29

آذر

1403


اقتصادی

21 آذر 1403 10:25 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، جواد حاتمی افزود: هم در محافل علمی-دانشگاهی و هم واحدهای صنعتی ضرورت‌های توسعه کشورمان و محورهایی که برای رشد و توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته است که تولید آهن یک اساس اصلی آن است.

این مقام مسئول عنوان کرد: در حال حاضر درمجموعه‌های آهن‌سازی به لحاظ مسائل و مشکلات عموما مباحثی را داریم که بخشی مستلزم ایجاد یا توسعه زیر ساخت‌ها است‌.

مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش اضافه کرد: اما بخش اصلی یعنی وابستگی به تولید آهن را به چهار رکن اصلی ذخایر آهن، عامل احیاکننده، انرژی و تکنولوژی می‌توان تقسیم کرد که مستلزم یک نگاه و رویکرد ویژه برای حل این مشکلات هستیم.

حاتمی با بیان اینکه استحصال و فرآوری ذخایر آهنی در کشور با مسائل متعددی مواجه است، اضافه کرد: ذخایر‌ سنگ آهن مگنتیت نیز رو با افول است و راهکارهای استفاده از سنگ آهن هماتیت در سطح گسترده را نداریم. همچنین معادنی با عیارهای کم و پایین داریم و از طرفی عیازسازی نیاز به راهبردهای خاص دارد.

این مقام مسئول گفت: در حوزه عامل احیاکننده به واسطه اینکه گاز co، بخشی از گاز طبیعی است و به مصارف خانواده‌ها می‌رسد و کسری و کمبود آن در کشور ملموس است و سال به سال تامین آن برای واحدهای فولادی بسیار تعیین کننده و اثر‌گذار است و در استمرار تولید نقش اساسی دارد.

وی تصریح کرد: در بحث انرژی با ناترازی جدی مواجه هستیم چه برای تامین گاز، نفت و سایر مشتقاتی که انرژی تولید می‌کنند. برق هم در حوزه آهن‌سازی و هم فولادسازی اثرگذاری نامطلوبی را گذاشته است.

مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: از طرفی مباحث مرتبط با تکنولوژی برای تولید بهره‌ور ضروری است؛ این موارد دغدغه جدی برای تولیدکنندگان است.

وی با بیان اینکه باید یک توسعه مستمر و پایدار در حوزه آهن ایجاد کنیم، گفت: این توسعه و مبتنی بودن آن به حوزه پژوهش و علمی بیش از پیش مورد توجه است لذا بواسطه رفع این کاستی‌ها و کمبود‌ها به شکل هدایت شده، دغدغه ایجاد فضایی برای برگزاری کنفرانس ملی آهن‌سازی را داشتیم.

حاتمی گفت: به دنبال این هستیم طی این کنفرانس نگاه ویژه و رویکرد علمی را ترسیم می‌کنیم و ریشه‌ای را در این زمین کشت کنیم که به طور مستمر در سنوات آتی با زیرساخت‌هایی که ایجاد می‌کنیم بتوانیم دستاوردهای این کنفرانس علمی را توسعه دهیم و ارتباط بین دانشگاه و صنعت و محافل علمی را ایجاد کنیم و تجارت-بخش‌های تولیدی رابا تحقیق‌ها و پژوهش‌های آکادمیک ادغام کنیم تا تحقیق‌ها و پژوهش‌ها از حالت آزمایشگاهی خارج و شکل کاربردی به خود بگیرد.

وی با بیان اینکه درصدد هستیم نقشه‌ی راهی را بتوانیم ترسیم کنیم که در چهار بخش اصلی موضوعات را پیش ببریم؛ افزود: برای بحث عامل احیا کننده توجه ویژه به یافته‌ها و کاربردی کردن آن‌ها ضروری است. در حوزه ذخایر آهنی و عیارسازی نیز باید راهکارهای علمی را مورد توجه قرار دهیم و در حوزه تامین انرژی با تحقیقات علمی و پژوهشی پروژه‌های بهبود و کاهش مصارف را پیش ببریم.

مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: در حوزه تکنولوژی ان‌شالله بتوانیم با تحقیقات بستر به روزرسانی و نوآوری را داشته باشیم. بواسطه همین مبحث برای نهادینه شدن آن در پایان کنفرانس، قطعنامه‌ای را صادر می‌کنیم که این قطعنامه محورهایی را خواهد داشت که از سیاست گذاران درخواست‌های خاص و مشخص را داشته باشیم.

حاتمی با اشاره به اینکه درصدد ایجاد دبیرخانه دائمی کنفرانس آهن سازی در فولاد کاوه جنوب کیش هستیم، اظهار کرد:
امیدواریم زمینه‌ای را ایجاد کنیم که توسعه مبتنی بر تحقیق و پژوهش را محقق کنیم‌.

این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: در کنفرانس آهن‌سازی ۳۵ مقاله ارسال که ۱۲ مقاله برتر انتخاب شده‌اند که در مراسم اختتامیه تجلیل از آن‌ها را خواهیم داشت. ان‌شالله شاهد شکوفایی صنعت فولاد کشورمان باشیم و خلق ثروت کنیم.

دیدگاه ها (0)
img