29

آذر

1403


اجتماعی

26 آذر 1403 07:52 0 کامنت

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا برعکس تمام تلاش‌هایتان احساس شادی و رضایت خاطر نمی‌کنید؟ عموم مردم فکر می‌کنند که به دلیل مشکلات روزمره و چیزهایی که از دست داده‌‎اند، نمی‌توانند شادی اساسی را در زندگی خود بازیابند، با اینکه این تفکر تا حدی صحیح است اما علت اساسی آن کارهایی است که به صورت ناآگاهانه صورت می‌گیرند. عادت‌های روزمره‌ای که گاهی حتی از وجودشان خبر نداریم، می‌توانند بنیاد و اساس هیجانات و احساسات‌مان را طی روز تغییر دهند.  هر روزه، عادات ظریفی در روال‌ زندگی ما رخنه می‌کنند و بدون اینکه متوجه شویم، شادی ما را از بین می‌برند. این عادت و رفتارها ممکن است به ظاهر بی‌ضرر و خیلی عادی به نظر برسند اما در واقع بی سر و صدا  در حال تخلیه و از بین بردن انرژی، عزت نفس و احساس رضایت ما هستند. خبر خوب این است: هنگامی که این عادات را شناختید، در زمان بروز و شکل‌گیری آن می‌توانید ساز و کار مخفی آن را دریافته و آن‌ها را با رفتارها و عاداتی جایگزین کنید که به شما قدرت می‌دهد تا شادی خود را به دست آورید. بیایید سه مقصر رایج و نحوه متوقف کردن آن‌ها را کشف کنیم.
 

مقایسه منفی با دیگران
 

اولین عادت مخربی که باید در جهت کشف و خنثی‌سازی آن گام بردارید، مقایسه وضعیت خود با دیگران است. در گذشته‌ی نه چندان دور، عادت مقایسه در درصد قلیلی از افراد جامعه وجود داشت و البته هنوز هم در جوامعی که شکاف طبقاتی آن‌چنان بالا نگرفته، افراد به ندت خود را با دیگران مقایسه می‌کند.
اما امروزه به خاطر فاصله‌ی طبقاتی زیاد و رایج شدن سوشیال مدیا، مشاهده می‌شود که افراد مختلف با سنین و جایگاه‌های متفاوت چطور در چرخه‌ی تکراری و ناخودآگاهی از مقایسه گیر افتاده‌اند. هر بار که در رسانه‌های اجتماعی اسکرول می‌کنید، یک گودال آشنا درذهن‌تان شکل می‌گیرد و احساس ناکافی بودن می‌کنید. چه عکس‌های تعطیلات همکارتان را ببینید یا اعلام ارتقای شغلی دوست دانشگاهی‌، یا حتی چیدمان قهوه صبحگاهی یک غریبه، احساس غریبی از جا ماندن در مسابقه‌ی زندگی، کم بودن و ناکافی بودن در وجود شما رخنه می‌کند. تعجب می‌کنید که "چرا من چنین زندگی ندارم؟" این عادت که به مقایسه اجتماعی معروف است، دزد شادی است. وقتی روی چیزهایی تمرکز می‌کنید که دیگران دارند و شما ندارید، ناامنی های خود را بزرگ می‌کنید و نقاط قوت و دستاوردهای منحصر به فرد خود را نادیده می‌گیرید. رسانه‌های اجتماعی، با پلتفرم‌های انتخابی و نمایشی بر روی این ویژگی انسان مدرن دست می‌گذارند و پست‌هایی را به مخاطبان نمایش می‌دهند که در اکثر موارد به شدت اغراق‌آمیز و دروغین است و مخاطب از واقعیت پشت پرده‌ی آن بی‌خبر می‌ماند. مصرف رسانه‌های اجتماعی خود را محدود کنید. زمانی که میل به مقایسه دارید، دستاوردهای‌تان را به خود یادآوری کنید. هر روز سه چیز را که به آن‌ها افتخار می‌کنید بنویسید، مهم نیست که چقدر کوچک به نظر می‌رسند. قدردانی از خودتان می‌تواند به تغییر طرز فکر شما از مقایسه به قدردانی کمک کند. غرق شدن در سرعت زندگی روزانه، باعث می‌شود که شما از خودتان و دستاوردهایی که داشتید چشم‌پوشی کنید، اما ایجاد وقفه‌هایی در سرعت زندگی و فکر کردن به نقاط قوت خود، می‌تواند راهکاری موثر برای آزادی فکر و خنثی کردن عادات منفی داشته باشد.

 

 

غرق شدن در شتاب زندگی
 

صبح اکثر افراد با شتاب شروع می‌شود. روند زندگی مدرن کابوسی از سرعت و نرسیدن است، همه‌ی ما می‌خواهیم صبحانه را هرچه سریع‌تر بخوریم، سریع رانندگی کنیم، سریع برسیم و سریع برگردیم. اما هیچ‌کس از خود نمی‌پرسد رویای ذخیره‌ی وقت از کجا به ذهنش رخنه کرده است؟ وقتی به خانه می‌رسیم، آنقدر خسته هستیم که نمی‌توانیم به آن روز فکر کنیم و رفتار و عادت‌های روز را تجزیه و تحلیل کنیم. 
به رختخواب می‌افتیم و به این فکر می‌کنیم که چه اشتباهی رخ داده است یا هنوز چه کاری باید انجام شود؟ جای چه چیزی در زندگی ما خالی است که همچنان احساس نارضایتی می‌کنیم. وقتی از خوبی‌های زندگی خود چشم‌پوشی می‌کنید، لحظاتی را که می‌توانند شما را به سمت شادی و رضایت خاطر راهنمایی کنند، به قتل می‌رسانید. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به طور فعال قدردانی را تمرین می‌کنند، شادی بیشتر، استرس کمتر و بهبود سلامتی را تجربه می‌کنند. قدردانی به معنای نادیده گرفتن مبارزات و سختی‌ها نیست، بلکه در مورد توجه به چیزهای کوچک است که زندگی را روشن‌تر می‌کند. روز خود را با یک دفترچه سپاسگزاری شروع یا به پایان برسانید. سه چیز را یادداشت کنید که بابت آن‌ها سپاسگزار هستید: نحوه برخورد نور خورشید به میز آشپزخانه، یک کلمه محبت آمیز از یک همکار یا حتی یک فنجان قهوه خوب. با گذشت زمان، این تمرین مغز شما را دوباره سیم‌کشی می‌کند تا بتوانید روی چیزهای مثبت تمرکز کند.

 

 

تعلل در آنچه واقعاً مهم است
 

همه‌ی ما رویاهای بزرگی داریم، نوشتن یک کتاب، سفر به کشوری که همیشه دوست داشتیم از آن دیدن کنیم و یا شروع یک تجارت جانبی. اما هر روز، این رویاها در برابر  چیزهایی که فوری اما بی‌اهمیت به نظر می‌رسند، عقب‌نشینی می‌کنند: پاسخ دادن به ایمیل‌های بی پایان، تماشای زیاد تلویزیون و پیمایش در فیدهای خبری. این شکل از تعویق فقط اهداف شما را به تاخیر نمی‌اندازد، بلکه احساس داشتن هدف و ارزشمندی شما را نیز از بین می‌برد. وقتی مهم‌ترین چیزها را به تعویق می‌اندازید، این پیام را برای ناخوداگاه خود مخابره می‌کنید که رویاهایتان در اولویت نیستند. با گذشت زمان، این عادت باعث ایجاد حس نارضایتی می‌شود که مانند سایه‌ی سیاهی بر شادی شما سنگینی می‌کند. هر روز یک کار یا هدف معنادار را مشخص کنید و 20 دقیقه را به آن اختصاص دهید. اهداف بزرگ را به مراحل کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید. همانطور که پیشرفت می‌کنید، احساس موفقیت و حرکتی خواهید داشت که روحیه‌تان را بالا می‌برد و شما را متمرکز نگه می‌دارد.
دکتر والدینگر می‌گوید که اگر می‌خواهید یک چیز را تغییر دهید تا زندگی خود را شادتر کنید، باید روی روابط خود سرمایه‌گذاری کنید. والدینگر در مصاحبه‌ای توضیح می‌دهد: "ما دریافتیم که قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده در مورد اینکه چه کسی  در طول زندگی سالم و شاد می‌ماند، ارتباط است و قوی‌ترین پیش‌‌بینی‌کننده‌ی شادی و رضایت، گرما و کیفیت روابط با افراد دیگر بود." والدینگر اضافه کرد که فرقی نمی‌کند در چه نوع رابطه‌ای سرمایه‌گذاری کنیم، چه با شرکا، دوستان، همکاران یا آشنایان، به هر حال وقتی تلاش می‌کنیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم، خوشحالی و رضایت خاطر از آن‌ها دریافت می‌کنیم.  به گفته والدینگر، بهترین فرضیه برای توضیح این نتایج، قدرت شفابخش روابط است. او روابط خوب را به عنوان " تنظیم‌کننده استرس"  توصیف می‌کند و توضیح می‌دهد که وقتی چالش‌هایی را در زندگی تجربه می‌کنیم، که یک تجربه جهانی نسبتاً رایج انسانی است، توانایی تماس با دیگران برای راحتی، مشاوره و کمک به عنوان شکل قدرتمندی از مدیریت استرس عمل می‌کند.  
در حالی که عوارض هورمون‌های استرس و سایر تأثیرات منفی بیوشیمیایی سیستم بدن ما را از بین می‌برند، ارتباطات انسانی به آرامش بدن ما کمک می‌کند و ما را به حالت تعادل بازمی‌گرداند. به همین دلیل است که یکی از قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده‌های سلامت، هم جسمی و هم عاطفی، کیفیت ارتباطات ما با دیگران است. 
 

 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img