اقتصادی
سازمان گمرک ایران، در گزارشی به عملکرد تجارت خارجی کشور در هشتماههی نخست امسال پرداخت. بر این اساس، از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، تجارت خارجی کشور به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی به ۸۳ میلیارد دلار رسید.
به گزارش صبح ساحل، گمرک ایران در گزارش اخیر خود، لیست اقلام صادراتی و وارداتی کشور در بازهی هشتماههی ابتدایی سال را منتشر کرد. مطابق این گزارش، در هشتماههی نخست سال جاری، 38 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و 45 میلیارد دلار واردات انجام شده است. این در حالی است که میزان ترانزیت خارجی کشور به وزن 14.746 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 34.93درصد رشد داشته است. با مقایسهی ارزش دلاری صادرات و واردات به نسبت مدت مشابه سال گذشته، درمییابیم که سهم صادرات نسبت به واردات، با افزایش حدود دو درصدی همراه بوده است؛ بهطور دقیقتر، در سال گذشته واردات کشور نسبت به کل تجارت خارجی سهم حدود 57درصدی داشته که این رقم در هشتماههی نخست امسال به 55 درصد رسیده است و سهم صادرات از کل تجارت غیرنفتی، از 43 درصد به 45 درصد رسیده است. البته بخشی از این موضوع را میتوان به افزایش تعرفهی گمرکی در برخی کالاها به دلیل کاهش منابع ارزی مربوط دانست. از سوی دیگر، به لحاظ وزنی، واردات کشور در سال گذشته با کاهش 1.73 هزار تنی و صادرات کشور با افزایش 14.66 هزار تنی، رقم قابل قبولی را نشان میدهد.
مقاصد عمدهی واردات و صادرات
طی هشتماههی سال 1403، بیشترین صادرات غیرنفتی کشور مربوط به کشور چین با رقمی بالغ بر 9.899 میلیون دلار بوده است که بیش از یک چهارم سهم صادراتی کشور را شامل میشود.
پس از آن به ترتیب کشورهای عراق، امارات متحدهی عربی، ترکیه و افغانستان مقاصد عمدهی صادراتی کشور بودهاند که مجموعا بیش از 75 درصد از کل صادرات کشور را تشکیل میدهند. نکتهی قابل توجه در این راستا، کاهش سهم هند و افزایش سهم افغانستان در صادرات کشور به نسبت سال گذشته است.
عمدهترین طرف معاملهی واردات، امارات متحدهی عربی با سهمی در حدود 30درصد از کل ارزش واردات کشور بوده است و پس از آن کشورهای چین، ترکیه، آلمان و روسیه قرار دارند که در مجموع بیش از 78 درصد از کل واردات کشور را تشکیل میدهند. کشور هند نیز که در مدت مشابه سال گذشته 2.89 از واردات کشور سهیم بوده است نیز با کاهش سهم خود همراه بوده است تا در مجموع تجارت خارجی این کشور با ایران، با کاهش محسوس در سال 1403 همراه باشد.
خامفروشی، بلای تولید کشور
از مواردی که میتوان با نگاهی در واردات و صادرات کشور استنباط کرد، زیان و ناترازی است که خامفروشی بر تولیدات کشور تحمیل کرده است. این در حالی است که به دلیل ارزانی نیروی کار و ارزش پایین پول ملی، در بسیاری از تولیدات، میتوان با پرهیز از خامفروشی مزیت رقابتی قابل توجهی در مقایسه با تولیدات خارجی به دست آورد. دو کشور «هند و چین»، به عنوان مقصد اصلی خامفروشیهای کشور، سهم بسزایی از ارزش افزودهی تولیدات ایرانی دارند که میتوان این ارزش افزوده را در داخل کشور به وجود آورد.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
قطار بندرعباس از مسير روسيه به اروپا وصل مي شود
بیش از 5هزار میلیارد ریال یارانه به خانوارهای هرمزگان پرداخت شد
تعمیر اسکله های بندرشهیدرجایی برای نخستین بار در ایران
جشنواره پاییزه بانک رفاه آغاز شد
ثبت رکورد جدید تولید روزانه آهن اسفنجی در شرکت فولاد هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
قیمت طلا کاهشی شد
رئیس هیئت گلف هرمزگان خبر داد: دوره آموزشی کروکت در هرمزگان برگزار می شود
کاهش شدید دما و یخبندان در بشاگرد و حاجی آباد
بیش از ۴۴۰ هزار نفر در نوبت اول کنکور سراسری ثبت نام کردند
اسکیت رولبال قهرمانی آسیا؛ ایران نایب قهرمان شد
آغاز نشستهای هماندیشی متخصصان رسانه و روابط عمومی در بندرعباس / تجربهای نو در دنیای ارتباطات