03

دی

1403


اقتصادی

17 آذر 1403 08:06 0 کامنت

 بر همین اساس، مهم‌ترین دلایل این عقب‌نشینی را می‌توان پیروزی دونالد ترامپ، آتش‌بس موقت بین لبنان و اسرائیل، تغییر دیدگاه و انتظارات سرمایه‌گذاران نسبت به چرخه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و همچنین خودداری چین از افزایش سطح ذخایر طلا به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلا برای ششمین ماه متوالی برشمرد. برای بررسی دقیق‌تر روند حرکتی طلای جهانی و طلای داخلی، به سراغ ابراهیم حاجی احمدی، تحلیل‌گر و کارشناس ارشد بازارهای مالی رفته‌ایم؛ تا در این خصوص با ایشان گفتگو کنیم. در ادامه با صبح ساحل همراه باشید.

 


به نظر شما در سال 2025 طلا در چه محدوده قیمتی نوسان خواهد داشت؟ آیا تارگت‌های بالای سه هزار دلار برای طلا محتمل است یا با توجه به رویکرد جمهوری‌خوا‌هان در سال اول پس از انتخابات، چندان محتمل نیست.


قبل از پاسخ به این سوال بایستی به مهم‌ترین دلایل عقب نشینی طلای جهانی پس از یک رالی صعودی قدرتمند که زمینه‌ساز رشد 35 درصدی طی سال 2024 شد اشاره کنیم که عبارت است از: پیروزی دونالد ترامپ با شعار مبتنی بر صلح و زمینه‌سازی جهت ایجاد فضای مذاکره میان روسیه و اوکراین، آتش بس موقت بین لبنان و اسرائیل، تغییر دیدگاه و انتظارات سرمایه‌گذاران نسبت به چرخه کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و همچنین خودداری چین از افزایش سطح ذخایر طلا به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلا برای ششمین ماه متوالی. در این مقاطع موضوع حائز اهمیت این است که از زمانی که دورنمای ریاست جمهوری دوم دونالد ترامپ به واقعیت تبدیل شد؛ طلا با مشکل مواجه شده است. علی رغم اینکه کاهش 9 درصدی از پایان ماه اکتبر (260 دلاربه ازای هر اونس) ممکن است جزئی به نظر برسد؛ اما از دست رفتن این مومنتوم صعودی قابل توجه است و این امر می‌تواند برای باز پس‌گیری سقف‌های بالاتر طلا حداقل در کوتاه مدت چالش برانگیز باشد. از این رو و با توجه به احتمال اعمال تعرفه‌های ایالات متحده بر کالاهای چین در کوتاه مدت می‌توان انتظار داشت طلا تحت فشار قرار بگیرد و به نظر می‌رسد طلای جهانی جهت تکمیل فاز اصلاحی نیازمند صرف زمان بیشتری باشد. بنابراین در صورت عدم تغییرات اساسی در مفروضات تحلیلی به نظر نوسانات احتمالی انس جهانی طلا  در دامنه تقریبی 2350 الی 2650 دلار طی سه الی شش ماه آینده دلار دور از ذهن نخواهد بود اما در میان‌‌مدت و بلند مدت (نیمه دوم 2025) و پس از تکمیل فاز احتمالی مذکور سقف‌های قیمتی بالاتر و اهدافی حوالی 3000 دلار نیز می‌تواند در دسترس قرار بگیرد.

 

به نظر شما تا چه اندازه ریسک وقوع جنگ گسترده در خاورمیانه و همچنین چین و تایوان، در سال 2025 محتمل است؟
 

ریسک بالقوه احتمال تشدید تنش‌ها و جنگ همچنان بر فضای بازارهای مالی سایه افکنده است و در صورت بالفعل شدن و بروز ریسک سیستماتیک جدید، طلا به عنوان یک دارایی امن و تدافعی جهت پوشش ریسک مورد اقبال قرار خواهد گرفت اما با توجه به سنتیمنت حاکم بر بازارهای ریسکی، نظیر بازار سهام و کریپتوکارنسی مارکت، هنوز نشانه‌های بزرگی از احتمال وقوع یک جنگ گسترده‌ فرسایشی جدید رویت نمی‌شود.

 

با توجه به حراج‌های پی در پی سکه در چند وقت اخیر، آیا باید منتظر افت قیمت طلای داخلی و یا اصلاح زمانی در آن باشیم؟ تارگت قیمتی طلا و دلار را در چه محدوه‌ای پیش بینی می‌کنید؟
 

بی‌شک رویکرد بازارساز می‌تواند بر میزان عرضه و تقاضا و حباب قیمتی اثرگذار باشد؛ اما نبایستی فراموش کنیم که قیمت طلای داخلی بیش از هر چیز متاثر از تغییرات نرخ دلار و طلای جهانی است از این رو با توجه به شرایط موجود فعلا اصلاح عمیق در نرخ دلار کمی بعید به نظر می‌رسد و در صورت عدم بروز ریسک سیستماتیک جدید در کوتاه مدت احتمالا می‌توان نوسانات مثبت محدود توام با ضعف مومنتوم را در طلای داخلی دنبال نمود.

 

با توجه به تحلیل فوق، معامله طلا به کدام شکل معقول‌تر است؟ صندوق طلای بورسی، آپشن کاوردکال، قراردادهای آتی طلا، طلای فیزیکی به صورت آبشده و یا طلای 18 عیار؟ چطور باید تشخیص داد که در شرایط فعلی کدام ابزار معاملاتی سودآورتر و کم ریسک‌تر عمل خواهد کرد؟
 

مشخصا با توجه به اهرمی بودن بازار اختیار معامله و بازار آتی که ذیل بازار مشتقه تعریف می‌شوند؛ فعالیت در چنین بازارهایی نیازمند مهارت و صرف ریسک بالایی است از این رو عمده فعالان این بازارها در جهت پیاده سازی استراتژی‌های مبتنی بر پوشش ریسک در نقش نوسانگیر و آربیتراژیست ظاهر می‌شوند. از این رو جهت سرمایه‌گذاری در طلا می‌توان از سایر روش‌ها نظیر خرید طلا از بورس (خرید یونیت صندوق طلا) خرید فیزیکی طلا (سکه، شمش و طلای آب شده) و ... یا حتی ترکیبی از این روش ها استفاده نمود.

 

طبق اصول مدیریت سرمایه و ریسک چند درصد پرتفوی سرمایه‌گذاری بایستی به طلا اختصاص پیدا کند؟
 

رویکرد هوشمندانه در حوزه سرمایه‌گذاری ایجاب می‌کند که سرمایه‌گذاران در راستای تنوع‌بخشی و پوشش ریسک و برایند مناسب‌تر، سبدی متشکل از دارایی‌های مختلف را ایجاد نمایند و به فراخور شرایط و با در نظرگرفتن میزان ریسک‌پذیری به صورت آگاهانه با شیفت نقدینگی و تغییر وزن دارایی‌ها درپی افزایش مطلوبیت سرمایه‌گذاری باشند.  در حال حاضر با توجه به جمیع مفروضات، مبتنی بر جریان نقدینگی و نسبت شاخص‌های بازار سرمایه، سکه و طلا، مادامی که کف و سقف ماژور تشکیل نشود؛ می‌توان نوسانات احتمالی منفی در بازار سهام و نوسانات مثبت طلا را موقتی در نظر گرفت و بر این اساس، وزن مشخصی را به این دارایی‌ها تخصیص داد.
 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img