اقتصادی
حمایت عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد از بازار سهام و وعده وی برای خروج بانکها از فعالیتهای بنگاهداری تا پایان سال، باعث ایجاد شوک مثبت در بازار سهام شد. این روند مثبت نشاندهنده تقویت اعتماد سرمایهگذاران و رونق دوباره در بازار سرمایه است و جان تازهای به بازار سرمایه بخشیده است. به منظور بررسی روند بازار بورس و همچنین بررسی اصول مدیریت سرمایه در بازارهای صعودی، به سراغ علی فراقی، تحلیلگر بازار بورس ایران رفتهایم تا با ایشان در این خصوص به گفتگو بنشینیم. در ادامه با صبحساحل همراه باشید.
با توجه به صعود اخیر شاخص کل بورس و بالا رفتن حجم معاملات، آیا روند کلی بازار صعودی شده است؟
بازار سرمایه در حال از سرگیری ادامه مسیر بلند مدت خود در سالهای اخیر و ثبت سقفهای جدید است. با توجه به دیدگاههای تازهای که توسط دولت جدید ایجاد شده است؛ دستیابی به تارگتهای بالاتر دور از انتظار نیست. هرچند باید در نظر داشت که در طی مسیر صعودی، شاید شاهد نوساناتی باشیم ولی عملا بازدهی بازار مثبت خواهد بود. هم چنین باید خاطرنشان کرد تا زمانی که از لحاظ حجمی بالای میانگینهای گذشته بازار قرار گرفته باشیم؛ پایههای حرکتی بازار مستحکم خواهد بود و در صورتی که بازار مجدد به سمت اعداد پایینتری از نواحی حمایتی حرکت کند؛ میتوان بازار را سست در نظر گرفت.
با توجه به محدوده مقاومتی که شاخص کل در آن قرار دارد؛ اصلاح را تا کجا محتمل میدانید؟
در خصوص محدودههای مقاومتی حاضر بازار و البته حضور خریدارانی که رفتار کاملا متفاوتی نسبت به گذشته (خصوصا نسبت به نیمه اول سال جاری) دارند؛ اصلاحهای کوتاه مدت بازار، کم عمق و ضعیف خواهد بود و احتمالا پس از ثبت لگهای صعودی قوی و رشدهای میانمدتی و بلندمدتی، بازار شاهد اصلاحهای عمیقتری خواهد بود.
به نظر شما در بازار فرابورس کدام صنایع و نمادها پتانسیل بیشتری برای رشد دارند؟
در بازار فرابورس، نمادهای بازارهای بالاتر همچون بازار اول و دوم فرابورس پتانسیل بیشتری برای رشد دارند. با توجه به بزرگتر بودن نماد و شفافتر بودن وضعیت شرکت به احتمال قویتری، میتواند قابل توجه معاملهگران و سرمایهگذاران قرار بگیرد. اما در صورتی که روند حرکتی بازار با صعود قوی همراه باشد؛ هیجان بازار به سمت و سوی بالا باشد؛ خریداران در صورت عدم دسترسی به خرید نمادهای اصلی و بزرگتر، به سراغ نمادهای کوچک یا حتی بازارهای پایه خواهند رفت. اما باید توجه کرد که در وهله اول، نمادهای بزرگ بازار فرابورس، در حال حاضر مد نظر معاملهگران باشد.
کدام صندوقها در شرایط فعلی مناسب بررسی هستند؟
همانطور که میدانید انواع مختلف صندوق نظیر صندوق سهامی، مختلط، درآمد ثابت، اهرمی، بخشی و ... در بازار وجود دارد و بسته به شرایط بازار که رشدی یا اصلاحی باشد؛ هر کدام از انواع صندوقها جذابیت پیدا میکند. به طور مثال اگر شرایط بازار همانند نیمه اول سال جاری یا سال گذشته باشد؛ صندوقهای درآمد ثابت در رأس توجه و ورود پول قرار میگیرند که در حال حاضر با توجه به خروج پول مداوم از این صندوقها، احتمال استقبال گسترده از این صندوقها کم است. در حال حاضر صندوقهای سهامی مد نظر بازار است و پس از آن، برای روندها و حرکتهای قدرتمندتر صندوقهای اهرمی، خصوصا پس از بازگشت دامنه نوسان به محدوده 5 و 7 درصدی، به علت دارا بودن ریسک و ریوارد بالاتر میتواند در راس توجه خریداران و سرمایهگذاران قرار بگیرد.
با توجه به اصول مدیریت سرمایه، در شرایط فعلی بایستی چند درصد پرتفو به سهام اختصاص داده شود؟
در خصوص اختصاص سرمایه به پورتفوهای سرمایهگذاری میتوان بهترین تصمیم ورود پلهای به سهام و تبدیل داراییهای کم ریسک یا حتی بدون ریسک به سهام است. با رعایت اصول مدیریت سرمایه و ورود پلهای، سهام دست کم میتوان وزنهای پنجاه درصدی را به دوش بکشد. لازم به تاکید است که منظور از افزایش پلهای درصد سهام در پرتفوی سرمایهگذاری، این است که در روند صعودی بازار، بایستی همگام با روند صعودی پیش رفت و رفته رفته در اصلاحات بازار، میزان سرمایه درگیر در بورس را بیشتر کرد. لازم به توضیح است که سرمایهگذاران پرریسک و کسانی که مهارت بالایی در بازار سهام دارند؛ میتوانند در چند ماه پایانی سال وزن سهام در پرتفوی خود را به هفتاد درصد نیز برسانند. در خصوص استراتژی خروج از سهام نیز باید گفت؛ در صورت شروع اصلاح و مشاهده ضعف قابل توجه در خریداران، بایستی به صورت پلکانی از بازار خارج شد و به سمت داراییهای کم ریسک و بدون ریسک پیش رفت.
تا چه اندازه ورود به صندوقهای مسکن را سودآور میدانید و به نظر شما چند درصد پرتفو باید به این دسته جدید از صندوقها اختصاص پیدا کند؟
در خصوص صندوقهای مسکن باید گفت یکی از مناسبترین صندوقها در شرایط فعلی برای سرمایهگذاری با مبالغ کم است و پتانسیل بسیار خوبی برای رشد دارند و همانطور که میتوان دیدگاه نوسانگیری به این صندوقها را داشت میتوان با دیدگاه سرمایهگذاری بلند مدت، نسبت به افزایش سرمایه در آن اقدام کرد تا پس از چندین سال بتوان آن را تبدیل به داراییهای واقعی به شکل مسکن کرد. نکته دیگری هم که در این خصوص باید ذکر کرد این است که قبل از ورود پول سنگین به این صندوقها باید منتظر ماند تا قوانین و مقررات در خصوص خرید و فروش و نگهداری آنها به یک ثبات و پایداری نسبی برسد و عمق مناسبی در معاملات آن ایجاد شود تا در خصوص معامله و البته نگهداری این واحد صندوقها بتوان بهتر تصمیمگیری نمود.
روزنامه صبح ساحل
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
قطار بندرعباس از مسير روسيه به اروپا وصل مي شود
بیش از 5هزار میلیارد ریال یارانه به خانوارهای هرمزگان پرداخت شد
تعمیر اسکله های بندرشهیدرجایی برای نخستین بار در ایران
جشنواره پاییزه بانک رفاه آغاز شد
ثبت رکورد جدید تولید روزانه آهن اسفنجی در شرکت فولاد هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار