29

آذر

1403


اقتصادی

24 آذر 1403 19:36 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، امین کلاهدوزان - رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی - از اقدامات گسترده این مرکز برای امن‌سازی خرید و فروش طلا در فضای مجازی خبر داد و با اشاره به اجرای مرحله اول امن‌سازی سکوهای فروش طلا، گفت: از این پس طلای خریداری‌شده توسط مردم در بانک‌ها ذخیره شده و خالی‌فروشی برای همیشه ممنوع است.

کمیته ویژه، همکاری دستگاه‌ها برای حفظ سرمایه مردم

وی با تقدیر از همکاری همه دستگاه‌های حاضر در کمیته ویژه اقدام مشترک طلا، افزود: این دستاورد بزرگ ملی بدون همراهی و مشارکت همه اعضای کمیته امکان‌پذیر نبود.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در ادامه، گفت: از همکاری دستگاه‌هایی همچون مرکز ملی فضای مجازی، دادستانی کل کشور، فراجا، بانک مرکزی، اتاق اصناف ایران، دستگاه‌های ناظر ذیربط و دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر اصناف تقدیر کرده، چراکه این هم‌افزایی، گامی بزرگ در راستای امنیت و شفافیت این بازار بوده است.

تهدیدی که با برنامه‌ریزی صحیح رفع شد

وی با اشاره به چالش‌ها و تهدیدات احتمالی در خرید و فروش طلا در فضای مجازی، تصریح کرد: خطر خالی‌فروشی، یکی از جدی‌ترین تهدیدات این بازار بود که با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای مرحله اول امن‌سازی، به طور کامل رفع شد و امروز، مردم می‌توانند با اطمینان کامل طلای خود را از سکوهای معتبر خریداری کنند.

کلاهدوزان در برنامه تلویزیونی پایش افزود: همراهی این سکوها باعث شد تا مردم با خیال راحت به خرید طلا در فضای مجازی روی بیاورند و بازار به سمت شفافیت و اعتمادسازی حرکت کند.

مرحله دوم؛ امنیت سایبری در اولویت

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از آغاز مرحله دوم امن‌سازی سکوهای خرید و فروش طلا در فضای مجازی خبر داد و گفت: در این مرحله، تمرکز بر تقویت حفاظت از امنیت سایبری سکوهای فعال است تا از اطلاعات کاربران و معاملات در فضای مجازی به بهترین شکل حفاظت شود.

بازاری امن‌تر و آینده‌ای روشن‌تر

وی با تأکید بر نقش تصمیم‌گیری و آگاهی مردم در کاهش مخاطرات در فضای مجازی، افزود: اقدامات اخیر مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، از ممنوعیت خالی‌فروشی تا ذخیره‌سازی طلای مردم در بانک‌ها و حفاظت از امنیت سایبری، نقطه عطفی در خرید و فروش طلا در فضای مجازی است.

کلاهدوزان در ادامه، تصریح کرد: این اقدامات، نه‌تنها امنیت سرمایه مردم را تضمین می‌کند، بلکه زمینه‌ساز اعتماد بیشتر و رونق این بازار خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به نقش اساسی مردم در کاهش مخاطرات فضای مجازی، افزود: مردم فقط از سکوهای دارای مجوز از اتحادیه و دارای اینماد خرید کنند چرا که خرید طلا از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند خطرناک باشد.

 

خالی‌فروشی؛ خطری در کمین خریداران آنلاین طلا

بزرگ‌ترین ریسک بازار معامله آنلاین طلا، خطر «خالی‌فروشی» است. خالی‌فروشی اصطلاحی است که در بازار فروش طلا، ارز و رمزارز به‌کار می‌رود.

خالی‌فروشی در بازار طلا، به این معناست که فروشنده به صورت آنلاین، پول را از مشتری دریافت می‌کند، اما در مقابل این بهای دریافتی، طلایی در اختیار ندارد. به همین جهت، طبق بخشنامه اخیر بانک مرکزی که مورد حمایت مرکز تتا (توسعه تجارت الکترونیک) نیز هست، طلای فروخته‌شده باید موجود باشد و در بانک ذخیره شود.

نکاتی که خریداران طلا باید به آن توجه داشته باشند

خریداران طلا باید به تجربه اخبار مربوط به کلاهبرداری‌های مختلف در حوزه خرید طلا و سکه و یا طلاهای آب شده‌ای که بعضا بخش عمده آن آلیاژی غیر از طلا بوده توجه کنند و فریب خرید غیرحضوری و معاملات برخط طلا را نخورند.

خریداران طلا باید از مراکز دارای مجوز سوی وزارت صمت و اتحادیه طلا و جواهر، اقدام به خرید طلا و فلزات گران‌بها کنند و در صورت خرید مجازی از سایت‌های ناشناس نباید مبلغی به عنوان بیعانه بپردازند ویا قبل از تحویل کالای معتبر پولی پرداخت کنند.

 تاکید کارشناسان و فعالان بازار طلا این است که خریداران طلا فقط در صورت دریافت طلای فیزیکی این کالا را خریداری کنند.

مردم باید دقت داشته باشند در صورت عدم امکان خرید فیزیکی طلا و نیاز به خرید از طریق پلتفرم‌های آنلاین حتما و صرفا از پلتفرم‌هایی که دارای مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، مجوز اتحادیه طلا و جواهر، نماد اعتماد الکترونیک وزارت صمت (ای‌نماد) و همچنین جواز نظام صنفی رایانه‌ای هستند، طلای مورد نیاز خود را خریداری کنند.

 

منابع: ایسنا، میزان

 

 

دیدگاه ها (0)
img