29

آبان

1403


سیاسی

17 بهمن 1394 09:44 0 کامنت

صبح ساحل - سیاسی// معاون اول رئیس جمهوری گفت: ایران کانون امنیت و کشوری تاثیرگذار برای ثبات در منطقه است و همه دنیا این را پذیرفته است.
جهانگیری:ایران کانون امنیت منطقه است.
به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح فاز اول طرح ملی پروژه آبرسانی سد جگین به جاسک افزود: باید نعمت امنیت را قدر بدانیم.
وی همچنین ضمن تبریک دهه فجر و گرامیداشت یاد امام(ره) و شهدا تصریح کرد: انقلاب اسلامی در زمانیکه خیلی ها تصور می کردند به یک حرکت دینی و مذهبی تبدیل شده و غیر ممکن است به پیروزی برسد، این غیرممکن ممکن شد و انقلاب به پیروزی رسید و خدا به ما این توفیق را داد که بتوانیم آرمان های امام(ره) و شهدا را که استقلال، آزادی جمهوری اسلامی است، پاس بداریم.
جهانگیری ادامه داد: امروز پس از گذشت چندین سال از آن ایام، مفتخریم که می توانیم بگوییم انقلاب اسلامی به اهداف و برنامه های خود رسیده است.
وی ادامه داد: امنیتی که امروز ملت ایران شاهد هستند به برکت رهبری رهبر بزرگوار انقلاب فرمانده کل نیروهای مسلح و تلاش نیروهای مسلح نظامی و با صبوری و انسجام ملت ایران بدست آمده که باید این نعمت ها را قدر بدانیم.
جهانگیری یادآورد شد: خدا را سپاس می گوییم که امروز جمهوری اسلامی چنین موقعیتی دارد که نه تنها خودش یک ثبات و امنیت در منطقه دارد بلکه یک کشور تاثیرگذار برای ثبات سازی منطقه است و همه دنیا این را پذیرفته بدین وسیله که اگر دنبال امنیت و بازگشت آرامش به منطقه هستند و اگر می خواهند به واقع با تروریسم مبارزه کنند اگر می خواهند گروه های مخل امنیت مردم را سرجایشان بنشانند آن کشوری که قادر است نقش اصلی در این مسیر ایفاء کند بدون تردید ایران است. 
** ایران نقش اصلی را در ثبات منطقه دارد
آن کشوری که قادر است نقش اصلی در این مسیر را ایفا کند بدون تردید ایران است.
وی ادامه داد: در منطقه حساس خاورمیانه و در جاییکه ناامنی های زیادی وجود دارد، ناامنی های که امنیت مردمان مسلمان را در مناطق مختلف از سوریه گرفته تا عراق و یمن به خطر انداخته، یک کانون امنیت وجود دارد و آن جمهوری اسلامی ایران است که به برکت رهبری رهبر بزرگوار انقلاب فرمانده کل نیروهای مسلح و تلاش نیروهای مسلح و نظامی و صبوری و انسجام ملت ایران است و این نعمت را باید قدر بدانیم و تا از دست نرود قدر آن را نمی دانیم.
جهانگیری افزود: وقتی که این نعمت خوب قدردانی می شود که خدای ناکرده در یک گوشه ای احساس شود که ناامنی بوجود آمده است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: خدا را سپاس می گوییم که امروز جمهوری اسلامی چنین موقعیتی دارد که نه تنها خود یک ثبات و امنیت مهمی در منطقه است، بلکه یک کشور تاثیرگذار برای ثبات سازی منطقه است و همه دنیا این را پذیرفته، بدینوسیله که اگر دنبال امنیت منطقه هستند، اگر دنبال آن هستند آرامش به منطقه بازگردد و اگر می خواهند به واقع با تروریسم مبارزه کنند، اگر می خواهند گروه های مخل امنیت مردم را سرجای خود بنشانند، آن کشوری که قادر است نقش اصلی در این مسیر را ایفا کند بدون تردید ایران است.
** امیدوارم کشورهای اسلامی به یک ثبات و آرامش برسند
وی ادامه داد: امیدوارم همه کشورهای اسلامی به یک ثبات و آرامش برسند و یقینا کشورهای اسلامی هیچ راهی جز اینکه با گفت وگو مسایل و مشکلات را در درون خود حل کنند، ندارند.
جهانگیری افزود: آنهایی که به بیگانگان چشم بسته اند که امنیت برای آنها برقرار کنند، بیراهه می روند و حضور این قدرت ها همراه با ناامنی است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: اینها سال ها است که در افغانستان و عراق حضور یافته اند و با وجود اینکه از عراق بیرون رفته اند اما هنوز امنیتی در اینجا نه تنها برقرار نشده بلکه متاسفانه ناامنی ها نیز بسیار شده ست.
جهانگیری افزود: در بخش استقلال هم باید کارهای مهمی خصوصا در بخش اقتصادی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: از استقلال اقتصادی این مفهوم را نمی خواهیم ترویج کنیم که یک جامعه همه نیازهایش را باید در خود تامین کند، استقلال اقتصادی به معنای این است که کشور توسعه یابد و یک تعامل خوبی با دنیا داشته باشد و آن چیزهایی که نیاز دارد تامین کند و آن چیزهایی را که مازاد دارد، عرضه کند.
** ایران جز 20 اقتصاد اول دنیا است
جهانگیری ادامه داد: امروز ایران با همه محدودیت هایی که به آن اعمال کرده اند جزو 20 اقتصاد اول دنیا است.
وی با بیان اینکه ایران کشوری بزرگ و دارای اقتصاد بزرگی است، گفت: گاهی اوقات راجع به اقتصاد ایران مثل یک اقتصاد روستایی حرف می زنیم. 
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: اقتصاد ایران در همین شرایط بیش از 150 تا 200 میلیارد دلار بستگی به درآمد نفت، مبادلات خارجی دارد.
** اقتصاد ایران باید به سمت شکوفایی پیش برود
وی ادامه داد: این اقتصاد باید به سمت شکوفایی برود باید با چالش های مختلفی که پیش روی مردم است مقابله و مساله معشیت و اشتغال و به خصوص نسل جوان تحصیل کرده را حل کند، این اقتصاد باید به این چالش ها پاسخگو باشد.
جهانگیری گفت: مردم باید سال به سال احساس کنند که در پرتو جمهوری اسلامی زندگی آنها بهتر شده و امکانات و رفاهیات بهتری برای آنها فراهم شده است.
وی ادامه داد: این وظیفه حاکیمت است که با سیاستگذاری های صحیح چنین شرایطی را برای ملت و کشور بوجود بیاورد.
** مردم در اقتصاد حرف آخر را می زنند
جهانگیری افزود: کسی که در اقتصاد عمل کننده است و حرف آخر را می زند مردم هستند که باید شرایطی را به وجود بیاوریم که مردم در همه زمینه های اقتصادی حضور پیدا کنند.
وی یادآور شد: حتما یکی از اهداف اولیه امام(ره) و انقلابیون این بود که توسعه در کل کشور متقارن و هماهنگ پیش برود.
جهانگیری افزود: یک کشور یک پارچه باید همه جای آن مشابه هم توسعه پیدا کند بخصوص مناطق محروم که به هر حال خیلی عقب افتاده اند.
وی ادامه داد: رسالت جمهوری اسلامی این است که مناطق محروم را آباد کند به همین دلیل بود که امام(ره) در نخستین روزهای پیروزی انقلاب دستور تشکیل جهاد سازندگی را دادند و به جوانان انقلابی فرمودند که بروید و روستاها را آباد کنید.
** ایران ظرفیت های زیادی برای توسعه دارد
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران ظرفیت های زیادی برای توسعه دارد، گفت: جمعیت ایران یک ظرفیت مهم و کم نظیری است که در بین کشورهای منطقه وجود دارد.
وی ادامه داد: امروز جوان ایران تحصیلکرده هستند و خوشبختانه این گسترش تحصیلات در دانشگاه های بعد از انقلاب اتفاق افتاد و این نیروی جوان فرصت پیدا کرد که از تحصیلات برخوردار شود.
جهانگیری یادآور شد: جزو محدود کشورهایی در سطح بین المللی هستیم که سالی یک میلیون فارغ التحصیل داریم که این جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی قادرند کارآفرینی کنند. 
وی افزود: امروز متاسفانه خیلی از کشورهای دنیا به خاطر پیرشدن جمعیت مجبور شدند که به روش هایی متوسل شوند که جوان های کشورهای دیگر را جذب کنند تا چرخه کار در کشورشان تعطیل نشود.
جهانگیری با بیان اینکه جزو کشورهایی هستیم که بهترین نعمت های نفت و گاز را داریم گفت: اگر می خواهیم از این موقعیت ها به موقعیت استراتژیک ایران برسیم باید بطور خاص به توسعه سواحل بپردازیم.
** عزم جدی ایران به سمت اقتصاد دریا 
جهانگیری تاکید کرد: اقتصاد دریا یکی از مهمترین جهت گیری هایی است که ایران باید به طور جدی به سمت آن برود.
وی با بیان اینکه ایران جزایر و سواحل متعددی دارد، گفت: این حجم و طول ساحل بهترین فرصت برای توسعه کشور است. 
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: باید اقتصاد دریا را نه تنها برای منطقه بلکه برای کل کشور و حتی برای اینکه اقتصاد کشور به اقتصاد جهانی متصل شود، مورد توجه قرار دهیم.
** یک جاهایی غفلت های بزرگی کردیم
وی با بیان اینکه یک جاهایی غفلت های بزرگی کردیم، گفت: یکی از غفلت هایی که در ایران افتاق افتاد عدم توجه به سواحل مهم دریای عمان و مکران بود. 
جهانگیری افزود: یکی از اتفاقات مهمی که در سفر رهبری به این منطقه صورت پذیرفت و ایشان جرقه آن را زدند و این حساسیت را ایجاد کردند رسیدگی به سواحل مکران بود.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: بعد از دستور رهبری، شورای عالی امنیت ملی کارگروهی به ریاست معاون اول رئیس جمهوری با نام توسعه سواحل مکران تشکیل داد که وظیفه اش برنامه ریزی برای توسعه این سواحل بود.
جهانگیری خطاب به مردم استان هرمزگان گفت: سواحل مکران و توسعه آن یک اولویت قطعی و جدی دولت جمهوری اسلامی ایران است، با تمام توان ایستاده ایم و برنامه ریزی می کنیم که این منطقه به یکی از مهمترین کانون های توسعه ای و جمعیتی ایران تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: از مجلس شورای اسلامی گلایه داریم زیرا در سال 93 لایحه ایجاد منطقه آزاد جاسک را ارائه دادیم اما بعد از یکسال و نیم به تازگی خبر دادند که این لایحه در مجلس رد شده است.
جهانگیری افزود: این چه زحمتی دارد که کسانی متحمل نمی شوند یک منطقه توسعه یابد به هر حال این کار انجام خواهد شد و برای سواحل مکران برنامه های وسیعی داریم که آن را انجام خواهیم داد.
** تصمیم داریم بنادر بزرگ و ترانزیتی در سواحل مکران ایجاد کنیم
وی گفت: کشورهای منطقه که می خواهند با ما کار کنند، بدانند ایران تصمیم دارد بنادر بزرگ و ترانزیتی را در این سواحل ایجاد کند و باید بین دریای عمان وخلیج فارس ودریای سیاه ارتباط برقرار کنیم و ایران بهترین مسیری است که کالا از این طریق به صورت ترانزیت و راه آهن به دریای سیاه می تواند منتقل شود و از آنجا به سمت اروپا برود و این برنامه قطعی ما است که آن را دنبال خواهیم کرد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: این منطقه حتما یکی از مهمترین بندرگاه های صادرات نفت ایران خواهد شد و این تصمیم راهبردی است که رئیس جمهوری گرفته اند و رهبر معظم انقلاب نیز آن را تایید کرده اند.
جهانگیری گفت: دولت مصمم به صادرات نفت است و به همین منظور دهها واحد پالایشگاهی، پتروشیمی و صنعتی در منطقه جاسک مستقر خواهیم کرد و دولت برنامه ریزی لازم را برای مشارکت بخش خصوصی با شرکای خارجی انجام داده است.
وی با اشاره به طرح آبرسانی جاسک افزود: این طرح با بیش از 200 میلیارد تومان سرمایه گذاری امروز به بهره برداری رسید اما واقعیت این است که کشور از نظر آب در منطقه خشک قرار دارد و سال گذشته در این موقع سال یکی از دغدغه ها عبور از تابستان به دلیل بحران کم آبی بود که به لطف خداوند و تدبیر وزارت نیرو و مدیریت مردم تابستان سخت را پشت سر گذاشتیم.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: هر متر مکعب آب بنا به گفته وزیر نیرو سه هزار تومان هزینه دارد و این آب به مردم 300 تومان به فروش می رسد، بنابراین مردم باید از مصرف بی رویه آب خودداری کنند و این صرفه جویی در بخش های کشاورزی و شرب نیز صورت گیرد.
** اعتبار آب شیرین کن بندرعباس توسط دولت ابلاغ شده است
استاندار هرمزگان گفت: اعتبار آب شیرین کن 100 هزار مترمکعبی بندرعباس توسط دولت ابلاغ شده که امیدواریم هرچه سریع تر آماده بهره برداری شود.
جاسم جادری در مراسم بهره برداری از مرحله اول پروژه آبرسانی از سد جگین به جاسک افزود: مسئولان در گذشته باتوجه به وضعیت اقلیمی و خشکسالی های پی درپی استان باید به فکر منابع جایگزین آب همچون آب شیرین کن بودند.
وی با اشاره به اینکه دو میلیارد و 300 میلیون مترمکعب روان آب در هرمزگان وجود دارد ، اظهارکرد: تنها برای یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آن برنامه ریزی شده و یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب نیز هدر می رود.
استاندار هرمزگان ، علت هدر رفت این میزان آب را به توافق نرسیدن با وزارت نیرو برای اختصاص اعتبار از محل آب های مرزی عنوان کردو ادامه داد: وزارت نیرو معتقد است که این جا مرز نبود ه و نمی تواند از این محل اعتباری اختصاص داد.
جادری با اشاره به انتقال آب شرب به مردم بندرعباس از سد استقلال اظهارکرد: مردم میناب از این موضوع گلایه داشته و فروچاله ها نیز بر نگرانی ها افزوده است و خواهان حق آب بیشتری هستند. 
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی اظهارداشت: می توان از آب سد جگین برای کشاورزی در منطقه و افزایش تولیدات دامی جهت صادارات استفاده کرد که به عنوان مثال بهترین گوشت کشور عمان ، تولید هرمزگان است. 
مرحله نخست پروژه آبرسانی از سد جگین به جاسک روز پنجشنبه با حضور معاون اول رئیس جمهوری و وزیر نیرو به بهره برداری رسید.
** توسعه جزایر مکران از اولویت های دولت یازدهم است
معاون اول رییس جمهوری گفت: توسعه جزایر مکران از اولویت های دولت یازدهم است که لایحه آن را نیز به مجلس ارائه داده است.
اسحاق جهانگیری در چهارمین روز از دهه فجر در بندر جاسک افرود: این توفیق بزرگی بود که در ایام مبارک دهه فجر خدمت مردم استان هرمزگان و شهرستان جاسک برسیم ، امیدوارم که خداوند به همه توفیق دهد که آرمان های امام بزرگوار و شهدای انقلاب را پاسداری کنیم و به خوبی پیش ببریم.
وی ادامه داد: استان هرمزگان از مهم ترین استان های کشور است و استعدادهای ویژه ای برای توسعه دارد ظرفیت های مهمی در استان وجود دارد که می شود با بکارگیری این ظرفیت ها این استان به مهم ترین قطب توسعه ای کشور تبدیل شود.
جهانگیری ادامه داد: منطقه جاسک و سواحل مکران که جزو ظرفیت های استثنایی است که خداوند در اختیار ایران قرار داده است اما متاسفانه آن طوری که لازم بوده و می بایست توسعه پیدا می کرد، توسعه پیدا نکرده است در سفری که رهبر معظم انقلاب به منطقه داشته است اولویت توسعه سواحل مکران به عنوان یک مساله جدی دستور دادند شورای عالی امنیت ملی هم یک کارگروهی که مرکب از تعدادی از وزرا و برخی از مقامات نظامی در آن حضور دارند برای بحث توسعه سواحل مکران تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه رییس جمهوری در اولین سفر استانی خود، به استان هرمزگان و شهرستان جاسک سفر کردند گفت: توسعه سواحل مکران را به عنوان اولویت اصلی در برنامه های توسعه دولت عنوان کردند. 
جهانگیری گفت: بر همین اساس دولت لایحه منطقه آزاد جاسک را به مجلس پیشنهاد داد که متاسفانه از زمانی که لایحه به مجلس داده شده هنوز مصوبه آن به دولت داده نشده است.
وی ادامه داد: از اولویت های برنامه ششم ما سواحل مکران است که باید زیربناهای منطقه فراهم شود که یکی از مهم ترین آنها آب شرب است که با همت وزارت نیرو آب شرب برای یک جمعیت 700 تا 800 نفری تامین شده است امروز آب شرب جاسک افتتاح می شود، نیروگاه بندرعباس که نیروگاه بزرگی است امروز افتتاح می شود.
وی ادامه داد: امیدواریم از سال 95 توسعه سواحل مکران و منطقه جاسک به طور مشخص و جدی که در اولویت یکم ما است در دستور کار جدی قرار بگیرد باید انتقال صادرات نفت را از خارک بخشی از آن را به خارج از تنگه هرمز و به منطقه جاسک انتقال دهیم و وزارت نفت نیز در حال انجام دادن کارهای خود است امیدوارم در برنامه ششم این کار محقق شود.
معاون اول رییس جمهوری گفت: این یک تصمیم مهم راهبردی ایران است که نفتش را به خارج از تنگه هرمز منتقل کند.
اسحاق جهانگیری به همراه وزیر نیرو برای افتتاح فاز اول پروژه آبرسانی از سد جگین جاسک وارد این بندر شد.

دیدگاه ها (0)
img