدامی رها شده است؟ یکی از اهالی با انتقاد از وضعیت موجود گفت: «اینجا بیت‌المال و حق فرزندان ماست که با بی‌توجهی مسئولان از بین می‌رود. اما هیچ نهادی پاسخگو نیست.» به‌نظر می‌رسد، جمله‌ای دیگر نیز گویای این وضعیت باشد: «اگر چاه آب ندارد، برای مقنی نان دار»

 

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

معدومی ۵۴۰ کیلو گرم مواد غذایی تاریخ گذشته در شهرستان جاسک